Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άνοιξε η πλατφόρμα για το μεταφορικό ισοδύναμο σε Σαμοθράκη και 33 ακόμη νησιά

Άνοιξε η πλατφόρμα για το μεταφορικό ισοδύναμο σε Σαμοθράκη και 33 ακόμη νησιά

0

Απλοποιούνται οι διαδικασίες – Προστίθεται το diesel θέρμανσης

 

Άνοιξε τη Δευτέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες 34 νησιών πιλοτικής εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδυνάμου καυσίμων. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι διαδικασίες είναι πλέον απλουστευμένες, ενώ μεταξύ των άλλων καυσίμων στην πλατφόρμα προστέθηκε και το diesel θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει η Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, είναι πλέον διαθέσιμη η πλατφόρμα για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στο σκέλος των καυσίμων σε: Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Αλόννησος, Αμοργός, Ανάφη, Αντίπαρος, Αστυπάλαια, Ίος, Ικαρία, Κάρπαθος, Κάσος, Κέα, Κίμωλος, Κύθηρα, Κύθνος, Λειψοί, Λέρος, Μεγίστη, Μήλος, Νίσυρος, Πάτμος, Σαμοθράκη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σκιάθος, Σκόπελος, Σκύρος, Σύμη, Τήλος, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη και Ψαρά.

Βάσει της αρ. πρωτ.4111.08-01/3743/23-12-2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Β’,5720) πλέον καταβάλλεται Α.ΝΗ.ΚΟ.:

(α) Στους πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο άρθρο 3 του ν. 4551/2018 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, για την προμήθεια υγρών καυσίμων από όλα τα πρατήρια που λειτουργούν στα 34 αυτά νησιά.

(β) Στις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε ένα από τα εν λόγω νησιά και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην εν λόγω ΚΥΑ, για την προμήθεια υγρών καυσίμων από όλα τα πρατήρια που λειτουργούν στα 34 παραπάνω νησιά.

Επιλέξιμα καύσιμα είναι όλοι οι τύποι αμόλυβδης βενζίνης, όλοι οι τύποι diesel κίνησης, το υγραέριο κίνησης και για πρώτη φορά και το diesel θέρμανσης.

«Με απλούστευση και εξορθολογισμό των πληρωμών, με σύγχρονες διαδικασίες μέσω ειδικού αpplication στα κινητά τηλέφωνα, διευκολύνουμε τους νησιώτες να επωφεληθούν από το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου των καυσίμων» αναφέρει η κ. Καλογήρου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ακρίβεια έφερε την επιστροφή  καταναλωτών στα παραδοσιακά κρεοπωλεία

Συγκρίνουν τις τιμές των μάρκετ και τους βγαίνουν ακριβότερες   15% αύξηση η τιμή στο μοσχ…