Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Παγκόσμιο υγρού στίβου: Στους προημιτελικούς η Εθνική Πόλο ανδρών με επική νίκη 15-14 επί των ΗΠΑ

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Στους προημιτελικούς η Εθνική Πόλο ανδρών με επική νίκη 15-14 επί των ΗΠΑ

0

Τερμάτισε πρώτη στον Όμιλό της

Με μία μυθική ανατροπή, αφού βρέθηκε ακόμα και πέντε γκολ πίσω (9-4) και ήρωα τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών νίκησε 15-14 τις ΗΠΑ, κατακτώντας την πρώτη θέση στον Α΄ όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα.

Έτσι, πέρασε απευθείας στα προημιτελικά της Τρίτης 25/7, όπου θα βρει απέναντί της την Κροατία ή το Μαυροβούνιο.

Η κακή δεύτερη περίοδος έβαλε τους διεθνείς με την πλάτη στον τοίχο, καθώς οι Αμερικανοί έκαναν επιμέρους 6-1 και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +5 (9-4).

Η «γαλανόλευκη» ανέβασε στροφές και μέσα από την αποτελεσματική άμυνά της κατάφερε να βρει ρυθμό και στην επίθεση. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ήταν συγκλονιστική και πέτυχε μια τεράστια ανατροπή, μετά το 14-13 που έκανε ο Ίρβινγκ, 1’25’’ πριν το τέλος. Αρχικά, ισοφάρισε με τον Καλογερόπουλο, στη συνέχεια έβγαλε την άμυνα και πήρε τη νίκη με buzzer beater του Παπαναστασίου.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 6-1, 2-4, 3-7.

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Βέινμπεργκ, Χούπερ, Κ. Γούντχεντ, Άμπραμσον, Ντάουμπε 4, Κούπιντο, Χάλοκ 2, Ντ. Γουντχεντ, Μπόουεν 1, Τσ. Ντοντ, Ρ. Ντοντ 1, Ίρβινγκ 6, Χόλαντ.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 3, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με πολλές διακρίσεις επέστρεψαν οι αθλητές του ΑΠΟΦΚΑ και του Διομήδη από το διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ18

11 μετάλλια κατέκτησε ο ΑΠΟΦΚΑ – 4 ο Διομήδης Διεξήχθη την Κυριακή στην Ελευθερούπολη το δ…