Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ

Χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ

0
ilektrologos

Σε ηλεκτρολόγο της πόλης μας για κακή ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών

Από το Σύνδεσμο Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων κατόπιν καταγγελίας


Κατόπιν καταγγελίας του Συνδέσμου Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Ξάνθης στις 26/05/2017, με θέμα ψευδή Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) σε κοινόχρηστη οικοδομή επί της οδού Δαγκλή & Σμύρνης, συγκλήθηκε στις 19/06/2017 το Διμελές Όργανο Ελέγχου για την πραγματοποίηση της αυτοψίας.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι, και στους δύο πίνακες του κτηρίου δεν υπήρχε ρελέ διαρροής (RCD). Το Ρελέ διαρροής (RCD) είναι η προστασία των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας από ηλεκτροπληξία και από 5/9/2006 είναι υποχρεωτικό, σε κάθε Εσωτερική Ηλεκτρική Εγκατάσταση (EHE).

Ωστόσο, στο μονογραμμικό διάγραμμα της ΥΔΕ που δόθηκε στoν ΔΕΔΔΗΕ με ημερομηνία υπογραφής 20/03/2017 από τον Διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό που υπέγραψε την ΥΔΕ, εμφανίζεται ψευδώς, ότι υπάρχει εγκατεστημένο τριπολικό ρελέ διαρροής.

Το Συμπέρασμα της Διμελούς Επιτροπής Ελέγχου ήταν ότι, οι γραμμές καταναλώσεων της παροχής με Αρ.: 23065642 δεν διαθέτουν την απαιτούμενη προστασία έναντι ηλεκτροπληξίας μέσω του ρελέ διαρροής ρεύματος (RCD).

Η παραπάνω Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) του Διπλωματούχου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ήταν ανακριβής, ελλιπής και το κυριότερο η ΕΗΕ την οποία έλεγξε και για την οποία εγγυήθηκε την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της, δεν φέρει την απαιτούμενη εκ της ισχύουσας Νομοθεσίας προστασία έναντι ηλεκτροπληξίας αφού δεν υπάρχει ρελέ διαρροής ρεύματος.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 3982/11 και την Υ.Α Φ.Γ.9.6/οικ.15712/1013/2011 η Επιτροπή Ελέγχου επέβαλε στον Διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό που υπέγραψε και κατέθεσε την παραπάνω ΥΔΕ, πρόστιμο δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500 €) για κακή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών. Η απόφαση επιβολής προστίμου αναρτήθηκε στην Διαύγεια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τεκμαρτός φόρος: Κλείνουν ή αλλάζουν μορφή οι ατομικές επιχειρήσεις

Πάνω από 20 διαγραφές ατομικών επιχειρήσεων στο α’ τετράμηνο του 2024 στο Μητρώο του ΕΒΕ Ξ…