Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα και Γεγονότα, Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Πρόσωπα και Γεγονότα, Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

0

Διαφορά αντίληψης

Στην περιφέρειά μας, δυστυχώς πολλά δε καταλαβαίνουν, παρότι τους τα σερβίρεις στο πιάτο. Δεν αντιλαμβάνονται αυτό που προτείνεις και μένουν στα δικά τους στερεότυπα παρελθόντων ετών και ιδεών.

Δεν μπορούν, σε κάποιους τομείς Τουρισμού και Πολιτισμού να δουν πέρα από τα γνωστά και τετριμμένα. Κι έτσι μένουν πίσω και χάνουν το τρένο. Το οποίο περνά από μπροστά τους, αλλά δεν ανεβαίνουν. Η υπόθεση επίσκεψης στον τάφο του Λόρδου Βύρωνα, ούτε που τους ακούμπησε. Το είδαν τελείως αδιάφορα.

Ενώ στην Ήπειρο, όταν πληροφορήθηκαν για το ταξίδι-προσκύνημα στην Αγγλία, πήρε ο ίδιος ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης επικεφαλής αποστολής.

Οποία διαφορά λοιπόν αντίληψης της ουσίας ενός γεγονότος.

Γ.Δ.

Προσφορά στην Ξάνθη

Και να κλείσω το θέμα με την ιστορική υπενθύμιση. Ανέκαθεν οι Έλληνες υπήρξαν από την αρχαιότητα ευεργέτες προς την πατρίδα τους.

Πρόσφεραν οι έχοντες οικονομική δυνατότητα τεράστια χρηματικά ποσά για να φτιάχνονται κτίρια κάθε μορφής.

Γεμάτη η Αθήνα από προσφορές ευεργετών. Η δε υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως η Ήπειρος, από τα έργα των δωρεών των τέκνων της, Αυτό, αλλά με άλλη παράμετρο συνέβη και με τους Κ. Μαυρομάτη και Γ. Μπατζακίδη. Πήγαν μια μακρινή αποστολή για να τιμήσουν τον μεγαλύτερη φιλέλληνα που έδωσε και τη ζωή του για την Ελλάδα, το Λόρδο Βύρωνα.

Με δικά τους χρήματα, έκανα αυτή την προσκυνηματική εξόρμηση που στέφθηκε με επιτυχία, καταθέτοντας στεφάνι εκ μέρους των ξανθιωτών και των Ελλήνων συνολικά ως εκπρόσωποι του δήμου μας.

Πρόκειται για μια προσφορά σε χρήμα και χρόνο που αξίζει να προβληθεί, διότι τελικά πρόβαλε την Ξάνθη.

Γ.Δ.

Έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η πληροφορία μας ήταν γνωστή από το Σάββατο το βράδυ. Ότι ο πρωθυπουργός εντός της επόμενης εβδομάδα θα επισκεπτόταν την Ξάνθη. Την Κυριακή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε πλήρως και τη Δευτέρα ήταν οριστική και ως προς την ημέρα επίσκεψης, που καθορίστηκε να είναι η Πέμπτη.

Έτσι, στις 27 Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει στο δημοτικό αμφιθέατρο σε ανοιχτή προεκλογική ομιλία.

Προηγουμένως, ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και με τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ποιος τη χάρη μας

Η είδηση είναι πρωτοποριακή για την περιοχή μας, γι’ αυτό και της δώσαμε ανάλογη προβολή. Στα σκαριά θα μπουν τέσσερις «έξυπνες» γέφυρες, σε διάφορα σημεία του νομού.

Δηλαδή, έχουν συμπεριληφθεί στο έργο που θα προκηρύξει το Τεχνικό Επιμελητήριο και θα τοποθετηθούν αισθητήρες στις εν λόγω γέφυρες, οι οποίες είναι η μεγάλη στη Σταυρούπολη, η ρεματογέφυρα Κιμμερίων-Σουνίου, στην Άνω Διάβαση Λάγος η τρίτη και στην ποταμογέφυρα στον Κομψάτο, στα όρια Ξάνθης-Ροδόπης η τέταρτη.

Το ΤΕΕ προχώρησε στην προληπτική αντιμετώπιση του θέματος για να παρακολουθηθεί το φορτίο των γεφυρών διότι είναι όλες σχεδόν γηρασμένες.

Πάντως, εσείς όταν θα τύχει να περάσετε μια από τις τέσσερις γέφυρες, κάποια αίσθηση υπερηφάνειας μπορείτε να έχετε…

Γ.Δ.

Θετική αποδοχή ενός άρθρου της εφημερίδας μας

Είναι μέσα στο ρόλο και την αποστολή της τοπικής εφημερίδας να ενημερώνει για τοπικά θέματα βεβαίως, αλλά και να αναλύει και να παρουσιάζει με τους συνεργάτες της τα διάφορα θέματα που αφορούν συνολικά τη χώρα.

Ένα τέτοιο θέμα προσέγγισης και ανάλυσης της επικαιρότητας υπήρξε το δημοσίευμα του Σαββάτου 22 Απριλίου με τίτλο «Ο νόμος της απλής αναλογικής του 1989 και η απλή αναλογική διαχρονικά στην Ελλάδα» του αγαπητού συνεργάτη Χρήστου Ηλ. Τσίχλη.

