Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σπουδαίες διακρίσεις για σχολεία της Ξάνθης στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, Διαστημικές Αποστολές

Σπουδαίες διακρίσεις για σχολεία της Ξάνθης στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, Διαστημικές Αποστολές

0

Ενημέρωση και χαμόγελα χαράς από το 1ο Γυμνάσιο που κατέκτησε την τρίτη θέση

Σπουδαίες διακρίσεις κατέκτησαν σχολεία της Ξάνθης στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, Διαστημικές Αποστολές, ενώ μαζί τους στις 10 πρώτες θέσεις από την ΠΑΜΘ ξεχώρισαν και άλλα σχολεία της Ορεστιάδας και της Κομοτηνής.

Με αφορμή την κατάκτηση της 3ης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης σημείωσε σε σχετική ανακοίνωση: «το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης γνωστοποιεί στην τοπική κοινωνία ότι το σχολείο μας πέτυχε την 3η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, Διαστημικές Αποστολές. Συγκεκριμένα, μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα κλήθηκαν να υποβάλουν τις προτάσεις και τα σχέδια τους για μία πειραματική διάταξη που θα ταξιδέψει στη Στρατόσφαιρα τον επόμενο χρόνο. Η πειραματική διάταξη έπρεπε να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις και προδιαγραφές και να υποστηρίζει την πραγματοποίηση ενός καινοτόμου πειράματος που θα βοηθήσει την υλοποίηση διαστημικών ταξιδιών σε άλλους πλανήτες. Η πειραματική διάταξη που θα επιλεγεί σε εθνικό επίπεδο θα τοποθετηθεί σε ειδική κάψουλα μαζί με άλλες πειραματικές διατάξεις σε πύραυλο της BLUE ORIGIN. Ο πύραυλος NEW SHEPARD Θα οδηγήσει την κάψουλα με τα πειράματα στη στρατόσφαιρα, εκεί θα μένει για σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη γη.

Το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης έλαβε μέρος με μία ομάδα καθηγητών και μαθητών. Το όνομα της ομάδας  είναι  Xanthi spacemission και το θέμα της αποστολής είναι  η καλλιέργεια τροφής σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας με απώτερο σκοπό να βρεθεί μία λύση για την διατροφή μας σε ένα μακρινό διαστημικό ταξίδι. Η ομάδα του 1ου Γυμνασίου κατάφερε να καταλάβει την 3η θέση πανελλαδικά.

Οι μαθητές των 3 πρώτων θέσεων θα προσκληθούν να συμμετέχουν και να συνεργαστούν με την επιστημονική ομάδα του διαγωνισμού για τον σχεδιασμό μελλοντικών αποστολών σε Καλοκαιρινό Σχολείο με τίτλο ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ που θα έχει συνολική διάρκεια 5 ημέρες και θα λάβει χώρα στα τέλη Αυγούστου.

Οι ομάδες των 10 πρώτων θέσεων θα συμμετέχουν σε Εκδήλωση – Παρουσίαση των 10 καλύτερων εργασιών την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (ή την πρώτη του Οκτωβρίου) στην Ελληνογερμανική Αγωγή, στην Παλλήνη Αττικής.

Η διευθύντρια, Φωτεινή Νεστορίδου και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς μας! Για μια ακόμη φορά μας κάνετε περήφανους και αποδεικνύετε ότι παρά τις δυσκολίες, όταν θέλουμε, μπορούμε να καταφέρουμε το καλύτερο ενώ η κορυφή των επιδιώξεών μας, είναι τελικά, μόνο τα αστέρια!».

Η ομάδα του 1ου Γυμνασίου αποτελείται από:

-Μαθητές: Αθανασιάδου Κωνσταντίνα, Βαλσαμίδη Ελένη, Δημητριάδου Ευγενία, Ευθυμιοπούλου Δήμητρα, Κασάπης Εμμανουήλ, Κασάπης Χαράλαμπος, Κουκουδέτσου Μάρθα,  Κωστοπούλου Βασιλική, Μαραγκοζίδου Αγγελική, Μαυρίδης Χρήστος, Παπακωνσταντίνου Λευτέρης, Παπαχρήστου Νεκταρία, Πατσίκα Άννα Αύρα, Περλεπές Δημήτρης, Σαλτούρου Μαρία, Χοτζακιάνης Δημήτρης

-Εκπαιδευτικοί: Αναστασιάδου Σοφία, Σοϊλεμές Ανδρέας, Σουγιουλτζή Μυρσίνη, Τρυφέρη Βικτωρία, Τσερκίντζελη Γεωργία

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκλωβισμένος στην εσωστρέφεια ο εμπορικός κόσμος της πόλης

Καμιά ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για να ζωντανέψει η αγορά που παρουσιάζει εικόνα μι…