Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

0

Τελευταίο
Δεύτερο και τελευταίο- για πάντα!- σχόλιο για τον Γιώργο Τράγκα. Έργα και ημέρες ενός εκατομμυριούχου του οποίου η μεγάλη περιουσία έγινε γνωστή μετά το θάνατό του. Ακολουθεί το δεύτερο κείμενο που μας στάλθηκε για τον Γ.Τ.
«Φτύνοντας στην 5η Λεωφόρο
Να ξεκινάς τη ζωή σου από την Ομόνοια και να πεθαίνεις ζάμπλουτος φορολογικός κάτοικος Μονακό, είναι μία διαδρομή που θα άξιζε να αποτυπωθεί στο πανί. Ποιος δεν θα έβλεπε μία ταινία με τη ζωή του Γιώργου Τράγκα; Μόνο και μόνο τα γυρίσματα στους τόπους όπου είχε αγοράσει ακίνητα θα κάλυπταν τις προϋποθέσεις για υπερπαραγωγή. Αν ο μακαρίτης είχε χιούμορ, όφειλε να το βάλει ως όρο στη διαθήκη. Με πρωταγωνιστή γνωστό σταρ, έναν Μπαρδέμ, ας πούμε. Και το σενάριο να εστιάζει στις δημοσιογραφικές επιτυχίες του μακαρίτη που κατάφερε να ανέβει τόσο ψηλά, όσο η κορυφή του Olympic Tower στο Μανχάταν — έχει και εκεί διαμέρισμα. Και θα τελειώνει με τον «θείο» στην κορυφή του ουρανοξύστη, να κόβει το Cohiba με τα δόντια και να φτύνει την άκρη του πούρου κάτω στην 5η Λεωφόρο».


Το βρήκε από το γιο του
Έχει ξανασυμβεί, δεν είναι η πρώτη φορά ο γιος ή κόρη με κάποια πράξη τους να φέρνουν σε δύσκολη θέση τους γονείς ή τον πατέρα κυρίως.
Θύμα την φορά αυτή ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Αναστ.Δημοσχάκης.
Ο γιος του, που διορίστηκε στη βουλή λόγω βύσματος του πατρός βεβαίως, παραπλάνησε τους γαλάζιους συνδικαλιστές που τον εμπιστεύθηκαν. Τον εξέλεξαν και του υποσχέθηκαν τη θέση του γραμματέα. Αφού εξελέγη ο υιός Δημοσχάκης, τα βρήκε με τους συνδικαλιστές του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, πούλησε τους Νεοδημοκράτες και εξελέγη πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων της Βουλής.
Φυσικά τον διέγραψαν αμέσως τον γιο Δημοσχάκη και ο πατέρας το φυσάει για να κρυώσει το κάζο που του έκανε ο γιος του και γελά όλος ο Έβρος.
Γ.Δ.


Πάλι το 12%
Ζωή να έχουν οι επιχειρηματίες της Θράκης και Ιώβεια υπομονή φυσικά, ως προς το θέμα του γνωστού, παλιού και μη επιλυόμενου εισέτι θέματος του 12% επιδότηση εργασίας.
Λοιπόν, μέρες που είναι, ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ μας ενημερώνει όπως τον ενημέρωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παν.Τσακλόγλου, πως η κυβέρνηση παραδέχεται το πρόβλημα που υπάρχει και υπόσχεται ως προς τη λύση του, πως θα υπάρξει επανασχεδιασμός.
Ποιος θα είναι και τι θα περιλαμβάνει ο επανασχεδιασμός δεν εξηγήθηκε.
Ελπίζουν οι άμεσα ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να μην πρόκειται για μια νέα καθυστέρηση διότι ήδη η υπόθεση τράβηξε πάρα πολύ.
Γ.Δ.


