Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Για πάντα στη μνήμη των Ερασμιωτών θα βρίσκεται ο Αλέξανδρος Γούλας

Για πάντα στη μνήμη των Ερασμιωτών θα βρίσκεται ο Αλέξανδρος Γούλας

0
goulas-pinakida

Το όνομα του αδικοχαμένου νέου που «έφυγε» στο 2003 σε δυστύχημα δόθηκε στο γήπεδο του Ερασμίου

«Ο εκλιπών στη σύντομη διάρκεια της ζωής του ενέπνευσε με ήθος και αξίες τους συνομήλικους του και τα νεότερα παιδια»

Σε ένα έντονα φορτισμένο και συγκινησιακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19/10 η εκδήλωση για τη μετονομασία του γηπέδου του Ερασμίου σε «Γήπεδο Αλέξανδρος Γούλας».

Με αυτό τον τρόπο, οι Ερασμιώτες τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γούλα, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 23 ετών το 2003, σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε έξω από το Άβατο.

goulas-alexandrosΣυγγενείς, φίλοι, συμμαθητές, πρώην συμπαίκτες του (ο εκλιπών ήταν εν ζωή ποδοσφαιριστής της Κεσσάνης Ερασμίου), εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πολλοί ακόμη κάτοικοι του Ερασμίου βρέθηκαν στη χθεσινή τελετή, θέλοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στον Αλέξανδρο Γούλα ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητό παιδί σε όλο το χωριό και ο ξαφνικός χαμός του σε τόσο νεανική ηλικία, το καλοκαίρι του 2003, σόκαρε όλους τους κατοίκους του Ερασμίου βυθίζοντας σε πένθος το χωριό και την ευρύτερη περιοχή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο που τέλεσαν ο αρχιερατικός επίτροπος Περιφέρειας Τοπείρου (εφημέριος ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Τοξοτών) πατήρ Ιωάννης Κούκος και ο εφημέριος Ερασμίου πατήρ Αλέξανδρος Τσιρώνης. «Η μνήμη του Αλέξανδρου θα μείνει για πάντα στη μνήμη όχι μόνο των οικείων του, αλλά και όλων μας», είπε μετά την τέλεση του τρισάγιου ο π. Ιωάννης με τον εφημέριο Ερασμίου π. Αλέξανδρο να συμπληρώνει: «Είναι τιμή για την ενορία μας που το γήπεδο πήρε το όνομα του μακαριστού, ο οποίος στη σύντομη διάρκεια της ζωής του ενέπνευσε με ήθος και αξίες τους συνομήλικους του και τα νεότερα παιδιά».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, ο αντιδήμαρχος κ. Κετίπης Νικόλαος, η πρόεδρος του Δημ. Συμβ. κα. Πολυχρονιάδου, ο πρόεδρος του τομέα άθλησης Τοπείρου κ. Σπυριδόπουλος Μπάμπης, η πρόεδρος Β/θμιας Τοπείρου κα. Καρκαλιάνη, ο πρόεδρος Τοπικού Συμβ. κ. Τερζής, ενώ την ΕΠΣ Ξάνθης εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ κ. Αντώνης Κουτσουρλής που κατάγεται από το Εράσμιο.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Μίχογλου στο σύντομο χαιρετισμό του, φανερά συγκινημένος τόνισε: «Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για εμένα, καθώς έπαιξα ποδόσφαιρο σε αυτό το γήπεδο κι έχω έντονες αναμνήσεις. Ο χαμός του Αλέξανδρου μας γέμισε θλίψη, όμως πλέον θα μπορεί να βλέπει τους αγώνες από ψηλά από αυτό εδώ το γήπεδο που θα έχει το όνομα του και θα υπάρχει η – νοητή – παρουσία του. Για την ομάδα της Κεσσάνης Ερασμίου εύχομαι να έχει καλούς αγώνες με πολλά γκολ και να ξαναγίνει μεγάλη».

Τέλος, το λόγο πήρε ο αδελφός του αείμνηστου Αλέξανδρου, Γιώργος Γούλας, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια και πολύ δύναμη ψυχής ίσα που μπόρεσε να ψελλίσει: «Θα ήθελα να πω εκ μέρους της οικογένειας μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα της Κεσσάνης Ερασμίου και στον Δήμο Τοπείρου, αλλά και στην ομάδα της Ξάνθης που ήρθε για το φιλικό που θα γίνει στη μνήμη του Αλέξανδρου. Στους νεότερους ποδοσφαιριστές που είναι εδώ σήμερα, να προσέχουν πολύ για να μπορέσουν να μεγαλώσουν με τα αδέλφια τους».

Οι δεκάδες παρευρισκόμενοι, μη μπορώντας να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους, ευχήθηκαν στο τέλος της τελετής «Καλό Παράδεισο» στον Αλέξη, με ένα κλίμα ανακούφισης να ακολουθεί, καθώς άπαντες πλέον στο Εράσμιο θα τιμούν τη μνήμη του εκλιπόντος είτε αγωνιζόμενοι, ή ως θεατές ή ακόμη και περνώντας από το γήπεδο.

Ο πρόεδρος της Κεσσάνης Ερασμίου εξάλλου, κ. Γιώργος Μπάτζιος, σε δηλώσεις του στο «Ε» ανέφερε: «Όλοι στο Εράσμιο ήθελαν να τιμηθεί με αυτό τον τρόπο η μνήμη του Αλέξανδρου Γούλα και ξεπερνώντας κάποιες χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες το καταφέραμε. Θεωρώ ότι είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του καθώς ήταν ένα παιδί με εξαιρετικό χαρακτήρα και ιδιαίτερα αγαπητός απ’ όλο τον κόσμο στο Εράσμιο και την ευρύτερη περιοχή».

Μετά το τέλος της τελετής μετονομασίας του γηπέδου ακολούθησε φιλικό ανάμεσα στην Κεσσάνη Ερασμίου με την Ομάδα Κ-17 του ΑΟ Ξάνθης.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…