Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξεκίνησε η επιχείρηση «καθαρές παραλίες» στο δήμο Αβδήρων  

Ξεκίνησε η επιχείρηση «καθαρές παραλίες» στο δήμο Αβδήρων  

0

«Σαρώνονται» και αποψιλώνονται για να είναι έτοιμες για την Πρωτομαγιά που αναμένεται να δεχτούν κόσμο

 

Καθαρισμός και στο κάμπινγκ Μυρωδάτου – Για άλλη μια χρονιά κενό

2 Μαΐου ξεκινούν οι δημοπρασίες για τα beach bar (τροχήλατα)– Υπάρχει ενδιαφέρον

 

«Σήκωσαν τα μανίκια» στον δήμο Αβδήρων και έπιασαν δουλειά οι υπάλληλοι της υπηρεσίας Περιβάλλοντος στον καθαρισμό των παραλιών του δήμου έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για το καλοκαίρι αλλά και για την επερχόμενη Πρωτομαγιά που αναμένεται να δεχτούν πολύ κόσμο αν έχει καλό καιρό. Η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αβδήρων έχει στελεχωθεί, διαθέτει επίσης πλήρη εξοπλισμό από μηχανήματα (3 JCB, γκρέιντερ, 3 φορτηγά και σάρωθρα) τα οποία «σαρώνουν « κυριολεκτικά τις παραλίες ομαλοποιώντας την άμμο και καθαρίζοντας την συγχρόνως.

Ξεκίνησε ο καθαρισμός από την Σκάλα Αβδήρων έως το Μυρωδάτο

Όπως μας πληροφορεί ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαυρίδης ξεκίνησε η επιχείρηση καθαρισμού των παραλιών από την Σκάλα Αβδήρων και επεκτείνεται ως το Μυρωδάτο. Παράλληλα γίνεται αποψίλωση των χόρτων από τις δύο πλευρές του οδικού δικτύου ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση του κόσμου και σε τελευταία φάση θα τοποθετηθούν καλάθια για τα απορρίμματα σ’ όλες τις παραλίες. Ο κ. Μαυρίδης εκτιμά ότι η επιχείρηση θα διαρκέσει περίπου ένα 15νθήμερο για να ολοκληρωθεί δεδομένου ότι ο δήμος διαθέτει μία ακτογραμμή πολλών χιλιομέτρων και πολλές επισκέψιμες παραλίες. Πρόσθεσε δε ότι η αστάθεια και οι βροχές δημιουργούν προβλήματα και καθυστερήσεις ωστόσο όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους!

2 Μαΐου ξεκινούν οι δημοπρασίες για τα beach bar (τροχήλατα)– Υπάρχει ενδιαφέρον

Φέτος είναι η χρονιά των δημοπρασιών για τα beach bar (τροχήλατα) και συγκεκριμένα για τα τρία στο Μυρωδάτο εκτός από το Αναψυκτήριο που είναι του δήμου, ένα στην περιοχή «Λεύκιππος» των Αβδήρων (coco’s) και για πρώτη φορά μία τροχήλατη καντίνα στο Πόρτο Λάγος που θα δημοπρατηθεί από το Λιμενικό Ταμείο. Να σημειώσουμε ότι το Πόρτο Μόλος έχει πολυετή σύμβαση ενώ άδεια για τροχήλατη καντίνα δικαιούνται και όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή του αιγιαλού όπως στο κάμπινγκ της Μάντρας και μία ψαροταβέρνα στο Μυρωδάτο. Οι δημοπρασίες θα διεξαχθούν 2 Μαΐου και όπως σημείωσε ο κ. Μαυρίδης έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Καθαρισμός και στο κάμπινγκ Μυρωδάτου – Για άλλη μια χρονιά κενό

Να σημειώσουμε ότι το καθαρισμός θα γίνει όπως κάθε χρόνο και στο κάμπινγκ Μυρωδάτου για λόγους πυροπροστασίας καθώς παραμένει αδειανό και κλειδωμένο. Είναι ένα «αγκάθι» για τη δημοτική αρχή η οποία έχει κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο. Να σημειώσουμε ότι αυτή η δημοτική αρχή έχει κάνει δύο προσπάθειες τουλάχιστον να το δημοπρατήσει και ενώ έφτασε έως την ανακήρυξη αναδόχου τελικά ο  ανάδοχος αποχωρούσε γιατί υπήρχαν διάφορα νομικά προβλήματα με το οικόπεδο που δεν μπορούσε να πάρει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις. Η δημοτική αρχή έχει προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυση του θέματος με σκοπό να το αξιοποιήσει. Αλλά αυτό βέβαια δεν θα γίνει άμεσα αλλά στο απώτερο μέλλον.   

Ευοίωνες οι προβλέψεις για την τουριστική σαιζόν- Ξεκίνησε η κάθοδος των Βουλγάρων

‘Όπως ανέφερε ο κ. Μαυρίδης την Πρωτομαγιά αναμένεται μεγάλο κύμα επισκεπτών τόσο από την Ξάνθη όσο και από την γειτονική μας Βουλγαρία να επισκεφτούν τις παραλίες του δήμου. Οι εκτιμήσεις είναι ότι θα έχουμε μια καλή επισκεψιμότητα αλλά και μια καλή σαιζόν.

Οι κατασκηνώσεις των Αβδήρων

Τέλος να σημειώσουμε  ότι φέτος αναμένεται να λειτουργήσουν οι Κατασκηνώσεις των Αβδήρων μετα από τρία χρόνια που παρέμειναν κλειστές ΄λόγω της πανδημίας. Ο δήμος Αβδήρων έχει την ευθύνη του καθαρισμού τους και αναμένει να δοθεί το «πράσινο φως» από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για να επιληφθεί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…