Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Νέα ΚΥΑ: Ενίσχυση 90 ευρώ ανά στρέμμα στα καπνά

Νέα ΚΥΑ: Ενίσχυση 90 ευρώ ανά στρέμμα στα καπνά

0

Ικανοποιημένος ο Ιλ. Αχμέτ από την εξέλιξη του ζητήματος

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ενίσχυση των 90 ευρώ στα καπνά και θα ακολουθήσει η διαδικασία των αιτήσεων. Η δημοσίευση της ΚΥΑ αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να ανοίξει η διαδικασία των αιτήσεων των δικαιούχων καπνοπαραγωγών για την καταβολή της ενίσχυσης των 90 ευρώ ανά στρέμμα.

Από τα 78 χιλιάδες στρέμματα καπνού συνολικά που θα αποζημιωθούν, τα 46.000 στρέμματα αφορούν καπνό ανατολικού τύπου μπασμά και βρίσκονται στη Ροδόπη. Το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που αφορά τη Ροδόπη ανέρχεται σε 4,2 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Αυτό σημαίνει 90 ευρώ ανά στρέμμα για τον κάθε καπνοπαραγωγό ως αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος από την πανδημία Covid-19 το 2020.

Από το ποσό αυτό θα παρακρατηθεί το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής για τους ελάχιστους αγρότες που την είχαν εισπράξει, δηλαδή, θα παρακρατηθούν από τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ συνολικά 350.000 ευρώ περίπου, που αφορούν 370 από τους 5.000 συνολικά δικαιούχους καπνοπαραγωγούς του νομού Ροδόπης. «Όταν έχουμε να διεκδικήσουμε στόχους για τη Θράκη και τη Ροδόπη μας, δεν χωρούν ούτε μικροκομματικοί σχεδιασμοί ούτε δεύτερες σκέψεις που ακυρώνουν τη μεγάλη εικόνα ούτε βέβαια μικρόψυχες στοχεύσεις μόνο και μόνο για να ακυρωθεί ο “αντίπαλος”» δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ροδόπης Ιλ. Αχμέτ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάσχα εντός επιλέγουν οι Ξανθιώτες

Απογοητευτική η κίνηση στα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης – Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για εκδρ…