Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Ξάνθη μέσα απ’ τα…μάτια των Πολιτικών Μηχανικών

Η Ξάνθη μέσα απ’ τα…μάτια των Πολιτικών Μηχανικών

0

Η δραστήρια ομάδα IACES LC XANTHI του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ διοργάνωσε το δεύτερο συνέδριό της “Dream It –Build It in Xanthi” στις 7-12 Μαΐου

 Συμμετέχοντες από διάφορες χώρες της Ευρώπης συμμετείχαν σε workshop, γνώρισαν τοπικές επιχειρήσεις, φυσικές ομορφιές και την κουλτούρα του τόπου μας

Το δεύτερο  διεθνές συνέδριο της IACES LC XANTHI  διοργάνωσαν τα μέλη της στην πόλη μας,  στις 7-12 Μαΐου, με «κοιτίδα» το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ και ερεθίσματα από τις φυσικές ομορφιές και το επιχειρηματικό περιβάλλον. Το συνέδριο, που απευθυνόταν σε φοιτητές  και επαγγελματίες πολιτικούς μηχανικούς με τίτλο “Dream It –Build It in Xanthi” επισκέφθηκαν μέλη της οργάνωσης από την Ελλάδα, αλλά και χώρες του εξωτερικού, όπως η Τουρκία, η Γερμανία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Πορτογαλία. Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν workshops στον χώρο του τμήματος πολιτικών μηχανικών του ΔΠΘ και παρουσιάσεις εταιριών που στηρίζουν τις δράσεις της οργάνωσης, ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε και επισκέψεις στις φυσικές ομορφιές της Ξάνθης, όπως οι γέφυρες της πόλης, εκδρομή στο δασικό χωριό του Λειβαδίτη και γνωριμία με την Καβάλα. Περιηγήσεις υπήρχαν βέβαια και μέσα στην πόλη της Ξάνθης, αλλά και πολιτιστική βραδιά με το Λύκειο των Ελληνίδων, ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν την τοπική μας κουλτούρα. Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν ακόμη στο τεχνικό έργο του φράγματος Θησαυρού, του μεγαλύτερου φράγματος των Βαλκανίων.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του συνεδρίου, οι σύνεδροι είχαν ενεργό συμμετοχή ως συνδιοργανωτές στην άσκηση του τμήματος, που αφορούσε την προσομοίωση σε περίπτωση σεισμού, με πυρκαγιά και διάσωση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αποτέλεσε μία εξαιρετική άσκηση επί χάρτου για τους φοιτητές πολιτικούς μηχανικούς.

Ποια είναι η IACES LC XANTHI

Η IACES (International Association of Civil Engineering Students) αποτελεί ένα διεθνή οργανισμό φοιτητών πολιτικών μηχανικών με ομάδες σε πανεπιστήμια με τμήματα πολιτικών μηχανικών ανά τον κόσμο.

H Ιδέα της IACES αρχικά ξεκίνησε από το πανεπιστήμιο του Delft το 1989 και πλέον έχει ιδρυθεί σε πολλά πανεπιστήμια με μέλη φοιτητές αλλά και επαγγελματίες πολιτικούς μηχανικούς .

Η  ομάδα στο πανεπιστήμιο της Ξάνθης ιδρύθηκε τον Μάιο του 2016 και αποτελεί την πρώτη ελληνική κοινότητα της IACES.

Σκοπός του οργανισμού είναι η δικτύωση με μηχανικούς σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, η  εκπαίδευση και ενημέρωση των συμφοιτητών και των νέων απόφοιτων σε ποικίλους τομείς ώστε να είναι πιο κατάλληλα προετοιμασμένοι ως εν δυνάμει μηχανικοί.

Τον πρώτο χρόνο διοργάνωσαν:

-Επίσκεψη στο εργοστάσια (πχ Πλαστικά Θράκης , Μάιος ‘16)

-Διαγωνισμό Γέφυρας υπό κλίμακα από χαρτί (Δεκέμβριος ’16)

-Διεθνή Συνάντηση Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών (Μάιος ’17)

-Ημερίδα για τον κανονισμό ταχυβολίας Σκυροδέματος ΚΤΣ ’16 (Ιούνιος ’17)

-Διαγωνισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος (Νοέμβριος ‘17-Μάρτιος ’18)

– Διημερίδα επαγγελματικής προετοιμασίας σε συνεργασία με το Γραφείο στην Αθήνα Career  in Progress (Μάρτιος ’18).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καμπάνια δωρεάν προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων σε χωριά του δήμου Αβδήρων

Εντός Μαΐου εξετάσεις σε Ν. Κεσσάνη, Πόρτο Λάγος, Κουτσό, Γενισέα και Μαγικό   Στο πλ…