Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μητσοτάκης: Συνάντηση με την πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με την πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

0

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η υποστήριξη της Ελλάδας στα επόμενα βήματα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης προς την ευρωπαϊκή της προοπτική

Με την με την πρόεδρο του υπουργικού Συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Borjana Kristo συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η υποστήριξη της Ελλάδας στα επόμενα βήματα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης προς την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παραθέτει απόψε άτυπο δείπνο τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε. της περιοχής όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και την «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».

Τέλος στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού ανταποκρίθηκαν ακόμη και θα μετάσχουν στο δείπνο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα βον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…