Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Καταρρίπτεται το στρατηγικό σχέδιο του Μιλτιάδη

Καταρρίπτεται το στρατηγικό σχέδιο του Μιλτιάδη

0

Χρειάστηκαν δυόμιση χιλιάδες χρόνια για να καταλάβουμε πόσο ανούσιο και κίβδηλο ήταν το στρατηγικό σχέδιο του Μιλτιάδη στον Μαραθώνα. Όλα μια φούσκα που την χρησιμοποίησε και ο Γερμανός στρατηγός των τεθωρακισμένων Γκουντέριαν στην επίθεση κατά της Ρωσίας. Στην Αμερική διδάσκεται ακόμη και σήμερα στο West Point η τεχνική του Μιλτιάδη. Ενισχυμένα άκρα με ασθενές κέντρο. Ευτυχώς, οι σύγχρονες Ελληνικές κυβερνήσεις αντελήφθησαν το τεράστιο αυτό λάθος και σήμερα το διορθώνουν με νέα πολιτικά στρατηγήματα. Ενισχύουμε το κέντρο και αποδυναμώνουμε τα άκρα. Σκέψη ανωτέρα παντός στρατηγήματος για την παράταξη των δυνάμεών μας.

Καθημερινά ακούμε την εφαρμογή του σχεδίου ‘’αντιΜαραθών’’ από τους πολιτικούς εγκεφάλους και εκπλησσόμεθα ευχαρίστως διότι παρά το κενόν των κρανίων αποδεικνύεται η ύπαρξη σκέψης και κυρίως πέψης.

Προ δύο ημερών εγκαινιάσαμε νέους σταθμούς στο Μετρό Αθηνών. Προ καιρού ανακοινώσαμε την κατασκευή νέου Ωνάσειου μεταμοσχευτικού κέντρου στην Αθήνα. Παράλληλα άρχισε η αναμόρφωση του πάλαι ποτέ αεροδρομίου του Ελληνικού στην Αθήνα. Ογδόντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Αθήνα. Και πολύ σωστές κρίνονται όλες αυτές οι επενδύσεις που θα ενισχύσουν το κέντρο μας. Παίζουμε πλέον μόνον με τα χάφ. Δεν μπορεί να απαιτεί η Ευρυτανία σιδηρόδρομο ή αούτομπαν και η Ξάνθη νέα χάραξη του ΟΣΕ. Όχι, δεν είμαστε χωρικοί, είμαστε πρωτευουσιάνοι και σαν τέτοιοι θα παραμείνουμε.

Αφού ενισχύσουμε το κέντρο μας και μεταφέρουμε εδώ και όλες τις στρατιωτικές μας μονάδες ας έρθει ο Ερντογάν να μας καταλάβει, θα σπάσει τα μούτρα του. Ας καταλάβει την Κομοτηνή και την Ηγουμενίτσα, άνθρωπο δεν θα βρει εκεί. Το σχέδιο αυτό εφήρμοσε και ο Ρώσος Στρατηγός Κουτούζωφ κατά την επίθεση του Ναπολέοντα. Άδειασε την Μόσχα και πείνασαν οι Γάλλοι. Έτσι κι εμείς, θα μεταφέρουμε τα σιτηρά στο λεκανοπέδιο, να δούμε τι θα φάνε οι Τούρκοι στρατιώτες στο Διδυμότειχο. Ευφυής σκέψη που υπερακοντίζεται πάνω από το φτωχό σχέδιο του Στρατηγού Μιλτιάδη. Οι καιροί ου μενετοί. Η Βουλή αποφασίζει αποκλειστικά για την Αττική.

Οι πόλεις μας αδειάζουν με ταχύτητες φόρμουλα 1, όμως εμείς εκεί, σταθεροί, στις διδαχές Κουτούζωφ  . Υπουργοί, Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι και Βουλευτάδες επιμένουν στην προσωπική τους εγκεφαλοπάθεια με σαφή συμπτώματα της νόσου Alzheimer. Στην επαρχία δεν δημιουργείται ούτε μία θέση εργασίας πλην delivery και Cappuccino latte. Η Ελλάδα μοιάζει μία χώρα με σοβαρή μυελική άνοια και απογοητευτικά ιατρικά προγνωστικά. Η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Καμία σκέψη για το τι θα γίνει η Καστοριά, τα Γιαννιτσά και η Κάρυστος. Υποθέτω πως οι Βουλευτές έχουν εμπιστοσύνη στην μεγαλοθυμία και τα σχέδια του κ. Τσαβούσογλου.  Εμάς Λένορμαν δώσε μας και πάρε δέκα Τρίκαλα μαζί με τον Τσιτσάνη. Νομίζω πως έφθασε η ώρα να αξιοποιηθεί αμυντικώς και η Αγία Βαρβάρα σε συνδυασμό με τα Σούρμενα.  Άκου Γιάννενα, που ζούμε, στους Βαλκανικούς του 1912-13; Αα, δεν ξαναχάνουμε εμείς ποτέ  τόσους φαντάρους, αυτό ήταν μια καθαρή τρέλα.

Σας διεμήνυσα το πολιτικό μου όραμα μαζί με των πολιτικών μας.

Φοίβος Ιωσήφ

 • Καημένε Παυσανία

  Το 479 πΧ έγινε η σφοδρή μάχη στις Πλαταιές. Οι Έλληνες ολιγαριθμότεροι, όπως χρόνια τώρα …
 • Ω πτωχή Αφαία!

  Όχι πτωχή, πάμπτωχη είναι, φράγκο δεν αφήνει κανένας σ αυτόν τον Ναό της Θεάς Αθηνάς. Και …
 • Αγγέλομεν υπερηφάνως

  Ως λαός είμαστε υπερήφανοι. Για την ιστορία μας, για την φιλοσοφία μας, για την θρησκεία μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
 • Καημένε Παυσανία

  Το 479 πΧ έγινε η σφοδρή μάχη στις Πλαταιές. Οι Έλληνες ολιγαριθμότεροι, όπως χρόνια τώρα …
 • Ω πτωχή Αφαία!

  Όχι πτωχή, πάμπτωχη είναι, φράγκο δεν αφήνει κανένας σ αυτόν τον Ναό της Θεάς Αθηνάς. Και …
 • Αγγέλομεν υπερηφάνως

  Ως λαός είμαστε υπερήφανοι. Για την ιστορία μας, για την φιλοσοφία μας, για την θρησκεία μ…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μαύρο και άσπρο, όχι γκρι

Τίποτα δεν αρμόζει στις μέρες μας κι επιπλέον συμβαίνει να ‘μαι λυπημένη Οδυσσέας Ελύτης Τ…