Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το 2ο Cinematherapy Festival στην Αλεξανδρούπολη

Το 2ο Cinematherapy Festival στην Αλεξανδρούπολη

0

23 & 24 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Το 2ο Φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας ανοίγει τις πόρτες του στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης με σκοπό απολαύσει το κοινό ταινίες μικρού μήκους και να «αγκαλιάσει» πτυχές του εαυτού του.

Στο διήμερο εκδηλώσεων οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το εργαλείο της Κινηματογραφοθεραπείας, τόσο σε αυτογνωσιακό όσο και και σε επιστημονικό επίπεδο.

Όπως περιγράφουν οι διοργανωτές:

«Η Κινηματογραφοθεραπεία ως τόπος, όπου η τέχνη του κινηματογράφου εφάπτεται με τις πρακτικές της ψυχοθεραπείας, θέτει στο επίκεντρο εσάς και την εμπειρία σας, και όχι την σκηνοθετική πρόθεση. Η θέαση ταινιών αποτελεί εφαλτήριο για την ψυχική ανάπτυξη και την αυτο-εξερεύνησή σας, που βέβαια στο φεστιβάλ θα προσανατολιστεί στην αυτογνωσία, καθώς ο σκοπός δεν είναι η ψυχοθεραπεία. Από το βιωματικό εργαστήριο θα φύγετε έχοντας αποκτήσει έναν ακόμη τρόπο πρόσβασης στην οθόνη της ψυχής σας, ενώ θα έχετε εμπλουτιστεί με προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες διαχείρισης απρόσκοπτων αλλαγών.Μάλιστα, φέτος η στρογγυλή τράπεζα θα εστιάσει στα κινηματογραφικά είδη και τα οφέλη τους για την ψυχική υγεία. Μαζί με τους προσκεκλημένους, τον αναπλ. καθ. Ιωάννη Σκοπετέα (ακαδ. υπεύθυνο των προγραμμάτων Κινηματογραφοθεραπείας στο ΚΔΒΜ του ΕΚΠΑ), την Μαρία Μαυρίδου Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt(απόφοιτο των εν λόγω προγραμμάτων) και την Δρ. Lilian Tsiavou (συγγραφέα και εισηγήτρια των προγραμμάτων), θα συζητήσουμε για το πιθανό ψυχικό προφίλ του κοινού που ψυχαγωγείται με κωμωδίες, θρίλερ κτλ».

Το Cinematherapy Festival πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμος Αλεξανδρούπολης με την ΑΜΚΕ Μέθεξις και την Coach Your Vision, με την υποστήριξη της Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, του Κύκλοτρο, του Alexandroupoli In Motionκαι του PsychologyNow.gr – Η Ψυχολογία είναι ο Κόσμος μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Δεύτερη Ανάσταση στη Χρύσα Ξάνθης

Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι   Τη μεγάλη γιορτή της Χ…