Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δυτ. είσοδος Ξάνθης: Μελέτη υπάρχει …λεφτά δεν υπάρχουν

Δυτ. είσοδος Ξάνθης: Μελέτη υπάρχει …λεφτά δεν υπάρχουν

0

Στα 12 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου – Προβληματισμένος ο δήμαρχος από την επικοινωνία του με την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας

 

Ο …ανήσυχος συνδημότης και οι ζημιές των 308.000 ευρώ στην ΔΕΥΑΞ – Το Δροσερό και το …μαγικό ραβδί

 

Με δύο σημαντικές ανακοινώσεις του δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου ξεκίνησε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Η πρώτη αφορούσε το έργο ανάπλασης της Δυτικής εισόδου – εξόδου της πόλης και η δεύτερη ένα θέμα της ΔΕΥΑΞ. Και για τα δύο θέματα ο δήμαρχος δεν έδειξε διατιθεμένος να τα θέσει προς συζήτηση αλλά απλά να τα θέσει υπ’ όψιν του σώματος με τις επισημάνσεις «πρέπει να τα δούμε» και «πρέπει να τα διερευνήσουμε».

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο δυτικής εισόδου – εξόδου Ξάνθης αλλά δεν υπάρχουν …λεφτά!

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο της Δυτικής εισόδου – εξόδου της πόλης και το έργο είναι προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ. Σημείωσε δε πως επικοινώνησε με την Διαχειριστική Αρχή της περιφέρειας προκειμένου να διερευνήσει αν μπορεί να ενταχθεί σε χρηματοδότηση και πως του είπαν ότι είναι πολλά τα λεφτά και πως δεν διατίθενται τέτοια κονδύλια! Εξ’ ου και ο προβληματισμός του δημάρχου για το αν πρέπει τελικά να μειωθεί ο προϋπολογισμός.

Ο …ανήσυχος συνδημότης και οι ζημιές των 308.000 ευρώ στην ΔΕΥΑΞ

Ένα θέμα που αφορά το Δ. Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης έγινε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ξάνθης, εξ΄ αφορμής ενός τηλεφωνήματος που δέχτηκε ο δήμαρχος, όπως ο ίδιος είπε, από ένα συνδημότη, που του έθιξε ένα θέμα που ταλάνισε την ΔΕΥΑΞ και δημιουργήθηκε από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις 2 περικοπές (ενιαίο μισθολόγιο και νόμος 4093)που υπέστησαν στην μισθοδοσία τους οι υπάλληλοι. Να σημειώσουμε ότι οι υπάλληλοι είχαν προσφύγει με αγωγές κατά της επιχείρησης στις 1/8/2013, οι οποίοι και δικαιώθηκαν τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο. Από τη διαμάχη αυτή όμως προέκυψε ένα κενό που εγγράφηκε στον ισολογισμό ως απαιτήσεις – έσοδα 303.000 ευρώ το οποίο είναι στον «αέρα» και όλος ο προβληματισμός του δημάρχου που το κατήγγειλε ως «ζημιά της ΔΕΥΑΞ που ενδεχομένως έχει και ποινικές ευθύνες» ήταν να μην μετακυλιστεί αυτό στον δημότη. Τον λόγο πήρε ο κ. Καμαρίδης που είπε πως είναι τα χρήματα που εκμεταλλεύτηκε προεκλογικά η παράταξη του δημάρχου ενώ ο κ. Ανταμπούφης τόνισε πως είναι ένα σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζεται χωρίς τη σοβαρότητα που απαιτείται και πως πρέπει να συζητηθεί ξεχωριστά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Το Δροσερό και το …μαγικό ραβδί

Η ιδιομορφία του Δροσερού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούντα στην γύρω περιοχή που κάθε τόσο γίνονται στόχος κλοπών και βανδαλισμών έθιξε με ερώτηση του προς τον δήμαρχο ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου. Ένα θέμα που είχε θέσει με επιστολή του ο πρώην πρόεδρος Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχάνων Βασίλης Σκαρλάτος. Απαντώντας ο δήμαρχος αναγνώρισε το πρόβλημα που το περιόρισε με ένα τμήμα και σε μια ομάδα του πληθυσμού του Δροσερού. Σημείωσε δε πως ζήτησε από την Αστυνομία την ίδρυση ενός Αστυνομικού Σταθμού στην περιοχή προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότερη αστυνόμευση αλλά αντ’ αυτού κινδυνεύει να κλείσει ο Α.Σ. Σταυρούπολης και Ευλάλου όπως είπε χαρακτηριστικά για να υποδηλώσει την υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Συμπλήρωσε δε ότι ο δήμος επενδύει στην Παιδεία και σε παρεμβάσεις με έργα αναβάθμισης του συνοικισμού,  όπως αναβάθμιση της πλατείας, του γηπέδου και των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Τόνισε δε πως δεν γίνονται όλα με μαγικό ραβδί και πως αυτό είναι ένα θέμα που απαιτεί συνεργασία όλων των φορέων. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και κάτοικος του συνοικισμού κ. Φερντούν Χασάνογλου είπε πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά βήματα στον συνοικισμό και πως η παραβατικότητα αφορά ένα κυρίως μέρος του και όχι όλους τους κατοίκους του συνοικισμού που στην πλειοψηφία τους είναι νομοταγείς, στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολεία και είναι εργατικοί.

Ο 1ος Παιδικός, τα …λευκά πανιά της πλατείας Λαδά και το Λευκό του Ν. Ανταμπούφη

Στα θέματα ημερήσια διάταξης και συγκεκριμένα στο 13ο που αφορούσε το ΚΚΠΑ ο κ. Φανουράκης ρώτησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Θεοδωρίδη τι γίνεται με τον 1ο Παιδικό σταθμό που ως γνωστόν έχει κλείσει καθώς κρίθηκε προβληματικός ως προς την στατική του επάρκεια. Ο κ. Θεοδωρίδης εξέφρασε την πρόθεση να γίνει στατική μελέτη αλλά παράλληλα επικαλέστηκε φόρτο εργασίας της τεχνικής υπηρεσίας και πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις αποδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι το θέμα είναι σε …στασιμότητα.

Επίσης ένα άλλο θέμα που απασχόλησε το σώμα ήταν η έγκριση εργασιών σε κοινόχρηστο χώρο και συγκεκριμένα στην πλατεία Λαδά. Οι εργασίες που έχουν την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αρχαιολογίας καθώς και την ομόφωνη απόφαση της ΕΠΖ αφορούν την επικάλυψη με λευκό πανί στο ξύλινο κιόσκι καταστήματος. Περισσότερες πληροφορίες ζήτησε για το ενιαίο λευκό πανί ο κ. Ανταμπούφης και παρότι του δόθηκαν και από τον κ. Κολλάρο που ήταν παρών στην ΕΠΖ δεν πείστηκε και ψήφισε Λευκό. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…