Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανάσταση τον …Μάιο προσδοκούν οι Ξενοδόχοι της Ξάνθης

Ανάσταση τον …Μάιο προσδοκούν οι Ξενοδόχοι της Ξάνθης

0

Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το τριήμερο συνέδριο των Γενικών Γραμματέων που θα διοργανωθεί στην Ξάνθη στις 12 – 13 – 14 Μαΐου

 

Μικρό ενδιαφέρον για κρατήσεις τις Ημέρες του  Πάσχα – Τα καύσιμα και τα διόδια βάζουν «φωτιά» στις τσέπες

 

 

Σε πολύ χαμηλές πτήσεις κινείται η επισκεψιμότητα του νομού μας,  τις ημέρες του φετινού Πάσχα. Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης είναι  ελάχιστες ενώ αντίστοιχα τα περιφερειακά ξενοδοχεία και καταλύματα έχουν περισσότερες κρατήσεις.

150 ευρώ για καύσιμα συν 75 ευρώ διόδια για να έρθει Αθηναίος στην Ξάνθη

Μιλώντας στο «Ε» ο αντιπρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κ. Απόστολος Αγκόρτζας  έκανε λόγο για κρατήσεις που  κινούνται στο 30%. Αφορούν άτομα που έρχονται από την νότια Ελλάδα επειδή έχουν συγγενείς, γι αυτό και οι πιο πολλοί φιλοξενούνται στα σπίτια συγγενών.: «Πώς να έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα, όταν για να έλθει κάποιος οδικώς από Αθήνα θα πληρώσει 150 ευρώ καύσιμα και 75 ευρώ διόδια; Να κλείσει και δωμάτιο και να παραμείνει το τριήμερο, θα ξοδέψει πάνω από 500 ευρώ. Το μέσο νοικοκυριό με όλες αυτές τις αυξήσεις και την ακρίβεια δεν μπορεί να τα διαθέσει. Γι  αυτό θα έπρεπε στην Θράκη να έχουμε άλλα κίνητρα », τονίζει ο κ. Αγκόρζας.  Επίσης όπως ανέφερε από τους γείτονές μας τους Βουλγάρους δεν βλέπουμε κάποια αξιόλογη κίνηση. Σημείωσε δε ότι μπορεί να άνοιξε η τουριστική δίοδος Α. Κωνσταντίνου ωστόσο δεν μπορούν να έρχονται μεγάλα τουριστικά λεωφορεία παρά μόνο μικρά van κάτω των 2,5 τόνων και αυτό είναι ένα εμπόδιο.

Ανάσταση προσδοκούν οι ξενοδόχοι τον …Μάιο με το συνέδριο των Γενικών Γραμματέων στην Ξάνθη

Όπως σημειώνει μεταφορικά ο κ. Αγκόρτζας οι Ξενοδόχοι της Ξάνθης θα κάνουν …Ανάσταση στις 12 – 13 – 14 Μαΐου και εξηγεί: «Είναι το τριήμερο συνέδριο των γενικών γραμματέων και έχουμε κρατήσεις από τώρα. Δεν θα έρθουν μόνο οι 200 γραμματείς αλλά και σύνεδροι, εκπρόσωποι εταιρειών για να προβάλλουν τα προϊόντα τους. Θα είναι ένα καλό τριήμερο για  τον κλάδο μας, θα έχουμε πληρότητα μεγάλη», επεξηγεί ο κ. Αγκόρτζας αποδίδοντας παράλληλα τα εύσημα στον δήμαρχο της Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη για την διοργάνωση του συνεδρίου στην Ξάνθη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καμπάνια δωρεάν προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων σε χωριά του δήμου Αβδήρων

Εντός Μαΐου εξετάσεις σε Ν. Κεσσάνη, Πόρτο Λάγος, Κουτσό, Γενισέα και Μαγικό   Στο πλ…