Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το σημερινό πρόγραμμα προβολών από το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το σημερινό πρόγραμμα προβολών από το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

0

Προβολές έως τις 2 Ιουνίου στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο

Το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επαναφέρει τις προβολές σε περιφερειακές πόλεις της Ελλάδας με τη δράση ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙ, κάνοντας διαθέσιμο ένα σημαντικό  μέρος του ελληνικού προγράμματος. Ενισχύει έτσι την πολιτιστική αποκέντρωση και μεταφέρει κλίμα αυτής της κινηματογραφικής γιορτής στις αίθουσες και πολιτιστικούς χώρους συγκεκριμένων πόλεων.

Στην Ξάνθη η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ υποδέχεται το φεστιβάλ και συμμετέχει στη δράση ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙ – Περιφερειακές προβολές 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ από την Σάββατο 27 Μαΐου έως την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης 19:00-23:00.

Το πρόγραμμα προβολών της Τετάρτης 31 Μαΐου:

19:00 Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, 79’ Κωστούλα Τωμαδάκη

Το ντοκιμαντέρ ” Η μητέρα του σταθμού” ακολουθεί την ζωή όλων εκείνων των γυναικών που από τη δεκαετία του ’60 έως το 1973 μετανάστευσαν στη Γερμανία. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έριξε την σκιά του, όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή αλλά και στην Ελληνική ιστορία. Για την Ελλάδα σήμαινε την μεγάλη έξοδο από τα χωριά στην ξενιτιά.

20:30 ΒΑΡΔΙΑ, 78’ Γρηγόρης Ρέντης

Για περισσότερο από μία δεκαετία, τα πλοία που διασχίζουν την επικίνδυνη ζώνη ανοιχτά της Σομαλίας προσλαμβάνουν μισθοφόρους για προστασία από τους πειρατές. Σήμερα, οι επιθέσεις έχουν μειωθεί αλλά οι μισθοφόροι αντιμετωπίζουν ένα νέο πρόβλημα: την έλλειψη δράσης.

22:00 Η ΝΕΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, 93’ Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

Μια ιστορική αναδρομή στις πρώτες κοινότητες Αρμενίων προσφύγων, όπως αυτές εξελίχθηκαν ανά την ελληνική επικράτεια μετά τη μικρασιατική καταστροφή, ενώ παράλληλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Νέου Κόσμου προσπαθούν να διατηρήσουν την αρμενική τους ταυτότητα στη σύγχρονη Αθήνα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

“Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας”

Επετειακή έκθεση στο Μουσείο Ακροπόλεως, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Την Πα…