Σχόλια 01/09/16

0
tsipras-leventis
7 κανάλια με 2600 εργαζόμενους και τηλεθέαση 97% λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι βιώσιμα. Ενώ η ΕΡΤ με 3000 εργαζόμενους, 3% τηλεθέαση και μηδέν έσοδα από διαφήμιση είναι μια χαρά!


Δεν θέλει μπλεξίματα…
Ξεκαθάρισε την θέση του ο δήμαρχος Ξάνθης σ’ ότι αφορά το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και στο αίτημά του να φύγει από την Διομήδεια και να μετεγκατασταθεί στην Ξάνθη. Κι είναι αρνητική παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε ότι έχει συναντηθεί με τους γονείς και τους δασκάλους και παρότι ο διευθυντής του Μουσικού κ. Κουτάκης είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι μετά από παραίνεση του δήμαρχου Ξάνθης πήγαν στην Αθήνα επιζητώντας λύση. Είναι φανερό ότι ο κ. Δημαρχόπουλος δεν θέλει να έλθει σε σύγκρουση με τον δήμο Αβδήρων και είναι σωστό όταν μάλιστα με πρόσφατο ψήφισμα δήλωσαν ότι θέλουν να παραμείνει στο δήμο τους το Σχολείο. Αλλά και δεν θέλει να φορτωθεί και το πρόβλημα γιατί δεν είναι εύκολη η ανέγερση ενός σχολείου ούτε οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που το συνοδεύουν, όταν μάλιστα έχουν προτεραιότητα άλλα δύο. Και μην ξεχνάμε ότι ο δήμος Ξάνθης είχε το Μουσικό σχολείο και το έδιωξε κι ενώ παραχώρησε οικόπεδο στην συνέχεια έκτισε εκεί άλλο σχολείο. Αυτό που προέχει είναι να βρεθεί άμεσα λύση για το Σχολείο και ο δήμος Αβδήρων μπορεί να έχει πρόθεση ωστόσο 14 χρόνια τώρα δεν μπόρεσε να κάνει ένα τοπικό ρυμοτομικό. Τι να λέμε τώρα!
Μ.Ξ.


Ο δήμος Ωραιοκάστρου και το μνημόνιο συνεργασίας
Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψει ο δήμος Ξάνθης με τον δήμο Ωραιοκάστρου. Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία αφού τόσο ο Θανάσης Ξυνίδης όσο και ο Νίκος Ανταμπούφης εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους και ρώτησαν τον δήμαρχο γιατί με τον δήμιο Ωραιοκάστρου και όχι κάποιον άλλο δήμο και τι συνδέει τους δύο δήμους και τόσο …ντέρτι να υπογράψουν μνημόνιο. Μάλιστα ο Νίκος Ανταμπούφης αναρωτήθηκε αν αυτός που θα διοργανώσει την εκδήλωση των ποντίων έχει σχέση με τον δήμο Ωραιοκάστρου. Η απάντηση για όλα αυτά ήταν ο δήμος Ωραιοκάστρου συμμετέχει στις ΘΛΕ και παίρνει τεχνογνωσία από το δήμο Ξάνθης για τις εκδηλώσεις του.
Πάντως ο κ. Αναταμπούφης δεν το ψήφισε χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις άλλωστε και μόνο που ήταν… μνημόνιο έφτανε γιατί, ποιος θέλει άλλο …μνημόνιο έστω και συνεργασίας!
Μ.Ξ.


Καλοκαιράκι
Οι ζέστες συνεχίζονται, όπως και τα μπάνια. Και δικαιολογημένα. Το καλοκαιράκι είναι εδώ και θα είναι για καιρό ακόμη. Μάλιστα ο Σεπτέμβρης είναι «γλυκός» μήνας στους παραθεριστικούς τόπους έχει σχετική ησυχία, δεν έχει υπερβολική ζέστη, οι βόλτες είναι ελκυστικές και τα βράδια με την κάποια δροσιά πιο ευχάριστα.
Καλή διάθεση χρειάζεται μόνον για ν’ απολαύσει κανείς τον ελληνικό Σεπτέμβρη.
Γ.Δ.


Τραγέλαφος με τα στέκια
Η όλη κατάσταση έτσι όπως τείνει να διαμορφωθεί στο θέμα των Πολιτιστικών Συλλόγων και των στεκιών τους, μάλλον είναι προβληματική έως επικίνδυνη. Προβληματική διότι η εκκρεμότητα υπονομεύει την επιβίωση του θεσμού κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και επικίνδυνο διότι το τι ισχύει ή δεν ισχύει είναι υπονομευτικό δημιουργώντας ανησυχία και αγωνία για το τι τελικά θα ισχύσει.
Γ.Δ.


Ευθύνες
Προφανώς κάποιοι έχουν ευθύνες για την εκκρεμότητα αυτή ως προς το θέμα των Συλλόγων εάν και τι θα πρέπει να ισχύει ως προς τα έσοδά τους. Την κύρια ευθύνη βέβαια την έχουν οι υπεύθυνοι του δήμου που όφειλαν εδώ και πολύ καιρό να λύσουν το θέμα, κι όχι να το αφήνουν να διαιωνίζεται και να φτάνει στο παρά ένα. Αυτό δείχνει προχειρότητα και ωχαδελφισμό που βέβαια θίγει καίρια τον θεσμό. Έναν θεσμό με αποδοχή και καταξίωση που δυναμιτίζουν ήδη κάποιοι είτε λόγω καθυστερημένης αντίδρασης είτε λόγω αδιαφορίας που είναι ακόμη χειρότερο.
Γ.Δ.


