250 γρ. φακές, ψιλές
10 ντοματίνια
1 αγγούρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι δυόσμο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο
50 γρ. ταχίνι
30ml ελαιόλαδο
20ml ξύδι βαλσαμικό λευκό
1 λεμόνι
1 πορτοκάλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Σουσάμι, προαιρετικά
Βάζουμε τις φακές να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν σπυρωτές, τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα μυρωδικά.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τις φακές, τα λαχανικά, τα μυρωδικά και αλατίζουμε.
Σε ένα μικρότερο μπωλ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το ταχίνι, το ελαιόλαδο, τους χυμούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το ξύδι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περιχύνουμε τις φακές, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ή περισσότερο, ώστε να μαριναριστούν, πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το σουσάμι.