Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Τα χωράφια του δήμου Αβδήρων «πατάει» ο ΤΑΡ

Τα χωράφια του δήμου Αβδήρων «πατάει» ο ΤΑΡ

0
agogos-tap

Γίνονται προσλήψεις εργατικού προσωπικού – Τοποθετήθηκε η ράμπα ΑΜΕΑ σε παραλία του δήμου, «δώρο» του ΤΑΡ

Έρχονται αποζημιώσεις σε αγρότες

Στα χωράφια του δήμου Αβδήρων – κατά κυριολεξία – ετοιμάζεται να μπει ο αγωγός ΤΑΡ. Όπως ανέφερε στο «Ε» ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης η εταιρεία ήδη έχει προσλάβει περίπου 25 εργαζόμενους και προτίθεται να προσλάβει κι άλλους.

«Πατάει» Δήμο Αβδήρων ο ΤΑP – Γίνονται προσλήψεις εργατικού προσωπικού

Οι θέσεις εργασίας αφορούν κυρίως εργάτες για διάνοιξη τάφρων και χωματουργικές εργασίες.Επίσης, στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης του ΤΑΡ έχει παραδοθεί στο δήμο μια ράμπα ΑΜΕΑ η οποία έχει ήδη τοποθετηθεί σε παραλία του δήμου και συγκεκριμένα μεταξύ του Αη Γιάννη και του Πόρτο Μόλος ενώ σύντομα αναμένεται να παραδοθεί και το Μηχάνημα καθαρισμού.

Έρχονται αποζημιώσεις σε αγρότες

Να σημειώσουμε πως πρόσφατα ανακοινώθηκε από την εταιρεία ότι η κατασκευή στην Ελλάδα, τη μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή που καλύπτει ο αγωγός, συνεχίζεται βάσει χρονοδιαγράμματος, στόχων, και προϋπολογισμού και ότι για την κατασκευή του έργου απασχολούνται περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι.Υπενθυμίζουμε επίσης πως η διέλευση του αγωγού, είχε ως αρχική προϋπόθεση τις απαλλοτριώσεις γης, για τις οποίες οι κάτοχοι αποζημιώνονται. Πρόκειται για μια δικαστική διαδικασία. Όσοι δεν διαφωνούν, αποπληρώνονται άμεσα σύμφωνα με τις τιμές αποζημίωσης, ενώ όσοι διαφωνούν αναμένουν πρώτα το δικαστικό πόρισμα της διαμάχης.Οι τιμές για την αποζημίωση των θιγόμενων είχαν ήδη καθοριστεί προ καιρού, με τους ανθρώπους της κοινοπραξίας να επικοινωνούν με χρήστες και ιδιοκτήτες γης και να τους καταθέτουν την πρόταση αποζημίωσης. Από 1.000 έως 40.000 ευρώ το στρέμμα διαμορφώνονται οι τιμές της γης με βάση τις οποίες θα αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες στη διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ ενώ για την απώλεια αγροτικού εισοδήματος από καλλιέργειες η Κοινοπραξία θα καταβάλει στους καλλιεργητές αποζημιώσεις ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας (μονοετής, πολυετής, τιμές παραγωγού), τη φάση ανάπτυξης στην οποία βρίσκεται, τη στρεμματική απόδοση, τις επιδοτήσεις αλλά και το είδος του περιορισμού που επιβάλλεται λόγω της διέλευσης του αγωγού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η δομή στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες στο σχεδιασμό της επιτροπής ισότητας της Π.Α.Μ.Θ.

Η ιδρυτική συνάντηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 με την παρ…