Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζυμαρικά με αβοκάντο και σάλτσα καρυδιού

Ζυμαρικά με αβοκάντο και σάλτσα καρυδιού

0

-2 φλ. καρύδια

-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

-1 σκ. σκόρδο

-5-6 κ.σ. ελαιόλαδο

-αλάτι

-1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κομματάκια και ραντισμένο με λίγο λεμόνι να μη μαυρίσει

-2 κ.σ ψιλοκομμένο καρύδι για το σερβίρισμα

-500 γραμ. βίδες

-{Για το σερβίρισμα} ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπερι

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα ζυμαρικά με αβοκάντο, μουσκεύοντας πρώτα το ψωμί σε νερό. Το στύβουμε και το κάνουμε ψίχουλα στο μούλτι. Προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο και το λάδι. Τα αλέθουμε όλα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν, έτσι ώστε να γίνει μια πυκνή σάλτσα. Αντί για λάδι μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ταχίνι.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα. Περιχύνουμε με την καρυδάτη σάλτσα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αβοκάντο και ψιλοτριμμένο καρύδι. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τρίβουμε πιπέρι.

  • Σουφλέ μελιτζάνας με λαζάνια

    5 μελιτζάνες ψητές 1 πακέτο λαζάνια 2 αβγά 200γρ. τριμμένη φέτα 300γρ. τριμμένο γκούντα 1 …
  • Ζυμαρικά με σάλτσα ταραμά

    -400 γρ. ριγκατόνι ή πένες -4 πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες …
  • Πέννες Ριγκάτι με Σπανάκι

    300 γρ πέννες ριγκάτι 300 γρ σπανάκι 250 γρ κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίν…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και αμύγδαλα

    Για τη ζύμη -900γρ. αλεύρι σκληρό -2 φακελάκια μαγιά ξηρή -210γρ. ζάχαρη -180γρ. βούτυρο 8…
  • Σπετζοφάι μανιταριών

    -500γρ. μανιτάρια αγάρικα -2-3 μανιτάρια portobello -1 σκελίδα σκόρδο -4 κ.σ. ελαιόλαδο -1…
  • Πασχαλινά κουλουράκια

    -400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ -125 γρ. ζάχαρη άχνη -180 γ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και αμύγδαλα

Για τη ζύμη -900γρ. αλεύρι σκληρό -2 φακελάκια μαγιά ξηρή -210γρ. ζάχαρη -180γρ. βούτυρο 8…