Περί Τουρισμού πάλι
Λίγα λόγια για τον Τουρισμό στο νομό μας. Φίλοι επισκέφθηκαν τις Θέρμες για ένα Σαββατοκύριακο γνωριμίας της περιοχής αλλά και για ιαματική γνωριμία με το νερό της.
Η γενική εικόνα είναι μίζερη, τα χωριά είναι σα να χάσαν τη ζωντάνια τους, το ίδιο και οι επιχειρήσεις Ιαματικών Λουτρών, Ιδιωτικές και Δημοτική. Όλοι λειτουργούν σα να μη πιστεύουν σ’ αυτό που κάνουν, λείπει η πίστη για αλλαγή και βελτίωση, λείπει το κίνητρο ίσως.
Αναλογικά, τα ίδια συναντά κανείς και στα Λουτρά Ποταμιάς όταν λειτουργούν.
Μιλάμε για Τουρισμό, έχουμε μια πηγή αξιοποίησης και δεν αξιοποιείται σωστά, δεν είναι γνωστές πέρα από τα όρια της Ξάνθης.
Γ.Δ.


Νέα ελπίδα για τη Λευκού Πύργου
Μετά από πάροδο 25 χρόνων και υπομονής γαϊδουρινής όπως λέει ο λαός μας, γυρνάνε πάλι στην ελπίδα. Για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων στην περιοχή Λευκού Πύργου ο λόγος. Που κι αν δεν έχουν ακούσει λόγια θετικά του δίκιου τους, υποσχέσεις πάμπολλες, μέχρι και συγχαρητήρια γιατί όλοι μαζί συμφώνησαν οι οικοπεδούχοι.
Συμφώνησαν να γίνει μια επέκταση του σχεδίου πόλης οργανωμένη, νόμιμη, με σχέδιο, με χαμηλό συντελεστή δόμησης, με αύξηση του αντισεισμικού συντελεστή στο ανώτατο όριο.
Διακόσιες και πάνω οικογένειες πίστεψαν και περίμεναν 25 χρόνια. Τώρα έρχεται μια νέα ελπίδα από τον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος Σπ.Μπακογιάννη. Ο οποίος διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Ξάνθης Μαν.Τσέπελη ότι ως τον Αύγουστο θα κατατεθεί σχετική τροποποίηση του νόμου με την οποία θα διευθετηθεί το θέμα οριστικά, διότι τελικά όλα είναι έτοιμα εκτός μίας λεπτομέρειας που εμφανίστηκε πρόσφατα.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την υπόσχεση του κυρίου Μπακογιάννη, οι συμπολίτες ξαναελπίζουν, με την ευχή να είναι η τελευταία για την πολύχρονη αυτή υπόθεση.
Γ.Δ.


Περί τουρισμού ΙΙ
Συζητάμε διάφορα για την αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων του νομού. Λόγια πολλά και διάφορα από σχετικούς και άσχετους που απλά λέγονται, ελάχιστα ακούγονται κι εκεί τελειώνει η συζήτηση.
Λοιπόν, για να γνωρίζουμε τί γίνεται στο νομό μας στο θέμα του Τουρισμού, το πρώτο που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια, είναι να γνωρίζουμε πόσοι τουρίστες έρχονται συνολικά, ΟΛΟ το χρόνο. Από κει θα πρέπει να ξεκινήσει ο υπεύθυνος φορέας.  Να γνωρίζουμε επίσης τις επιλογές των ανθρώπων που έρχονται. Τι προτιμούν αυτοί για τις διακοπές τους, τις μικρές ή μεγαλύτερες εξορμήσεις τους.
Πρώτα λοιπόν το εργαλείο αυτό της γνώσης της προτίμησης των τουριστών.
Γ.Δ.


