10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 ντομάτα
15 φίλα από σπανάκι
1 πακέτο βίδες ζυμαρικό ή της προτίμησης σας
1 μεσαίο καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες
3/4 κούπας αρακάς κατεψυγμένος
3 κρεμμυδάκια φρέσκα πράσινα
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
1/2 κουταλιά της σούπας σουσαμόλαδο
1 κουταλιά της σούπας soy sauce
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
Βάλτε τις βίδες σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, βράστε για 3 λεπτά το καρότο και τον αρακά ώσπου να μαλακώσει το καρότο. Στεγνώστε και ξεπλύνετε σε κρύο νερό. Μεταφέρετε το καρότο και τον αρακά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τις βίδες, το σπανάκι, τα ντοματίνια, και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Τοποθετείστε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το σουσαμόλαδο, τη soy sauce και το ξύδι. Ανακινείστε καλά μέχρι να ανακατευτεί. Περιχύνετε το μείγμα με τη σως, ανακατέψτε ελαφρώς και σερβίρετε.