Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μετά το Πάσχα η απόφαση για το άνοιγμα δημοτικών-γυμνασίων

Μετά το Πάσχα η απόφαση για το άνοιγμα δημοτικών-γυμνασίων

0

Tα self tests και οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών τα εργαλεία για την επιστροφή στις τάξεις

 

Tα self tests και οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών θα δώσουν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα και των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης (δημοτικά – γυμνάσια). Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο Οpen και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», πρόθεση της κυβέρνησης είναι μετά τις διακοπές του Πάσχα να επαναλειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης και αυτή τη στιγμή ως πιθανότερη ημερομηνία για να ανοίξουν τα σχολεία ορίζεται η Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε τα self test σημαντικό εργαλείο, καθώς σχεδόν 600 μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα του ανοίγματος των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων θα συζητηθεί μετά το Πάσχα, από τους ειδικούς, και οι εισηγήσεις θα γίνουν με βάση την εικόνα που θα υπάρχει τότε σχετικά με την πορεία της πανδημίας. Κατόπιν αυτού οι γονείς δεν θα πρέπει για την ώρα να ελπίζουν στο άνοιγμα των σχολείων (άλλωστε σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν οι διακοπές του Πάσχα), ενώ όπως δήλωσε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «για πριν από το Πάσχα όχι. Ξεκίνησε το άνοιγμα των λυκείων, πηγαίνουμε βήμα- βήμα. Συνεχίζεται κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εντός Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις στον Κοινωνικό Τουρισμό

Έως τέλος Ιουνίου θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την επιταγή τους οι δικαιούχοι του 2023 &nbs…