Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο βραβευθείς Τάσος Κοντογιαννίδης βράβευσε τους μαθητές της Σταυρούπολης

Ο βραβευθείς Τάσος Κοντογιαννίδης βράβευσε τους μαθητές της Σταυρούπολης

0
kontogiannidis sofronios

Έπαινοι και υποτροφίες από τον εκ Κομνηνών δημοσιογράφο και συγγραφέα στους νέους της ιδιαίτερης πατρίδας του

Για 14η χρονιά η χειρονομία οικονομικής ενίσχυσης των αριστούχων και απόρων μαθητών, αλλά και η καλλιέργεια πνεύματος ευγενούς άμιλλας

Όταν μια όμορφη και ευγενής χειρονομία επαναλαμβάνεται επί σειρά ετών, φτάνει να θεωρείται θεσμός. Αυτό έχει καταφέρει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάσος Κοντογιαννίδης, ο οποίος πρόσφατα τιμήθηκε με την ανώτερη τιμητική διάκριση του δήμου Ξάνθης, το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης. Για 14η χρονιά επέδωσε επαίνους και υποτροφίες στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και στους αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Σταυρούπολης. Η σεμνή τελετή, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από το 2003 μέχρι σήμερα, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Γυμνασίου-Λυκείου Σταυρούπολης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ξάνθης π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Ξάνθης, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Λομβαρδέας εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ξάνθης, ο Αντιπεριφερειάρχης αγροτικού τομέα Νίκος Εφραιμίδης, καθώς και εκπρόσωποι του Δ΄ ΣΣ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, γονείς και μαθητές.

«Οι αρχές που έλαβα με οδήγησαν να εφαρμόσω το ‘’ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι’’»

stavroupoli-vraveia16Ο Τάσος Κοντογιαννίδης, αφού συνεχάρη τους επιτυχόντες και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αναφέρθηκε στην ουσία της εκπαίδευσης και στα εφόδια που αποκτά ο άνθρωπος μέσα από την παιδεία, νουθετώντας τους μαθητές με έναν απλό και διακριτικό λόγο, μη διστάζοντας να καυτηριάσει ζητήματα που οι νέοι αντιμετωπίζουν στη σύγχρονη εποχή και έχουν να κάνουν με την τεχνολογία (κινητά τηλέφωνα, διαδίκτυο, games), όπως και για τα ναρκωτικά. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ο ανθρώπινος χαρακτήρας σφυρηλατείται σε τρία αμόνια: στην οικογένεια, στο σχολείο και στις κατηχήσεις της εκκλησίας». Με τις αρχές που έλαβε και ο ίδιος από αυτά πορεύτηκε στην ζωή του, ακολουθώντας το ευαγγελικό «ο έχων δύο χιτώνας, μεταδότω τω μη έχοντι». Όπως σημείωσε ο ίδιος, σκοπός των βραβείων είναι, αφ’ ενός η οικονομική ενίσχυση των αριστούχων και απόρων μαθητών της παραμεθορίου περιοχής της Ξάνθης και αφ’ ετέρου η καλλιέργεια πνεύματος ευγενούς άμιλλας, με κύριο στόχο την απόκτηση γνώσεων, την πρόοδο και την προκοπή τους επ’ ωφελεία της κοινωνίας. «Είναι ευχάριστη η διαπίστωση, ότι σε μεγάλο ποσοστό τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου μπήκαν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ χωρίς την πολυτέλεια που έχουν τα παιδιά των μεγαλουπόλεων να πηγαίνουν στα φροντιστήρια για να εμπλουτίσουν εκεί τις γνώσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι οι καθηγητές τους κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους και αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια», ανέφερε ο κ. Κοντογιαννίδης.

Μ. Λομβαρδέας: «Ο Τάσος Κοντογιαννίδης είναι παράδειγμα προς μίμηση»

Ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Λομβαρδέας, δήλωσε για τον Τ. Κοντογιαννίδη: «Ο Τάσος Κοντογιαννίδης είναι ένας άνθρωπος που του αξίζουν συγχαρητήρια από όλη την κοινωνία. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε ήταν και η τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε από το δήμο Ξάνθης με το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης. Είναι πραγματικά ένα παράδειγμα προς μίμηση μέσα στην κοινωνία, καθώς είναι πολλοί αυτοί που λένε λόγια, αλλά λίγοι εκείνοι που προχωρούν σε έργα. Ο Τάσος Κοντογιαννίδης είναι των έργων και δίνει από το υστέρημά του ένα σημαντικό ποσό κάθε χρόνο στους μαθητές της Σταυρούπολης, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές τους έμπρακτα. Για μια ακόμη φορά τον συγχαίρω και εύχομαι ο Θεός να του δίνει υγεία και δύναμη για να συνεχίσει απλόχερα να προσφέρει στην κοινωνία μας».

Εκτός από τους μαθητές της Σταυρούπολης και οι Κατασκηνώσεις της Δρυμιάς λαμβάνουν χορηγία

Ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ξάνθης π. Σωφρόνιος παρέλαβε μετά την βράβευση των μαθητών έναν φάκελο με τη χορηγία του Τάσου Κοντογιαννίδη και φέτος, η οποία προορίζεται για τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης στη Δρυμιά. Είναι κάτι που πράττει ο κ. Κοντογιαννίδης κάθε χρόνο στο περιθώριο της εκδήλωσης για τους μαθητές, σημειώνοντας πως και αυτά τα χρήματα πηγαίνουν σε παιδιά της περιοχής με τη συνέχιση της λειτουργίας των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης. Ο π. Σωφρόνιος, ο οποίος εφημερεύει στον ναό της Σταυρούπολης, απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε την προσφορά του κ. Κοντογιαννίδη και κάλεσε τους μαθητές, ιδιαίτερα αυτούς που βραβεύθηκαν, να θυμούνται αυτή την ημέρα και αργότερα. Τους προέτρεψε δε, όταν έρθει η ώρα της σταδιοδρομίας τους, να προσπαθήσουν και οι ίδιοι να προσφέρουν στην κοινωνία, παίρνοντας ως παράδειγμα την προσφορά του συντοπίτη τους.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ψηφιακή πλατφόρμα καλούνται να καταχωρίσουν οι δήμοι τα έργα πυροπροστασίας

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυρ…