Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κόκκινα δάνεια: Τι συζήτησαν οι servicers με το υπουργείο Οικονομικών

Κόκκινα δάνεια: Τι συζήτησαν οι servicers με το υπουργείο Οικονομικών

0

Κώδικα δεοντολογίας που θα καθορίζει τις σχέσεις των servicers με τους δανειολήπτες στο πλαίσιο εναρμόνισης με την σχετική κοινοτική οδηγία θα διαμορφώσει το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την οικεία ένωση.

Αυτό ειπώθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη με τους servicers.

Η Ένωση ενημέρωσε ότι τους πρώτους μήνες του ‘23 υπάρχει μια βελτίωση 30% σε σχέση με το ‘22 ως προς τις διμερείς ρυθμίσεις δανείων που γίνονται με τους services.

Σημειώθηκε επίσης η αύξηση στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού (μέχρι τον Ιούνιο 6.254 επιτυχείς ρυθμίσεις που αντιστοιχούν σε 2,33 δις ευρώ αρχικών οφειλών).

Από την πλευρά της κυβέρνησης έγινε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα ορίζει ένα πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων για τους servicers. Με υποχρέωση να τηρούν και να παρέχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση προς τους οφειλέτες για το σύνολο της οφειλής τους, τις οφειλόμενες δόσεις, το επιτόκιο και άλλες συναφείς πληροφορίες. Και με ποινές όταν δεν παρέχουν σαφή και έγκαιρη ενημέρωση στους οφειλέτες.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα του φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων. Συζητήθηκαν ακόμη πιθανές αλλαγές στο θέμα του φορέα ακινήτων και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λογαριασμοί ρεύματος: Πτώση έως 12% στα πράσινα τιμολόγια για τον Μάιο

Μετά τις αυξήσεις του Απριλίου οι πάροχοι προχώρησαν σε μειώσεις Ελάφρυνση στους λογαριασμ…