Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι σπουδαστές της ΕΠΑ.Σ. Ξάνθης μαγειρεύουν κάτι καλό

Οι σπουδαστές της ΕΠΑ.Σ. Ξάνθης μαγειρεύουν κάτι καλό

0

Χθες Τέταρτη 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δεξιοτήτων» με πρωταγωνίστρια την ΕΠΑ.Σ. Ξάνθη

Ευ. Πέππα, Περιφερειακή Διευθύντρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ΔΥ.ΠΑ: «Η σημερινή μέρα αποσκοπεί στην εξωστρέφεια των σχολών και την επαφή των σπουδαστών με παραγωγικούς φορείς»

Με χαμόγελα και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν άπαντες την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δεξιοτήτων» στο κτήριο της ΕΠΑ.Σ.  Ξάνθης. Από νωρίς σπουδαστές της σχολής μαγειρικής παρευρέθηκαν στον χώρο καθήμενοι μαζί με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο με σκοπό την επαγγελματική διασύνδεση και την αξιοποίηση των ευκαιριών από την πλευρά των σπουδαστών και την αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού από την πλευρά των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές των τμημάτων μαγειρικής τέχνης και αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ. Ξάνθης παρασκεύασαν με την επιμέλεια των καθηγητών τους έναν μπουφέ τον οποίον απήλαυσαν οι παρευρισκόμενοι.

Στην ΕΠΑ.Σ. Ξάνθης έδωσαν το παρών γνωστοί επιχειρηματίες της πόλης, όπως ο Στέλιος Αρσενίου, αλλά και η Προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Εκπαίδευσης και Μαθητείας, Μόσχα Στάσου και η Περιφερειακή Διευθύντρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ΔΥ.ΠΑ, Ευσταθία Πέππα.

«Αντιμετωπίζουμε τις σχολές ως φυτώρια καλά εκπαιδευμένων επαγγελματιών»
Ευσταθία Πέππα, Περιφερειακή Διευθύντρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ΔΥ.ΠΑ

 

Η κ. Πέππα δήλωσε στο «Ε» ότι «η σημερινή μέρα αποσκοπεί στην εξωστρέφεια των σχολών και την επαφή των σπουδαστών με παραγωγικούς φορείς όπως επίσης την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την διεύρυνση του πνευματικού ορίζοντα των παιδιών».

«Η σχολή μαθητείας Ξάνθης εδώ και χρόνια προσφέρει γνώσεις σε σπουδαστές και μαθητές και θέλω να επισημάνω με περηφάνια ότι η συγκεκριμένη σχολή πήρε το πρώτο βραβείο στον 18ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό, για την «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023 Επαγγελματικής Εκπαίδευσης», που διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Junior Achievement Greece. Γενικότερα, οι ειδικότητες που προσφέρουν οι ΕΠΑΣ είναι καινοτόμες και συνδέονται με την αγορά εργασίας καθώς αντιμετωπίζουμε τις σχολές ως φυτώρια καλά εκπαιδευμένων επαγγελματιών».

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καμπάνια δωρεάν προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων σε χωριά του δήμου Αβδήρων

Εντός Μαΐου εξετάσεις σε Ν. Κεσσάνη, Πόρτο Λάγος, Κουτσό, Γενισέα και Μαγικό   Στο πλ…