Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Παρατείνονται για ακόμα μια εβδομάδα τα μέτρα για την πανδημία!

Παρατείνονται για ακόμα μια εβδομάδα τα μέτρα για την πανδημία!

0
gipedo_aox-empros

Παραμένει το 10% πληρότητα στα γήπεδα

Παρατείνονται τα μέτρα για την πανδημία κορωνοιού κατά μια εβδομάδα, σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής ειδικών η οποία και συνεδρίασε την Τετάρτη.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, εξετάζοντας τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας αποφάσισε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα.

Έτσι θα διατηρηθούν οι περιορισμοί στην εστίαση αλλά και στις αθλητικές διοργανώσεις, παρά το γεγονός ότι προχθές είχε υπάρξει μια σχετική αισιοδοξία τουλάχιστον ως προς στο σκέλος της μουσικής στα καφέ και εστιατόρια αλλά και στο διπλασιασμό του αριθμού των φιλάθλων.

Για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη θα υπάρχει και ο περιορισμός των 1000 ατόμων στα γήπεδα, αν και πολλοί αγώνες αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν σε μία εβδομάδα, όταν θα έχουν εξεταστεί και στα στοιχεία από την επίπτωση του ανοίγματος των σχολείων. Για την ώρα διαπιστώνεται μια σημαντική υποχώρηση των κρουσμάτων, αν και αναμένονταν αύξηση. Αυτό αποδίδεται σε ένα βαθμό από τον περιορισμό της κινητικότητας μετά την Πρωτοχρονιά αλλά και στην τήρηση των μέτρων όπως είναι η επέκταση της χρήσης μάσκας.

Βέβαια οι επιδημιολόγοι είναι επιφυλακτικοί. Υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να έχουμε εκ νέου εκτόξευση κρουσμάτων.

Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών είναι έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ20: Η τελική βαθμολογία στον όμιλο του ΑΟΞ

Οι πιθανοί αντίπαλοι στα προημιτελικά της Super League Πανηγυρική πρόκριση στη Β΄ φάση και…