Σχόλια 07/11/16

0
Ο Σκουρλέτης πριν αποχαιρετήσει το υπουργείο του προσθέτει στο βιογραφικό του άλλη μία λαμπρή επαναστατική σελίδα ξανακλείνοντας τις Σκουριές. Παρά τις 16 αποφάσεις του ΣτΕ…


Μια χαρά μαγαζί η ΔΙΑΑΜΑΘ
Ο λαός μας λέει για ν’ αποδείξεις ότι μια κατάσταση όταν είναι σίγουρη για απόδοση «γωνία μαγαζί». Τέτοιο μαγαζί λοιπόν είναι και η ΔΙΑΑΜΑΘ. Η οποία χωρίς έξοδα, το μόνο που έχει μάθει είναι να εισπράττει. Δηλαδή, να έχει έσοδα με ελάχιστα έξοδα και ανάλογη ανταποδοτική απόδοση.
Το μαγαζί στήθηκε για να πληρώνει μια χαρά μισθούς και λοιπά άλλα από τα έσοδα που επιβάλλει υποχρεωτικά στους δήμους. Η μηχανή είναι τέλεια. Πληρώστε δημότες σύμφωνα με το δικό μας κοστολόγιο και τσιμουδιά. Μόνο που αυτό πλέον ξύπνησε κάποιους δήμους που αντιδρούν. Διότι να πληρώσουν οι δήμοι για τα σκουπίδια, όχι όμως και χρυσά!
Νισάφι πια σκέφτονται. Διότι είπαμε να φτιάξουμε φορέα διαχείρισης, όχι πλουτισμού. Γι’ αυτό και οι διαμαρτυρίες που αρχίζουν και πληθαίνουν και μπορούν να έχουν ανεξέλεγκτη εξέλιξη.
Γ.Δ.


Το μήνυμα των εκλογών των δασκάλων και καθηγητών
Όπως θα έχουν διαβάσει οι αναγνώστες μας στο φύλλο της Παρασκευής, στις εκλογές που έγιναν σε πανελλαδικό επίπεδο στους δασκάλους και καθηγητές θα διαπίστωσαν μια μεγάλη μεταστροφή. Τόσο οι δάσκαλοι (κυρίως) όσο και οι καθηγητές δευτερεόντως, καταψήφισαν τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή η μεταστροφή των Εκπαιδευτικών είναι ενδεικτική της αλλαγής εμπιστοσύνης προς το ΣΥΡΙΖΑ όπου σε μεγάλο ποσοστό είχαν ψηφίσει στις εκλογές του 2014. Μάλιστα η επιλογή αυτή δασκάλων και καθηγητών προς το ΣΥΡΙΖΑ είχε ερμηνευτεί ως προάγγελος της στροφής γενικά στις βουλευτικές εκλογές όπως και έγινε.
Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Οι εκπαιδευτικοί ψήφισαν παρατάξεις που πρόσκεινται προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και πολύ μετά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε δυο χρόνια άλλαξαν πολλά. Κι αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού πλέον…
Γ.Δ.


Αυτά ψηφίζουν στη βουλή και τους έχουν γραμμένους
Η απαξίωση των πολιτικών κομμάτων σε γενικό επίπεδο είναι δεδομένη. Αυτό πλέον το γνωρίζουμε όλοι όπως βέβαια και οι πολιτικοί, ότι ο κόσμος λίγο τους σέβεται πλέον. Κι αυτό οφείλεται σε δικές τους ενέργειες και ευθύνες. Τελευταία χειρονομία αυτοχειριασμού του κοινοβουλίου που η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτικών, χωρίς ίχνος ντροπής και τσίπας, απάλλαξαν τον βουλευτή Νικολόπουλο και δεν τον έστειλαν στα δικαστήρια να δικαστεί και τιμωρηθεί για τις υβριστικές δηλώσεις του εις βάρος των ομοφυλόφιλων. Δηλαδή, με απλά λόγια, δεν ψήφισαν την άρση της ασυλίας του.
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (λιγότεροι) Ποτάμι και λοιποί, ψήφισαν να μην αρθεί η ασυλία του υβριστή και χυδαιολόγου βουλευτή. Μπράβο τους! Σα δεν ντρέπονται. Έτσι όμως υποβαθμίζουν την όποια αξιοπιστία τους. Όσο δε για τον ΣΥΡΙΖΑ, εννιά βουλευτές έσωσαν την τιμή του κόμματος και από αυτούς οι τρεις ξανθιώτες βουλευτές Ζεϊμπέκ, Γιαννακίδης και Στογιαννίδης.
Μετά μιλάμε οι βουλευτές γιατί δεν τους σέβεται κανείς, γιατί τα κόμματα έχασαν κάθε έρεισμα στην κοινωνία και κυρίως γιατί ο κόσμος δεν πάει να ψηφίσει.
-Είναι αθλιότητα αυτό που έκαναν και ας μην το ξεχνούν.
Γ.Δ.


