Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές ‘’Βούλιαξε’’ την Παλιά Πόλη ο Χρήστος Δάντης

‘’Βούλιαξε’’ την Παλιά Πόλη ο Χρήστος Δάντης

0
dantis

Με τον γιο του Χριστόφορο επί σκηνής, ερμήνευσε παλιές και νέες επιτυχίες του

Δυναμική αρχή για τα «Μωβ Όνειρα» από την Ξάνθη, που άνοιξαν την συναυλία με τον καλύτερο τρόπο

Στην κεντρική σκηνή της κατάμεστης από κόσμο πλατείας Μητροπόλεως εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Χρήστος Δάντης, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης.

Νέα αρχή για τα «Μωβ Όνειρα»

Την συναυλία ‘’άνοιξε’’ το ξανθιώτικο συγκρότημα «Μωβ Όνειρα» με τον Κώστα Παναγιώτου στο τραγούδι, τον Στέλιο Χωλίδη στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Κυριάκο Αμαξόπουλο στο μπάσο και τον Πόλυ Πολινό στα ντραμς. Η μπάντα έκανε τα πρώτα της δειλά βήματα το 2003 σε γνωστά μουσικά στέκια της Ξάνθης. Από το 2015 η επανασύνδεση των ιδρυτικών μελών της, σε συνδυασμό με την προσθήκη ‘’νέου αίματος’’, πήρε σάρκα και οστά, σε μια προσπάθεια να επανέλθει στα μουσικά δρώμενα της πόλης και να αφήσει το δικό της στίγμα. Και φαίνεται ότι θα κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, αφού κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό με γνωστές ροκ διασκευές αλλά και δικές τους συνθέσεις.

Μικροί και μεγάλοι τραγούδησαν επιτυχίες του Χρήστου Δάντη

Ο Χρήστος Δάντης μπορεί να μετρά περισσότερα από 20 χρόνια στην μουσική σκηνή, αλλά το βράδυ της Τετάρτης απέδειξε ότι έχει επαφή και με το νεώτερο ηλικιακά κοινό. Μικροί και μεγάλοι γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο της πλατείας και τραγούδησαν μαζί του παλιές και νέες του επιτυχίες. Το πρόγραμμά του είχε μια πιο ροκ χροιά και σ’ αυτό συνέβαλαν τόσο ο νεαρός γιος του, Χριστόφορος Βλαχάκης, που ξεκίνησε την συναυλία με δύο τραγούδια και σόλο στην ηλεκτρική κιθάρα, όσο και η καταπληκτική Ευδοκία Ράπτη. Η δεύτερη κέρδισε επάξια το θερμότατο χειροκρότημα του κόσμου, αφού με τις φωνητικές της ικανότητες και την ιδιαίτερη και όλο ενέργεια ερμηνεία της έδωσε τον ρυθμό για την υπόλοιπη βραδιά. Μετά από έναν επιτυχημένο χειμώνα στην ‘’Αρχιτεκτονική’’ και τις sold out εμφανίσεις του σε επιλεγμένες πόλεις, ο Χρήστος Δάντης παρουσίασε μια μουσική παράσταση που περιείχε συνθέσεις που πολλοί αγάπησαν, ξεδιπλώνοντας ένα ηλεκτρικό μουσικό παραμύθι. Όλη η πλατεία τραγουδούσε μαζί του κομμάτια όπως το «Πάει η αγάπη μου», το «Κάποιος σ’ αγαπάει», το «Ψάξε με» και το «Παλιό μου παλτό». Για δύο περίπου ώρες το πρόγραμμα κύλησε με αμείωτο ρυθμό και ενθουσιασμό, ενώ ο Χρήστος Δάντης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στην πόλη της Ξάνθης και τους κατοίκους της, ενώ κατάφερε να εντυπωσιάσει τόσο με τις φωνητικές του δεξιότητες όσο και με την ενέργεια και την ζωντάνια του πάνω στην σκηνή.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Η Πρωτομαγιά όπως παλιά» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευμοίρου

Στις 7 Μαΐου στο Άλσος Ευμοίρου Την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου θα αναβ…