Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ηρωίνης στην Ξάνθη: Κατασχέθηκαν τρία κιλά!

Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ηρωίνης στην Ξάνθη: Κατασχέθηκαν τρία κιλά!

0

18χρονος φέρεται ως αρχηγός. 15χρονος ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος. 44χρονη οδηγός ταξί συνελήφθη στην πόλη με την ποσότητα της ηρωίνης κρυμμένη σε ηχείο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από τους αστυνομικούς της Δίωξης Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ξάνθης και τον αστυνομικό σκύλο “As”

 

Στα ίχνη και στην εξάρθρωση οργανωμένης συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας 15 έως 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ανωτέρω μέλη της συμμορίας με αρχηγικό στέλεχος τον 18χρονο συλληφθέντα, παραλάμβαναν ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες ακολούθως διακινούσαν στην πόλη της Ξάνθης.

Το μεσημέρι της Τρίτης, 07-12-2021, αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης και του αστυνομικού σκύλου «AS», συνέλαβαν 44χρονη γυναίκα, η οποία, με Δ.Χ. επιβατηγό όχημα (ταξί) ιδιοκτησίας της, παρέλαβε από μεταφορική εταιρεία στην Ξάνθη ένα χαρτοκιβώτιο που εστάλη από την Αθήνα και σε έρευνα του, βρέθηκε ένα ηχείο, στο εσωτερικό του οποίου εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένα 6 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 3.066 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, στην ίδια περιοχή συνελήφθησαν τα υπόλοιπα 3 μέλη της συμμορίας, οι οποίοι προσήλθαν προκειμένου να παραλάβουν την προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικών.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε», η πρώτη σύλληψη πραγματοποιήθηκε εντός της πόλης της Ξάνθης στην περιοχή προς την ανατολική είσοδο και ερευνάται κατά πόσο η ίδια οδηγός είχε εμπλακεί και στο παρελθόν σε αντίστοιχες μεταφορές. Από τους τρεις συλληφθέντες που αναλάμβαναν τη διακίνηση, κανείς δεν ξεπερνά τα 20 έτη. Διευκρινίζεται δε ότι, αν και εκτιμάται ότι η ποσότητα των τριών κιλών προοριζόταν για την περιοχή της Ξάνθης, αποτελεί πρωτοφανώς μεγάλη ποσότητα για τα δεδομένα της περιοχής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οκτώ πελάτες χωρίς πιστοποιητικά εντοπίστηκαν σε κατάστημα εστίασης της Ξάνθης

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς και 15νθήμερη αναστολή. Π…