Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παράρτημα του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών – ΕΝΑ στην Ξάνθη

Παράρτημα του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών – ΕΝΑ στην Ξάνθη

1

Ο σκοπός του, οι δράσεις, τα μέλη, πού απευθύνεται

 

Παράρτημα του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών – ΕΝΑ δημιουργήθηκε στην Ξάνθη. Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ινστιτούτου, το παράρτημα ενεργοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, απευθύνεται σε ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, πολίτες και νέο κόσμο και επιδιώκει να συμβάλλει, με όρους αλληλεγγύης και συλλογικής δράσης, στο μετασχηματισμό της κοινωνίας, της οικονομίας και στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής μας.

 

Τι είναι το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών – ΕΝΑ

Το ΕΝΑ είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ερευνητικό ίδρυμα, που από την ίδρυσή του, την άνοιξη του 2017, λαμβάνει ενεργά μέρος στη δημόσια συζήτηση για τα διακυβεύματα του παρόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος. Μία πρωτοβουλία κοινωνικών, οικονομικών, πολιτικών και νομικών επιστημόνων, που λειτουργεί δημοκρατικά, ανοιχτά, εκτός περιορισμών και κάθε είδους δεσμεύσεων. Μια δεξαμενή σκέψης, ένα βήμα ελεύθερου διαλόγου και ένας χώρος δημιουργίας και διάδοσης εναλλακτικών ιδεών, με τελικό στόχο το μετασχηματισμό τους σε εφαρμόσιμες θεωρίες και πολιτικές.

Το ΕΝΑ αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως ένα μέρος ενός ευρύτερου, προοδευτικού και αριστερού κινήματος ιδεών για την αλλαγή της κοινωνίας. Κύριος στόχος είναι η συμβολή στη συγκρότηση ενός νέου υποδείγματος κοινωνικής οργάνωσης στη βάση της δίκαιης και αλληλέγγυας οικονομίας, της διευρυμένης δημοκρατικής συμμετοχής και των αξιών της ριζοσπαστικής οικολογίας και του πρωτοποριακού πολιτισμού.

Το ΕΝΑ, μεταξύ των πολλαπλών και ποικιλόμορφων δράσεων του, δημοσιεύει κείμενα εργασίας και πολιτικής με ευρεία θεματολογία, αναλύει τις κυριότερες ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις και τις κυρίαρχες τάσεις της συγκυρίας στην οικονομία και την πολιτική, εκπονεί μελέτες με γνώμονα την αναζήτηση πρωτότυπων λύσεων σε σύγχρονες προβληματικές, διοργανώνει σεμινάρια, εργαστήρια, ημερίδες και συνέδρια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…