Ρύθμιση που τους χρειάζεται…
Δεν μας έφταναν τα βοθροκάναλα που συνεχίζουν να λειτουργούν, παρά τις άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης, τώρα έχουμε και τις βοθροδημοσκοπικές εταιρείες, που έχουν το θράσος να δίνουν διαφορά 24% της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ! Ας μην πούμε για τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού, αυτή την εμφανίζουν να είναι σε τραγική καταβύθιση. Υπερβαίνει κατά λίγο μόνο τον Καμμένο και τον Μιχαλολιάκο κι αν συνεχίσει λίγο ακόμα να κυβερνά, σύντομα θα βλέπει και την πλάτη του αρχηγού της Χ.Α. Ορθώς η Αυγή απέλυσε την Public Issue, γιατί μπορεί όταν έδινε μεγάλη διαφορά στο ΣΥΡΙΖΑ (το 2014-2015) να ήταν έγκυρη, τώρα όμως που γύρισε η κατάσταση, δεν είναι σοβαρή.
Η κυβέρνηση φαίνεται πως σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε αρνητικές επιδόσεις, όπως και η οικονομία. Όσο για τους πολίτες, αυτοί είναι ευτυχείς με την κατάσταση κατά 9% ενώ το υπόλοιπο 91% ψάχνει μαντήλι να κλάψει. Αν και το εντυπωσιακό της δημοσκόπησης για πολλούς δεν είναι η διαφορά του 24%, αλλά το 18-21% που πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διορθώσει την κατάσταση.
Με τέτοια αποτελέσματα βέβαια, φιρί φιρί το πάνε οι δημοσκόποι να τους το «ρυθμίσει» κι αυτούς το τοπίο η κυβέρνηση, όπως και με τα κανάλια. Άραγε το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας πόσες εταιρείες προβλέπει ότι πρέπει να έχουμε και πόση διαφορά επιτρέπεται να δίνουν;


Όχι αδιαφορία
Ότι κι αν υποστηρίζουν κάποιοι, εμείς επειδή δεν εθελοτυφλούμε, διαπιστώνουμε ότι το θέμα των ναρκωτικών όπως κι αλλού, έχει βρει πρόσφορο έδαφος στην Περιφέρειά μας και βέβαια στον τόπο μας.
Κοινοτοπία; Ίσως. Όμως η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι αμείλικτες. Το να προσπαθούν κάποιοι και να θέλουν να κρύψουν το θέμα, σίγουρα δεν βοηθούν. Με το ψέμα λύσεις δεν βρίσκεις. Η αντιμετώπιση μέσω της ειλικρινούς προσέγγισης είναι η σωστή οδός επαφής. Ούτε η από καθέδρας λόγοι και ηθικολογίες βοηθούν ούτε η δαιμονοποίηση της χρήσης. Ανθρώπινη προσέγγιση και κατανόηση. Και βέβαια τιμωρία των εμπόρων κι όχι μόνο των χρηστών.
Το θέμα είναι σοβαρό, είναι δίπλα μας και δεν πρέπει ν’ αδιαφορούμε.
Γ.Δ.


