Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σχέδιο επέκτασης των ποδηλατόδρομων στην Αλεξανδρούπολη

Σχέδιο επέκτασης των ποδηλατόδρομων στην Αλεξανδρούπολη

0

Η υλοποίηση του έργου ξεκινάει από την οδό Αγίου Δημητρίου

Από την Αγίου Δημητρίου ξεκίνησαν οι εργασίες για την υλοποίηση του εμβληματικού έργου «Αστική Αναζωογόνηση Βορείου Τμήματος Αλεξανδρούπολης και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων»

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αρχικού προϋπολογισμού 12.500.000€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και έρχεται να εκσυγχρονίσει και να αλλάξει ριζικά την εικόνα του βορείου τμήματος της πόλης.

Ειδικότερα το έργο αφορά σε:

  • παρεμβάσεις αστικής αναζωογόνησης σε σύνολο πέντε οδών που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της πόλης: Θράκης, Ανδρονίκου, Κονδύλη, Ηροδότου και Αγ. Δημητρίου, αναγέννηση/ανάπλαση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από την οδό Λ. Δημοκρατίας έως την οδό Ι. Καβύρη
  • επέκταση ποδηλατοδρόμου οδού Παπαναστασίου (αφορά εφαρμογή νέου ποδηλατοδρόμου)
  • επέκταση ποδηλατοδρόμου και αναμόρφωση πεζοδρομίων και λοιπού αστικού εξοπλισμού επί της οδού Λ. Δημοκρατίας – Λ. Μάκρης από την οδό Βιζυηνού έως της οδό Κουταβού.

Η υλοποίηση του έργου ξεκινάει από την οδό Αγίου Δημητρίου. Η συγκεκριμένη οδός έχει συνολικό μήκος 750μ και συνδέεται με τη μικρή Περιφερειακή οδό στα βόρεια και με την οδό Παπαναστασίου / κυκλικό κόμβο Ηροδότου–14ηςΜαϊου–Ι. Καβύρη / οδό Δήμητρας και οδό Μαρκοπούλου στα νότια.

Κύριος στόχος των παρεμβάσεων είναι η ολοκληρωμένη προσέγγιση ενός αειφόρου αστικού τοπίου που το συνολικό του αποτέλεσμα θα προάγει την ασφαλή κίνηση με το ποδήλατο και με τα πόδια (κινητικότητα), την αναβάθμιση αισθητικά και ενεργειακά της περιοχής και την απόδοση μέγιστου ωφέλιμου χώρου στους πολίτες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Στις 13 Μαΐου ξεκινά η εφαρμογή του προγράμματος «Προλαμβάνω»

Σε λίγες μέρες, 13 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα sms στις γυναίκες για την πρόληψη του καρκίνου τ…