Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Την Τετάρτη 23/02 συνεχίζεται η δίκη για το εργατικό ατύχημα στην ΕΛΒΙΖ

Την Τετάρτη 23/02 συνεχίζεται η δίκη για το εργατικό ατύχημα στην ΕΛΒΙΖ

0

Πήρε νέα αναβολή λόγω προβλήματος υγείας μέλους της σύνθεσης του δικαστηρίου

Αναβλήθηκε την Πέμπτη η συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης του ποινικού δικαστηρίου για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που συνέβη τον Νοέμβρη του 2017 στην Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών στο Πετροχώρι Ξάνθης. Όπως είναι γνωστό, το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Φώτη Γριβάκη, εργαζόμενου στη συντήρηση του λεβητοστασίου. Η συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 10/02, ωστόσο, λόγω  προβλήματος υγείας ενός μέλους της σύνθεσης, η δικάσιμος μετατέθηκε για την Τετάρτη 23/02.

Να σημειωθεί δε ότι, ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας, είχε ζητήσει αναβολή για τη συμμετοχή του στην χθεσινλη εκδίκαση της υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, λόγω του φόρτου εργασίας που έχει από άλλες υποθέσεις αυτό το διάστημα, όπως και η προκείμενη στην Ξάνθη.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης, η ενεργός συμμετοχή-κινητοποίηση των εργατικών σωματείων της Ξάνθης. Στέκουν στο πλευρό της οικογένειας Γριβάκη διεκδικώντας τη δικαίωσή της και την ενίσχυση των μέτρων υγείας και ασφάλειιας στους χώρους εργασίας.

Άλλωστε, αυτό το αίσθημα ενισχύεται και από παρόμοια περιστατικά που σημειώθηκαν στο νομό το πρόσφατο παρελθόν κάνοντας την κοινωνία ιδιαίτερα «ευαίσθητη» σε τέτοιου είδους θέματα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…