Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Εκλέρ λεμόνι

Εκλέρ λεμόνι

0
ekler-lemoni

Για τη ζύμη

-150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

-150 γρ. νερό

-150 γρ. βούτυρο αγελάδος

-5 γρ. αλάτι

-5 γρ. ζάχαρη

-135 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-300 γρ. αυγά (περίπου 6 αυγά)

Για τη γέμιση

-500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

-60 γρ. ζάχαρη

-40 γρ. κορν φλάουρ

-το ξύσμα και ο χυμός από 1 ακέρωτο λεμόνι

-4 κρόκοι αυγών

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Όταν αρχίσει το μείγμα να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να χυλώσει και να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακιά ζύμη.

Βάζουμε το μείγμα των σου σε ένα κορνέ με μεγάλη, ίσια μύτη και σχηματίζουμε μπαστούνια πάνω στη λαμαρίνα που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο στις αντιστάσεις. Είναι έτοιμα όταν ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το γάλα. Ταυτόχρονα ανακατεύουμε, με έναν αυγοδάρτη, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς. Πριν βράσει το γάλα, αδειάζουμε το 1/3 στο μπολ με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και με τη μύτη τρυπάμε τη βάση των σου σε τρία σημεία, γεμίζοντάς τα παράλληλα με κρέμα. Εναλλακτικά, κόβουμε τα σου στη μέση και τα ενώνουμε με την κρέμα (σαν σάντουιτς).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γεμιστό κατσικάκι με συκωτάκια και ρύζι

1 μπούτι κατσίκι, ανοιγμένο 500 ml ζωμός, λαχανικών 50 ml κρασί, λευκό 200 γρ. συκωτάκια, …