Περί τουρισμού ΙΙΙ
Χωρίς τη γνώση δεν είναι δυνατόν να υπάρξει σωστός σχεδιασμός. Σχεδιασμός για να γίνουν επενδύσεις, ανάλογη προβολή και προετοιμασία.
Όλοι μιλούν για αυθαίρετα νούμερα που όμως δεν δείχνουν την πραγματικότητα και κυρίως δεν αποτυπώνουν τις προτιμήσεις των επισκεπτών.
Έτσι, από το σημείο αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει η Ξάνθη. Να πληροφορηθεί υπεύθυνα ο επιχειρηματίας των παραλιών του καλοκαιριού, ο ξενοδόχος του βουνού, των λιμνών, του θρησκευτικού τουρισμού, του οικολογικού, του περιπατητικού, του αθλητικού και των συνεδρίων.
Το προς τα που πάμε είναι πρωτογενές να γίνει γνωστό, να δοθούν οδηγίες και για τις άλλες πλευρές ν’ αναπτυχθούν κι όχι μονομερώς.
Ούτως εχόντων λοιπόν των πραγμάτων, ας ξεκινήσουν οι έχοντες την ευθύνη κι ας πράξουν τα δέοντα. Με έργο, όχι με λόγια και ταξίδια.
Γ.Δ.


Μπήκαμε σε φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό
Κι ήρθε η μέρα που η πολιτεία αποφάσισε ότι  μπαίνουμε σε νέα φάση της πανδημίας και γυρίζουμε σελίδα. Η νέα φάση ονομάζεται «συνύπαρξη με τον κορωνοϊό».  Τώρα το κατά πόσο θα είναι «αρμονική» αυτή η συνύπαρξη ή όχι θα το δούμε…Αποφασίσαμε δηλαδή ότι μια και δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τον κορωνοϊό παρά τα εμβόλια και παρά τα μέτρα  πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’  αυτόν κι ότι ήθελε προκύψει. Βέβαια αυτό είναι μια πολιτική απόφαση και όχι μια απόφαση των αρμοδίων υγειονομικών αρχών. Δεν σήμανε η Επιτροπή και ο ΕΟΔΥ τη λήξη της πανδημίας, γιατί αν δούμε τα στοιχεία μπορεί να υπάρχει μια σταδιακή αποκλιμάκωση αλλά και οι θάνατοι είναι  50 – 60 καθημερινά και οι διασωληνωμένοι πάνω από 300 αλλά και τα κρούσμα υψηλά.
Έτσι θα κάνουμε Πάσχα χωρίς μέτρα μετά από 2 χρόνια και βλέπουμε…
Μ.Ξ.


Η ληστεία του αιώνα
Αυτό που συμβαίνει με τις ηλεκτρονικές απάτες άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ληστεία του αιώνα. Θύματα όπως πάντα οι πολίτες, που κάνουν τι συναλλαγές τους ηλεκτρονικά. Την ίδια στιγμή που η πολιτεία αλλά και οι τράπεζες μας ωθούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές αλλά και οι μισθοδοσίες κατατίθενται όλες ηλεκτρονικά υποχρεωτικά όπως αποδεικνύεται τα συστήματα των τραπεζών είναι διάτρητα και χακάρονται με αποτέλεσμα να κλέβουν τα λεφτά του κοσμάκη σε δευτερόλεπτα. Είναι ανήθικο και εγκληματικά άδικο αυτό που συμβαίνει. Οι τράπεζες έχουν μεγάλη ευθύνη που  δεν μπορούν να προστατεύσουν τα χρήματα που τους εμπιστεύονται οι πελάτες τους. Πρέπει να αναπτύξουν συστήματα που να είναι ασφαλή και αδιάβλητα γιατί έτσι προστατεύουν και την εγκυρότητα και την αναξιοπιστία τους αλλά και να αποζημιώνουν τους πελάτες τους που έχουν πέσει θύματα και όχι να πληρώνουν και από πάνω δικαστικά έξοδα αν διεκδικήσουν τα χρήματά τους.
Επιτέλους πρέπει κάποτε να ισχυροποιηθεί το κράτος δικαίου και οι  τράπεζες να μην είναι κράτος εν κράτει εις βάρος του δίκιου του αδυνάτου και του ανυπεράσπιστου πολίτη.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…