Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Βιβλιοπαρουσίαση: «Ο Μπέμπης» του Θωμά Κοροβίνη στην Ξάνθη

Βιβλιοπαρουσίαση: «Ο Μπέμπης» του Θωμά Κοροβίνη στην Ξάνθη

0

Το Σάββατο 18 Μαρτίου στο Βιβλιοπωλείο Δύο

Οι εκδόσεις Άγρα και το Βιβλιοπωλείο Δύο διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Κοροβίνη «Ο Μπέμπης» το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 7:00μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν:

  • η Γλυκερία Μπασδέκη, ποιήτρια
  • ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ, Σαμή Καραμπουγιούκογλου

Συνοδεύουν τον Θωμά Κοροβίνη στο τραγούδι, ο Φώτης Αρναούτογλου στο μπουζούκι και ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην κιθάρα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ο Δημήτρης Στεργίου, γνωστός ως Μπέμπης (Πειραιάς 16.4.1927-24.12.1972), υπήρξε μια ιδιότυπη πρωταγωνιστική φυσιογνωμία της ελληνικής λαϊκής μουσικής που, λόγω της ιδιοφυίας, της μόρφωσης, της απαράμιλλης δεξιοτεχνίας του στο μπουζούκι και στην κιθάρα, της καθηλωτικής γοητείας του και της αυτοκαταστροφικής αγωνίας του, απέκτησε, τόσο εν ζωή όσο και μετά θάνατον, διαστάσεις θρύλου.

Ο Θωμάς Κοροβίνης, έχοντας μελετήσει τα υπάρχοντα στοιχεία της εργοβιογραφίας και της καλλιτεχνικής διαδρομής του και “συνομιλώντας” για χρόνια με την προσωπικότητά του, παρουσιάζει ένα εκτενές λογοτεχνικό πορτραίτο του, μια αυτοαναφορική εξομολόγησή του, με αποδέκτη έναν φανταστικό επιστήθιο φίλο του μα και όλους μας. Μέσα από την αφήγηση αναδεικνύονται σημαίνοντα πρόσωπα της λαϊκής μας μουσικής, εμβληματικά τραγούδια, ανάλυση χαρακτήρων συνθετών, στιχουργών, ερμηνευτών και θαυμαστών του τραγουδιού, η ανθρωπο-γεωγραφική σύνθεση του Πειραιά της εποχής του καλλιτέχνη, η ζωή των μουσικών μας στην Κατοχή και στη μεταπολεμική Ελλάδα, και στα αμερικανικά κέντρα διασκέδασης, με ιδιαίτερη έμφαση στο “αγγελικό και μαύρο φως” που σφραγίζει την ψυχική ιδιοσυστασία αυτού του μοναδικού και ανεπανάληπτου “αριστοκράτη μάγκα”.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπαρουσίαση: «Με την Πλάτη στον Τοίχο» του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Την Τετάρτη 5 Απριλίου στο Ξενοδοχείο «ΕΛΕΝΑ» Στη Ξάνθη θα βρίσκεται την Τετάρτη 4 Απριλίο…