Πολυτέλεια θα γίνει το τσιγάρο
Αναμφισβήτητα πρόκειται για κακή συνήθεια. Κακή κυρίως για τον οργανισμό μας, αλλά και για την τσέπη μας. Πολλοί οι καπνιστές στην Ελλάδα, γνωρίζουμε όλοι τις αρνητικές συνέπειες που έχει για την υγεία, αλλά είναι ένας εθισμός που δύσκολα κόβεται. Τίποτα βέβαια δεν είναι ακατόρθωτο, γι’ αυτό και πολλοί έχουν κάνει στροφή στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, όχι μόνο γιατί θεωρείται λιγότερο βλαβερό ή γιατί μπορούν να καπνίζουν (ατμίζουν, όπως συνηθίζεται να λέγεται) σε κλειστούς χώρους, αλλά γιατί είναι πολύ πιο οικονομικό για όσους κάπνιζαν αρκετά. Τώρα που έχει αρχίσει να χτυπά πιο έντονα την τσέπη μας, δύο ενδεχόμενα φαντάζουν πολύ πιθανά: είτε να μειωθούν οι καπνιστές, είτε να αυξηθεί η διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Το πρώτο δεν πέτυχε με τις αποκρουστικές φωτογραφίες επεμβάσεων, ακρωτηριασμών κ.ά. Οι ταμπακέρες έγιναν και πάλι δημοφιλείς. Τα λαθραία τσιγάρα, όμως, που ήδη διακινούνταν σε μεγάλες ποσότητες, πιθανώς να αποτελέσουν την εύκολη και οικονομική λύση για πολλούς. Με τις γνωστές συνέπειες όχι μόνο για την κρατική οικονομία, αλλά κυρίως για τους καπνιστές, αφού είναι καπνικά προϊόντα αγνώστου προελεύσεως, χωρίς ποιοτικούς ελέγχους και πιστοποιήσεις. Οι μεγάλοι άτυχοι των μέτρων και των αυξήσεων που έρχονται είναι όσοι επιλέγουν τον καπνό και τα στριφτά τσιγάρα, που θα έχουν πλέον συσκευασίες των 30 γραμ. στα 7,5-8 ευρώ. Η πρώτη αύξηση θα είναι γύρω στα 40-50 λεπτά για τα περισσότερα πακέτα, αφού οι καπνοβιομηχανίες επέλεξαν να μας το φέρουν όσο πιο ‘’μαλακά’’ γίνεται και να μεταφέρουν σε δόσεις την αύξηση του φόρου, που ξεκινά από 1/1/2017. Με την νέα αύξηση, το 90% της τιμής θα είναι φόροι, για να πιάσουμε την πρώτη θέση στην Ευρώπη.
Χ.Δ.


Μοναχικός καβαλάρης ο Βενιζέλος
Δεν είναι ο πλέον δημοφιλής πολιτικός. Τον κατηγορούν ως υπερόπτη, αντιπαθητικό και άλλα πολλά. Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για τον οποίο όμως ακόμη και οι αντίπαλοί του και όσοι δεν τον συμπαθούν, παραδέχονται ότι είναι μία από τις τελευταίες πολιτικές φωνές μέσα στην Βουλή. Τώρα μοιάζει να είναι μοναδική φωνή και μέσα στο ΠΑΣΟΚ ή την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Ως συνταγματολόγος τάχθηκε από την αρχή ξεκάθαρα και με συγκεκριμένα επιχειρήματα απέναντι στις κινήσεις και τις διατάξεις της κυβέρνησης. Η επιβεβαίωση ήρθε σχετικά σύντομα από το ΣτΕ με τον χαρακτηρισμό της όλης διαδικασίας ως αντισυνταγματικής. Η μεταβατική διάταξη του κ. Παππά δεν καταργήθηκε, αλλά ανεστάλη, σαν να περιμένουμε κάτι νέο. Και ενώ όλη η Δημοκρ. Συμπαράταξη ήταν μαχητικά εναντίον, τελικά ψήφισαν υπέρ. Την διαφωνία του γι’ αυτή την κίνηση εξέφρασε ξεκάθαρα ο κ. Βενιζέλος δηλώνοντας ότι κανείς δεν τον ρώτησε και δεν υπήρξε συλλογική απόφαση για το θέμα. «Είναι άδικο για τον κόπο που κάνουμε, να αγωνιζόμαστε, να είμαστε πρωτοπόροι, να προσφέρουμε τα επιχειρήματα, να δίνουμε μάχες και μετά να δημιουργείται μία εντύπωση η οποία είναι, ας το πούμε θολή ή μεσοβέζικη». Το άγχος κάποιων να μην ψηφίζουν ό,τι και η ΝΔ ή να μην χαρακτηριστούν φορείς διαπλοκής, τους οδηγεί σε στάσεις και αποφάσεις που μόνο σοβαρότητα δεν δείχνουν.
Χ.Δ.


