Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Στριφτή τυρόπιτα

Στριφτή τυρόπιτα

0

900 γρ. αλεύρι

400 ml. Γάλα

2 αυγά+ 1 ασπράδι

6 κ.σ. λάδι

6 κ.σ. γιαούρτι

40 γρ. φρέσκα μαγιά

1 φακελάκι μαγιά

2 κ.γ. αλάτι

100 γρ. Μαργαρίνη

400 γρ. τυρί τύπου φέτα

1 κροκάδι και λίγο γάλα για να αλείψετε την πίττα σας πριν το ψήσιμο

Τοποθετείται όλα τα υλικά για την ζύμη μέσα σε κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνεται την ζύμη. Η ζύμη σας θα είναι μαλακή. Αφήνετε την σε ζεστό μέρος για μία ώρα για να φουσκώσει.

Χτυπάτε τη μαργαρίνη (θερμοκρασίας δωματίου) για να μαλακώσει και να μπορείτε να αλείψετε την ζύμη σας. Αν το τυρί σας δεν είναι αλμυρό, αλατίστε το.

Χωρίζετε την ζύμη σας σε 4 μπαλάκια και ανοίγετε το κάθε ένα  σε ομοιόμορφα ορθογώνια φύλλα  πάχους 1 εκατοστού. Αλείφετε την ζύμη με την μαργαρίνη και μετά βάζετε την φέτα . Από πάνω βάζετε ακόμα ένα φύλλο και ξανά μαργαρίνη και φέτα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για το τρίτο  φύλλο.  Δεν βάζετε τίποτε στο τελευταίο κομμάτι ζύμης.

Με τα χέρια σας πιέζετε απαλά την ζύμη για να ανοίξει μέχρι να έχει διαστάσεις 28*40 εκατοστά περίπου. Μοιράζετε την ζύμη στην μέση και στην συνέχεια το κάθε μέρος σε δύο ώστε να πάρετε 6 λωρίδες ζύμης. Παίρνεται την κάθε μία  λωρίδα και τη στρίβετε. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για όλες της λωρίδες.

Ετοιμάζεται το ταψί με διάμετρο 30 με 32 εκατοστά. Δεν πρέπει να είναι πιο μεγάλο ή πιο μικρό. Στο κέντρο του ταψιού τοποθετείται την  λωρίδα που έχετε στρίψει  πρώτα. Κόβεται τις άκρες  από τις  υπόλοιπες λωρίδες περίπου 1 εκατοστό για να υπάρχει παντού φέτα Γύρω από αυτήν τοποθετείται την υπόλοιπη ζύμη. Χτυπάτε το κροκάδι με λίγο γάλα και αλείφεται την πίτα σας.

Αφήνεται την πίτα σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα πριν να την ψήσετε στους 180 βαθμούς γύρω 45 λεπτά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χοιρινές μπριζόλες με μελιτζάνες και ταχίνι

Για τις χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο: -4 – 5 χοιρινές μπριζόλες λαιμού (χωρίς το κόκαλο) …