Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κόντρα Τσίπρα με το υπουργείο Υγείας για την 5νθήμερη καραντίνα

Κόντρα Τσίπρα με το υπουργείο Υγείας για την 5νθήμερη καραντίνα

0

«Ύστερα από πέντε μέρες νόσησης θα μπορούσα σήμερα να πάω στη Βουλή, με βάση τον ΕΟΔΥ», έγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απάντησε ο ΕΟΔΥ

Εξακολουθούσε μέχρι και χθες να νοσεί για πέμπτη μέρα με κορωνοϊό ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σε ανάρτησή του στα social media άφησε αιχμές για τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ με αιχμή την πενθήμερη καραντίνα.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε: «Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό. Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…».

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και στην ανάρτησή του σχετικά με την πενθήμερη καραντίνα έδωσε την ίδια μέρα  το υπουργείο Υγείας.

Στην ανάρτηση αυτή το υπουργείο Υγείας σημειώνει πως «το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά». Στην συνέχεια διευκρινίζει πως «είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής».

Όπως αναφέρεται δε, τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης, ενώ ξεκαθαρίζεται πως «τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα».

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…