Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνέδριο ΝΔ: Η κυβερνητική αντίληψη για την Ελλάδα του μέλλοντος

Συνέδριο ΝΔ: Η κυβερνητική αντίληψη για την Ελλάδα του μέλλοντος

0

Στην ατζέντα: Οικονομία – εξωτερική πολιτική – προσφυγικό – κλιματική αλλαγή. Ηχηρά μηνύματα Μητσοτάκη – Επιμένει «δεξιά» ο Σαμαράς

 

Στο κλίμα του συνεδρίου μας μεταφέρει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Μιχάλης Πατεράκης – Έρχονται υπουργοί και υφυπουργοί για να βρουν λύσεις στα προβλήματα της Ξάνθης

 

Στην κυβερνητική αντίληψη για την Ελλάδα του μέλλοντος, μιας Ελλάδας με οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη, ελευθερία , δημοκρατία, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη,  αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον βήμα του 13ου συνεδρίου της ΝΔ που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο και το παρακολούθησαν  5.000 διαπιστευμένοι σύνεδροι (καταγεγραμμένες συμμετοχές). Ένα συνέδριο χωρίς ιδιαίτερο εσωκομματικό ενδιαφέρον καθώς δεν διενεργήθηκαν εκλογές ανάδειξης μελών την Πολιτική Επιτροπή και συνεπώς χωρίς εσωκομματικό παρασκήνιο. Ωστόσο είχε θεματικό ενδιαφέρον ως προς την πολιτική ατζέντα που έθεσε ο πρωθυπουργός. Ο ίδιος απεύθυνε ηχηρά μηνύματα με έμφαση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή την συμφωνία με την Λιβύη και δεσμεύτηκε να μεταφέρει το θέμα στο ΝΑΤΟ. Επισης προέταξε ένα κεντρώο ιδεολογικό πλαίσιο αποφεύγοντας  τους όρους “κέντρο- δεξιά- αριστερά”, αλλά εστιάζοντας στις έννοιες του φιλελευθερισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Συνοψίζοντας την ατζέντα του 13ου συνεδρίου της ΝΔ: Οικονομία – εξωτερική πολιτική – προσφυγικό – κλιματική αλλαγή

Τα θέματα που κυριάρχησαν και έβγαλαν ειδήσεις: Οικονομία: στα τέλη της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το μέρισμα που θα διανεμηθεί σε 200.000 δικαιούχους, μακροχόνια ανέργου, πολύτεκνους με μέλη ΑΜΕΑ.  Της εξωτερικής πολιτικής: Ο Πρωθυπουργός θέτει  το θέμα της συμπεριφοράς της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ τις προσεχείς μέρες. Της ευρωπαϊκής διαχείρισης του προσφυγικού:  Στο συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ παρουσιάζεται για πρώτη φορά επίσημα η γερμανική πρόταση για ενιαίο σύστημα ασύλου, την οποία στηρίζει η Ελλάδα, και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος θα καταθέσει πρόταση για ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών. Κλιματική αλλαγής παραμένει υψηλά στην ατζέντα της Ευρώπης και της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης μετέχει στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ που παίρνουν μέρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στη Μαδρίτη.

Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης Μ. Πατεράκης: «Ο Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του ανέδειξε επίσης το κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ»

Στο κλίμα του συνεδρίου μας μεταφέρει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Μιχάλης Πατεράκης: «Το συνέδριο είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εκτός των άλλων και σε εσωκομματικό επίπεδο. Αυτό που αναδείχθηκε από τον Πρωθυπουργό είναι πως μια καλά οργανωμένη κομματική βάση μπορεί να γίνει βηματοδότης της κυβέρνησης.  Ο Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του ανέδειξε επίσης το κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ με εξαγγελίες για το Κοινωνικό μέρισμά το επίδομα θέρμανση κ.λ.π. ενώ αναφέρθηκε επίσης στην κυβερνητική αντίληψη για την Ελλάδα του μέλλοντος ,με βελτίωση της ποιότητας ζωής  για τον Έλληνα πολίτη σε οικονομικό επίπεδο καθώς και σε επίπεδο αξιών. Η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που εκτόπισε τον λαϊκισμό και με πολιτική ευθύνη κατάφερε να πείσει τους πολίτες να την εμπιστευτούν».

Έρχονται υπουργοί και υφυπουργοί για να βρουν λύσεις στα προβλήματα της Ξάνθης

Το συνέδριο είχε και τοπικό ενδιαφέρον καθώς όπως ανέφερε ο κ. Πατεράκης σε επαφές που είχε με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη διαπίστωσε με ικανοποίηση το ενδιαφέρον  που έχουν για τα προβλήματα του νομού μας: «Μας εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τα ιδιαίτερα προβλήματα του νομού μας όπως την υψηλή ανεργία. Σύντομα θα επισκεφτούν το νομό μας υπουργοί για να συζητήσουνε με τους φορείς, ν’ ακούσουν τις προτάσεις τους και να δρομολογήσουν λύσεις με αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή μας. Η Ξάνθη είναι πολλαπλά χτυπημένη από την προηγούμενη κυβέρνηση με τις πολιτικές που εφάρμοσε αλλά και από το γεγονός είχε εκπροσώπηση παρά μόνο του κυβερνώντος κόμματος.  Τώρα προσπαθεί να ανακάμψει και να βρει τον δρόμο της προς την ανάπτυξη», τόνισε με έμφαση ο κ. Πατεράκης.

H δεξιά αντεπίθεση Σαμαρά

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όμως ανέβασε το πολιτικό εσωκομματικό θερμόμετρο. Και αυτό καθώς ο πρώην πρωθυπουργός ουσιαστικά κατέθεσε ένα ακραία δεξιό μανιφέστο μιλώντας για “λαθρομεταναστευτικό” και “λαθροεποικισμό”. Αλλά κυρίως γιατί αμφισβήτησε την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό- μεταναστευτικό, δικαιώνοντας και υπερασπιζόμενος τις αντιδράσεις, το σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων (και βεβαίως χειροκροτήθηκε καθώς “χάιδεψε” και εξέφρασε μερίδα της ΝΔ). Και διότι άσκησε σαφέστατη κριτική στο χειρισμό των Πρεσπών από την κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι δεν πρέπει να ωραιοποιείται η συμφωνία και επιμένοντας στην αποδέσμευση από αυτή.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…