-300 γρ. φιλέτο χοιρινού κομμένο ροδέλες
-2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-1/2 γκρέιπ-φρουτ, χυμός απόλυτα φιλτραρισμένος
-1 κ.τ.γλ. μαύρη ζάχαρη
-2 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
-2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
-150 ml ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
-150 ml χυμό μήλο (όχι ξινόμηλο ή άλλο όξινο φρούτο)
-1/2 γκρέιπ-φρουτ (το υπόλοιπο από το χυμό), καθαρισμένο από μεμβράνες και κουκούτσια και ψιλοκομμένο
Μαρινάρουμε για 2-3 ώρες (σίγουρα 1 αν δεν θέλεις να περιμένεις τόσο πολύ) τα μενταγιόν σε ένα μεταλλικό μπολ με τα κρεμμυδάκια το χυμό γκρέιπ-φρουτ, τη ζάχαρη και το θυμάρι.
Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε και από τις δυο πλευρές τα φιλετάκια ώστε να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τον χυμό μήλου με τον ζωμό για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γκρέιπ-φρουτ και τα φιλετάκια και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε ακόμα για 10 λεπτά ανακατεύοντας την κατσαρόλα. Σερβίρουμε με μπουκετάκια μπρόκολου ελαφρά βρασμένα.