Παρουσιάστηκαν χρονολογικά οι εκλογές στη χώρα μας με το σύστημα της απλής αναλογικής και τις επιπτώσεις που υπήρξαν από την κατά καιρούς εφαρμογή της.

Αναλυτική και αντικειμενική παρουσίαση, εξέθεσε τα γεγονότα με ημερομηνίες, ώστε τελικά να κρίνει ο αναγνώστης.

Γι’ αυτό εξάλλου υπήρξε και η θετική αποδοχή του άρθρου του συνεργάτη μας.

Γ.Δ.

Το χρέος δεν ξεχνιέται

Ο λαός μας με θυμόσοφο λόγο έχει πει «το χρέος δεν ξεχνιέται» και έχει δίκιο. Κανείς δεν ξεχνάει το χρέος του. Κάνει, προσποιείται πώς το ξέχασε, για να δικαιολογηθεί μήπως το ξεχάσει και δε το ζητήσει ο δικαιούχος.

Έτσι, λοιπόν, μικροί ή μεγάλοι δήθεν «ξεχασιάρηδες» των χρεών τους ευδοκιμούν στη χώρα μας.

Κάποιοι εξ αυτών ξεχνούν να κόψουν τιμολόγια, αποδείξεις, άλλοι ξεχνούν να υποβάλουν φορολογική δήλωση, άλλοι δεν αποδίδουν τον εισπραχθέντα ΦΠΑ και τα τελευταία χρόνια δεν δηλώνουν τα έσοδα από ενοικιαζόμενα σπίτια, βίλες, εξοχικά κλπ.

Όμως το πλέον τραγικό της ιστορίας είναι ότι σπανίως εντοπίζονται, αλλά και τότε τους γίνεται συνολικά ρύθμιση και τεράστιες στο χρόνο δόσεις. Κι έχεις από την άλλη τον συνεπή και νομιμόφρονα πολίτη που ανταποκρίνεται σε όλες του τις υποχρεώσεις, να θεωρείται από το ελληνικό δημόσιο ως υποζύγιο που τα φορτώνεται όλα.

Γ.Δ.

Άρχισαν οι επισκέψεις

Η επίσημη αρχή των προεδρικών επισκέψεων την προεκλογική περίοδο γίνεται την Πέμπτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα μας επισκεφθεί και θα κάνει ανοιχτή συγκέντρωση στο δημοτικό αμφιθέατρο.

Βέβαια είναι προφανές, λέμε προφανές και όχι βέβαιο, ότι θα μας επισκεφθούν και άλλοι πρόεδροι κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο.

Τώρα το ποιοι και πόσοι θα μας επισκεφθούν, αυτό δεν το γνωρίζουμε από τώρα.

Εξάλλου, κάθε κόμμα κάνει τους δικούς του υπολογισμούς, καταρτίζει στρατηγική, και ανάλογα αποφασίζει.

Πάντως, Τσίπρας και Ανδρουλάκης αναμένονται ως σίγουροι. Για τους άλλους πιο δύσκολο το βλέπω, αν και μπορεί να κάνουν ένα πέρασμα.

Γ.Δ.

Ο Μητσοτάκης και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Με πολιτικό αντιπερισπασμό …υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Ενώ είχε γίνει γνωστή η ομιλία του πρωθυπουργού στο Δημοτικό Αμφιθέατρο η Νομαρχιακή ανακοίνωσε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ξάνθης! Πολύ φαεινή ιδέα αλήθεια! Προφανώς προσβλέπουν ότι έτσι θα πάει λιγότερος κόσμος; Μα αφού έτσι κι αλλιώς αυτοί που θα πάνε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν επρόκειτο να πάνε στην ομιλία Μητσοτάκη! Μόνο οι δημοσιογράφοι πρέπει να γίνουν …λάστιχο!  Κι αυτό που θα γίνει στο τέλος είναι να καλύψουν την εκδήλωση αυτοί που έχουν περισσότερο από έναν δημοσιογράφο και ως γνωστόν δεν είναι και πολλοί. Σε κάθε περίπτωση αξίζουν συγχαρητήρια στον ιθύνοντα νου! Δείχνει πολιτική οξυδέρκεια!

Μ.Ξ.

Κίνδυνος για βιολογικό πόλεμο;

Μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος στο Σουδάν και η αλήθεια είναι ότι δεν θα γνωρίζαμε τίποτε αν δεν ήταν συμπατριώτες μας που κινδύνευσαν και χρειάστηκε να γίνει επιχείρηση επαναπατρισμού τους. Ένας πόλεμος σε μια χώρα της Αφρικής πόσο να απασχολήσει την επικαιρότητα αν δεν υπάρχει άμεσο ενδιαφέρον κυρίως οικονομικό. Όμως με όσα ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για βιολογικό πόλεμο αφού ένα από τα αντιμαχόμενα μέρη κατέλαβε ένα εργαστήριο που περιείχε παθογόνους μικροοργανισμούς ιλαράς και χολέρας και άλλα επικίνδυνα για την υγεία υλικά. Ακόμη καλά καλά δεν ξεμπερδέψαμε από τον κορωνοϊό μη μας βρει κι άλλο κακό!

Μ.Ξ.

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…