Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες μετά τη σύλληψη του 24χρονου για παιδική πορνογραφία

Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες μετά τη σύλληψη του 24χρονου για παιδική πορνογραφία

0
paidiki pornografia

Για να ταυτοποιηθούν οι χρήστες του εξωτερικού, στους οποίους ο 24χρονος διαμοίραζε το επίμαχο υλικό

Σε πλήθος ηλεκτρονικών αποθηκευτικών χώρων εντοπίστηκαν τα 6.000 αρχεία με σκληρό πορνογραφικό υλικό. Κατασχέθηκαν έξι κινητά, τάμπλετ, δύο λάπτοπ, τρεις σκληροί δίσκοι και τρεις συσκευές αποθήκευσης USB

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη του 24χρονου από την ορεινή περιοχή της Ξάνθης, που διώκεται για τα αδικήματα της κατοχής, προσφοράς και διάθεσης, μέσω της τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών, υλικού πορνογραφίας ανηλίκων κατά συνήθεια και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.

Όπως κατέγραψε το «Ε» στο φύλλο της Παρασκευής, οι αστυνομικοί της Δίωξης διεξήγαγαν διαδικτυακές έρευνες και εντόπισαν ηλεκτρονικά ίχνη εντός της ελληνικής επικράτειας. Τα στοιχεία που προέκυψαν τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ο 24χρονος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να διαμοιράζει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε χρήστες του εξωτερικού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.000 αρχεία με ανάλογο περιεχόμενο. Στη συνέχεια, διενεργήθηκαν ακόμη οκτώ έρευνες και κατασχέθηκαν συνολικά έξι συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τάμπλετ, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρεις σκληροί δίσκοι και τρεις συσκευές αποθήκευσης USB.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό να ταυτοποιηθούν οι χρήστες του εξωτερικού, στους οποίους ο 24χρονος διαμοίραζε το επίμαχο υλικό και να ενημερωθούν οι αλλοδαπές διωκτικές αρχές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μπλόκαραν» 60 κροτίδες στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας

Εντοπίστηκαν σε έλεγχο σε ΙΧ   Συνελήφθη την παραμονή του Πάσχα στο Συνοριακό Σημείο …