Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρεμώδες κέικ με άρωμα λεμονιού

Κρεμώδες κέικ με άρωμα λεμονιού

0
keik-lemoniou-kremodes

-4 αυγά

-1/2 φλ. τσαγιού (113 γρ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κ.σ. για άλειμμα ταψιού

-2/3 φλ. τσαγιού (135 γρ.) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική

-2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

-2 λεμονιών το ξύσμα

-1 φλ. τσαγιού (125 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-2 φλ. τσαγιού (500 ml) γάλα

Για το γαρνίρισμα:

-σαντιγί

-φέτες λεμονιού

-ή ζάχαρη άχνη

Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και το στρώνετε με λαδόκολα. Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια και τα ρίχνετε σε 2 διαφορετικά μπολ. Ρίχνετε μέσα στο μπολ με τους κρόκους αυγών τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέτετε και το αλεύρι σταδιακά, λίγο τη φορά, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, ρίχνετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα, τα ασπράδια σε μια πηχτή μαρέγκα. Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μείγμα κρόκων και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του, και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 150ο για 80-90 λ μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα στην επιφάνειά του. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει εντελώς μέσα στο ταψί και στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Κόβετε το κέικ σας με κομμάτια και το γαρνίρετε με σαντιγί και κομμάτια από φέτες λεμονιού ή απλά το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κολοκυθόρυζο λεμονάτο με κολοκυθοανθούς

-300 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτρια κυβάκια -200 γρ. γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα στον ρε…