Τσολακίδης VS Τσιτιρίδη για το Ειδικό Σχολείο …Διομήδειας
Την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αβδήρων κ. Βασίλη Τοσλακίδη προκάλεσε η πρόταση που κατέθεσε έστω άτυπα ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης στην συνάντηση που είχε με τους εκπρόσωπους του Ειδικού Σχολείου Γενισέας και η οποία αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του «Ε». Υπενθυμίζουμε πως η πρόταση αφορά την ανέγερση του Ειδικού Σχολείου στο ίδιο οικόπεδο που παραχωρήθηκε για το Μουσικό Σχολείο και βρίσκεται στην Διομήδεια. Εύλογα λοιπόν ο κ. Τσολακίδης αναρωτήθηκε πόθεν πρόκυψε αυτή η πρόταση και γιατί ο δήμαρχος λειτουργεί αντιθεσμικά χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει και να συζητήσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης αναρωτήθηκε γιατί άραγε ο δήμαρχος θέλει και τα δυο σχολεία στην Διομήδεια υπονοώντας ευθέως ότι λειτουργεί σαν κοινοτάρχης Διομήδειας επειδή κατάγεται από εκεί και όχι σαν δήμαρχος Αβδήρων που θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για την ισόρροπη ανάπτυξη όλου του δήμου.
Όπως καταλάβαμε θ’ ανοίξει ένα νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης στο δήμο Αβδήρων με θέμα τα δύο σχολεία.
Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να σπαταλούσαν την ενέργειά τους στην κατεύθυνση της επίσπευσης των έργων ανέγερσης των σχολείων αντί να μαλώνουν για το που θα τα ανεγείρουν όταν και όποτε δηλαδή…
Μ.Ξ.


Μαθήματα ιστορίας προς τον Τούρκο πρόεδρο από ένα τούρκο δημοσιογράφο
Ένα καλό μάθημα ιστορίας στον Ταγίπ Ερντογάν παρέδωσε ο αρθρογράφος της Χουριέτ, Burak Bekdil, μέσα από το γραπτό του με αφορμή τις τελευταίες του δηλώσεις που χαρακτηρίζονται από αλυτρωτισμό παραποίηση της ιστορίας και αμφισβήτησης διεθνών συμφωνιών. Στο άρθρο του που φέρει τον τίτλο “Οπότε, η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική πόλη;”, ο Burak Bekdil καταθέτει το επιχείρημα πως τα εδάφη που βρίσκεται η χώρα του κ. Ερντογάν ήταν κάποτε ελληνικά και εάν ο ίδιος θέλει να ψάξει πίσω στην ιστορία του τουρκικού έθνους δεν θα πρέπει να κοιτάει προς την Δύση αλλά προς τις στέπες της Ανατολής! «Η Αγιά Σοφιά χτίστηκε το 537 μ. Χ., ή 816 χρόνια πριν χτιστεί το πρώτο τζαμί στην πόλη». Στην ίδια ομιλία, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος. “Αυτά τα νησιά κάτω από την μύτη μας ήταν δικά μας” είπε. “Σε αυτά τα νησιά υπάρχουν μνημεία μας, η ιστορία μας, τα τζαμιά μας…”. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά εφαρμόζοντας την ίδια λογική σε αυτό που είναι σήμερα η Τουρκία μπορεί να οδηγήσει σε αξιώσεις που σίγουρα δεν θα ήθελε ο κ. Ερντογάν. Με βάση τα λεγόμενα του Ερντογάν εμείς οι Τούρκοι θα πρέπει να πακετάρουμε και να υπομείνουμε τις δυσκολίες από ένα εξαντλητικό ταξίδι σε κάποια μακρινή στέπα….», είναι ένα απόσπασμα από το άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου!
Μια θαρετή φωνή αλήθειας μέσα στο κλίμα φόβου που επικρατεί στην Τουρκία.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …