1 φλιτζάνι ρύζι
1/2 φλιτζάνι κους-κους (το ψιλό που έχει μέγεθος όσο το κεφάλι μίας καρφίτσας, θα το βρείτε σε ράφια με διεθνή προϊόντα)
3-4 κουταλιές της σούπας βρασμένες φακές
λίγο αλάτι-πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό
λίγο κρεμμύδι χλωρό
1 κόκκινη πιπεριά
λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι
3 σφηνάκια κόκκινο ημίγλυκο κρασί
1 ντοματοπελτίνο
1/2 πρέζα μπούκοβο
σκόρδο (ανάλογα με το πόσο σκορδάτο θέλετε να είναι)
Αρχικά βράζουμε τις φακές μόνο με νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σοτάρουμε το κρεμμύδι ξερό και χλωρό και όταν ξανθύνει ρίχνουμε το ρύζι για να καβουρδιστεί. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε. Ύστερα προσθέτουμε το ντοματοπελτίνο και 2 φλιτζάνια νερό. Κόβουμε σε κυβάκια την κόκκινη πιπεριά και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και μπούκοβο. Όταν δούμε ότι το ρύζι έχει μαλακώσει προσθέτουμε το κους-κους και 1-2 φλιτζάνια νερό (το κους-κους τραβάει νερό και μαλακώνει, να υπάρχει τόσο νερό όσο να συνεχίσει να βράζει το ρύζι χωρίς να καεί το φαγητό). Όταν γίνει το ρύζι προσθέτουμε τις φακές και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.