Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέος πρύτανης του ΔΠΘ ο Φώτης Μάρης

Νέος πρύτανης του ΔΠΘ ο Φώτης Μάρης

0

Έληξε τη Δευτέρα η προθεσμία για τις υποψηφιότητες

 

Νέες διαδικασίες για την ανάδειξη πρύτανη και  πρυτανικού συμβουλίου  – Συγχαρητήριο Δημάρχου Ξάνθης στον νέο Πρύτανη του ΔΠΘ Φώτη Μάρη

 

Ο Φώτης Μάρης αναδεικνύεται νέος πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μάρης μέχρι πρότινος ήταν αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

Έληξε τη Δευτέρα η προθεσμία για τις υποψηφιότητες

Να σημειώσουμε πως η Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιότητας για το αξίωμα του πρύτανη από τα εσωτερικά μέλη του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ. Ο κ. Μάρης ήταν ο μοναδικός και ως τούτου αναμένεται η επίσημη παρουσίαση του πρυτανικού του σχήματος όπως επίσης  και το πρόγραμμα του προκειμένου να λάβει και τυπικά την ψήφο εμπιστοσύνης του συμβουλίου διοίκησης.

Νέες διαδικασίες για την ανάδειξη πρύτανη και  πρυτανικού συμβουλίου

Η νέα διαδικασία ανάδειξης πρύτανη και πρυτανικού συμβουλίου, προβλέπει: Εκλογές για την ανάδειξη έξι εσωτερικών μελών και επιλογή έξι εξωτερικών μελών από τα εσωτερικά μέλη ΄ώστε να σχηματιστεί το νέο 11μελές συμβούλιο διοίκησης, το οποίο ψηφίζει για νέο πρύτανη.

Υποψήφιος στις πρυτανικές εκλογές  ήταν και ο καθηγητής Νομικής ΔΠΘ Άλκης Δερβιτσιώτης, ο οποίος εξελέγη μεταξύ των έξι μελών από τις εσωτερικές εκλογές. Ωστόσο δεν είχε δυνατότητα εκλογής αφού τα υπόλοιπα μέλη που εκλέχθηκαν ήταν από το πρυτανικό σχήμα του κ. Μάρη.

Συγχαρητήριο Δημάρχου Ξάνθης στον νέο Πρύτανη του ΔΠΘ Φώτη Μάρη

 

Ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μ. Τσέπελης εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς τον κ. Μάρη για την εκλογή του: «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον καθηγητή Φώτιο Μάρη για την εκλογή του στο αξίωμα του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία αποτελεί την αναγνώριση του έργου που έχει επιτελέσει από τη θέση ευθύνης του στο απερχόμενο σχήμα διοίκησης, αλλά και τις προοπτικές που διαγράφονται, για την επίτευξη υψηλότερων στόχων. Η εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου Ξάνθης με το Πανεπιστήμιο και τον κ. Μάρη προσωπικά, η οποία έχει καλλιεργηθεί όλα αυτά τα χρόνια είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί. Εύχομαι στον ίδιο και τους νεοεκλεγέντες Αντιπρυτάνεις καλή δύναμη και μια παραγωγική θητεία, προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας της Θράκης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καμπάνια δωρεάν προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων σε χωριά του δήμου Αβδήρων

Εντός Μαΐου εξετάσεις σε Ν. Κεσσάνη, Πόρτο Λάγος, Κουτσό, Γενισέα και Μαγικό   Στο πλ…