Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ζωηρεύει» εν’ όψει Χριστουγέννων η Αλληλεγγύη στην Ξάνθη

«Ζωηρεύει» εν’ όψει Χριστουγέννων η Αλληλεγγύη στην Ξάνθη

0
trofima dorean-empros

Μοιράστηκαν χθες 300 δέματα από την Μητρόπολη Ξάνθης – Δώρο το Χριστουγεννιάτικο γεύμα σε 30 μοναχικούς ανθρώπους της Σταυρούπολης από τον δήμο Ξάνθης

 

Τρόφιμα της ΟΕΒΕ Ξάνθης διένειμε το «Βοήθεια στο Σπίτι» – Χριστουγεννιάτικη Κατασκήνωση Αγάπης από τους Κατασκηνωτές. Μοιράζουν τρόφιμα κι άλλοι σύλλογοι

 

Κορυφώνονται αυτές τις μέρες οι δράσεις Αλληλεγγύης από την εκκλησία, δημοτικές δομές, φορείς και συλλόγους που αναπτύσσουν δραστηριότητα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο νομό μας. Παρά το γεγονός ότι σε κεντρικό επίπεδο έχουν θεσπιστεί δομές όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και η Κάρτα Αλληλεγγύης ενώ για φέτος θα δοθεί και το Κοινωνικό Μέρισμα αλλά και το εφάπαξ κοινωνικό επίδομα ανεργίας, ωστόσο συνεχίζουν να υπάρχουν βασικές ανάγκες σε συμπολίτες μας που χρειάζονται την έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης όλων μας.

 

Μοιράστηκαν χθες 300 δέματα από την Μητρόπολη Ξάνθης

Συνεχίζεται απρόσκοπτα το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Ξάνθης και όπως μας ενημέρωσε ο Γενικός Αρχιερατικός υπεύθυνος πατέρας Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος δόθηκαν χθες στους πιστοποιημένους συλλόγους της πόλης μας 300 δέματα με τρόφιμα ώστε να μοιράσουν στα μέλη της λίστας που διατηρούν και αποδεδειγμένα χρήζουν βοήθειας. Όπως κάθε χρόνο η Μητρόπολη από το Φιλόπτωχο Ταμείο της αγοράζει τρόφιμα καθώς και με την συνδρομή των επιχειρήσεων της Ξάνθης συγκεντρώνει τρόφιμα τα συσκευάζει και τα διαθέτει τους συλλόγους. Αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια καθώς παλαιότερα τα διένειμε απευθείας σε οικογένειες και μέσω των ενοριών. Τα δέματα περιλαμβάνουν από 1 κοτόπουλο, λάδι μακαρόνια, ρύζι κ.λ.π. Δέματα επίσης μοιράζονται στην Εκκλησιαστική Σχολή, στο Ψυχολογικό Κέντρο, στο Γηροκομείο και στην Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας. Επίσης κάθε Ενορία διαθέτει μία λίστα με άτομα που βοηθά και τις μέρες αυτές τους μοιράζει τρόφιμα. Παράλληλα η Μητρόπολη όπως και τα τελευταία 25 χρόνια καθημερινά παρέχει γεύματα σε 150 άπορους στο Τραπέζι της Αγάπης. Ερωτηθείς ο πατήρ Κωνσταντίνος αναφορικά με την ανταπόκριση των συμπολιτών μας προέβη σε μια απογοητευτική επισήμανση: «Κάθε χρόνο μειώνεται ο αριθμός αυτών που δίνουν και αυξάνεται ο αριθμός αυτών που ζητούν»!

Δώρο το Χριστουγεννιάτικο γεύμα σε μοναχικούς ανθρώπους της Σταυρούπολης

25 – 30 κάτοικοι της Σταυρούπολης που είναι άποροι και μοναχικοί θα λάβουν δώρο το Χριστουγεννιάτικο γεύμα τους είτε σε ταβέρνα της περιοχής τους είτε στο σπίτι τους από τον δήμο Ξάνθης. Αυτό ανέφερε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος. Να  σημειώσουμε επίσης όπως μας πληροφόρησε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κα Θεοδώρα Γιαννώτα το Επισιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου που χρηματοδοτείται από το ΤΕΒΑ θα «τρέξει» μέσα στον Ιανουάριο. Επιλέχθηκε – όπως είπε η κα Γιαννώτα – να γίνει τότε διανομή τροφίμων για να μην συμπέσει με άλλες δράσεις που υλοποιούνται κατά την περίοδο των γιορτών.

Τρόφιμα της ΟΕΒΕ Ξάνθης διένειμε το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μεγάλη ποσότητα τροφίμων συνέλεξε η ΟΕΒΕ Ξάνθης και διένειμε σε συνεργασία με το «Βοήθεια στο Σπίτι», την περασμένη εβδομάδα. Μια δράση αλληλεγγύης που γίνεται για πρώτη φορά φέτος.

Χριστουγεννιάτικη Κατασκήνωση Αγάπης από τους Κατασκηνωτές

Ανοιχτή είναι η Κατασκήνωση Αγάπης για όσους θέλουν να προσφέρουν τρόφιμα παιχνίδια, χρήματα, στηρίζοντας τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη βοήθειας. Μια δράση κοινωνικής Αλληλεγγύης από τον Σύλλογο Κατασκηνωτών που βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση, όπως μας πληροφορεί ο Γραμματέας του συλλόγου κ. Βασίλης Παυλικιάνος. Χθες μάλιστα έγινε συγκέντρωση τροφίμων στο γραφείο του συλλόγου (Βας. Σοφίας 5). Επίσης τρόφιμα πρόκειται να μοιράσουν και οι Αστυνομικοί της Ξάνθης, οι Γυναίκες της Αγάπης του συλλόγου Αιμοδοτών ενώ υπάρχουν μεμονωμένοι επιχειρηματίες της πόλης μας που βοηθούν συστηματικά άπορες οικογένειες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ψηφιακή πλατφόρμα καλούνται να καταχωρίσουν οι δήμοι τα έργα πυροπροστασίας

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυρ…