Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ημερίδα απολογισμού για τις υποστηρικτικές δράσεις σε κοινότητες Ρομά της Θράκης

Ημερίδα απολογισμού για τις υποστηρικτικές δράσεις σε κοινότητες Ρομά της Θράκης

0

Συμμετέχει ο οικισμός Ρομά της περιοχής Δροσερού στην παρέμβαση του ΔΠΘ

Στην Κομοτηνή, έδρα του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης, και συγκεκριμένα στο Τσανάκλειο Μέγαρο, όπου μεταξύ άλλων στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιουνίου 2023 η ημερίδα λήξης του Έργου «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην ΠΑΜ-Θ» που υλοποιεί έως και τον προσεχή Σεπτέμβριο από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στους οικισμούς Ρομά της περιοχής Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη, του Αλάν Κογιού και του Αναχώματος στην Κομοτηνή και του Δροσερού στην Ξάνθη.

Την ημερίδα άνοιξε ο επιστημονικός υπεύθυνος, αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας του Τ.Ι.Ε. του Δ.Π.Θ., κ. Ευθύμιος Λαμπρίδης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του Συμβουλίου Διοίκησης του Δ.Π.Θ. απηύθυνε η Καθηγήτρια κα. Μαρία Μιχαλοπούλου, η οποία εξήρε την υλοποίηση του Έργου την οποία παρακολούθησε στενά ως πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του ΔΠΘ.

Στη διάρκεια υλοποίησης του Έργου ωφελήθηκαν συνολικά 640 παιδιά και έφηβοι Ρομά, ενώ στις δράσεις γραμματισμού και ενισχυτικής διδασκαλίας συμμετείχαν συνολικά 400 μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Από τις δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ωφελήθηκαν συνολικά 390 οικογένειες Ρομά). Επίσης, διαμορφώθηκε ένα δίκτυο 36 συνεργαζόμενων σχολικών μονάδων στις τρεις περιοχές παρέμβασης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ποια καταστήματα λειτουργούν σήμερα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ   Φέτος, όπως είναι γνωστίς, αργία θεωρείται …