Κουρμπάν Μπαϊράμ
Οι γιορτές συνεχίζονται. Τόσο οι θρησκευτικές όσο και οι υπόλοιπες. Μάλιστα εμείς εδώ λόγω της παρουσίας των Μουσουλμάνων, έχουμε ποικιλία γιορτών. Έτσι, στις 13 Σεπτεμβρίου, οι συμπολίτες μας Μουσουλμάνοι θα γιορτάσουν το γνωστό Κουρμπάν Μπαϊράμ, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη σφαγή και κατανάλωση αρνίσιου κρέατος. Λεπτομέρειες για τη γιορτή σε προσεχές ρεπορτάζ.
Γ.Δ.


Γεροντοέρωτες
Σε μας που παρακολουθούμε από κοντά τις πολιτικές εξελίξεις, ήταν εδώ και καιρό εμφανής η διγλωσσία στο κόμμα του Β.Λεβέντη. Έντονα κριτικές προς την κυβέρνηση οι ανακοινώσεις του κόμματος (λόγω Καλλιάνου), σε αντίθεση με το πολύ φιλικό κλίμα μεταξύ Τσίπρα και Λεβέντη. Τελικά δεν ήταν η κλασική πρακτική «και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» αλλά μία έντονη διάσταση στους κόλπους των Κεντρώων. Όπως αποκάλυψε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απειλή Λεβέντη ότι «θα τον διώξει από το κόμμα αν συνεχίσει να χτυπά με τις ανακοινώσεις του τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ». Δεν είναι ακόμα γνωστό τι στάση θα κρατήσουν οι υπόλοιποι βουλευτές που βλέπουν τον «γεροντοέρωτα» Λεβέντη προς τον Τσίπρα να φουντώνει ερήμην των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος. Μέχρι και ταξιδάκι ετοιμάζονται να πάνε τώρα τα δυο τους στην Ν. Υόρκη για να δέσει ο «πολιτικός γάμος»!
Έτσι, ο Βασίλης Λεβέντης έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των πολιτικών γερόντων που υπέκυψαν στη γοητεία του Αλέξη Τσίπρα (Αλαβάνος, Κουβέλης, Γλέζος κλπ), με καταστροφικές γι’ αυτούς συνέπειες στο τέλος….


Ελλάς το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει…
Είναι γνωστό ότι ο Σώρρας περιοδεύει ανά την Επικράτεια μοιράζοντας εξουσιοδοτήσεις με τις οποίες αναλαμβάνει ο ίδιος τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών. Ιδού οι απαντήσεις ενός καταστηματάρχη, δασκαλεμένου σε μια από αυτές τις συγκεντρώσεις, όταν εφοριακοί του κάνουν έλεγχο και διαπιστώνουν ότι δεν είχε κόψει ούτε μία απόδειξη: «Είναι παράνομα όλα, οι αποδείξεις είναι παράνομες, οι εφορίες είναι παράνομες, δεν σου δίνω τίποτα, κάνε ό,τι θέλεις, γράψε ό,τι θέλεις, δεν κόβω αποδείξεις. Είστε μηνυόμενοι που δεν παίρνετε τα 27 δισ. του Σώρρα. Έχετε ποινικές ευθύνες και εσείς. Θα πάρω την αστυνομία να σας πάω στο αυτόφωρο… Ή φεύγετε με το καλό ή σας κάνουμε μήνυση και τα περιουσιακά στοιχεία σας δεσμεύονται… Θα βρείτε μπελά.»
Και προφανώς οι παραπάνω αντιδράσεις, ένα νέο κίνημα «δεν πληρώνω» των οπαδών Σώρρα θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα. Γιατί εδώ είναι Ελλάδα, μπορεί να περιφέρεται ο κάθε απατεώνας, να υπόσχεται θαύματα, να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να μην κινούνται εναντίον του οι δικαστικές αρχές. Το ψέμα και η απάτη νομιμοποιήθηκαν πλέον;


Γεμίσαμε ξένους ποδοσφαιριστές
Η στήλη θα σχολιάσει ένα φαινόμενο που έχει μετεξελιχθεί σε μάστιγα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως υποψιάστηκαν οι φίλοι του βασιλιά των σπορ, πρόκειται για τον αφελληνισμό των ομάδων. Η συντριπτική παρουσία των ποδοσφαιριστών είναι ξένοι. Ζήτημα εάν στις μεγάλες λεγόμενες ομάδες παίζουν 2-3 Έλληνες παίκτες!!
Μάλιστα κατά διαστήματα έπαιζαν και οι έντεκα ξένοι. Αυτό πλέον δεν είναι Ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πολυεθνικό. Αυτή η νοοτροπία των μεγάλων ομάδων εξαπλώθηκε σ’ ένα ποσοστό και στις μικρότερες, με αποτέλεσμα σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε αξιόλογους παίκτες για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.
Βέβαια, αναλογικά το ίδιο γίνεται και στο μπάσκετ, αλλά εκεί διαθέτουμε άριστους παίκτες και προπονητές και κάπως σώζεται η κατάσταση.
Ξενομανία στον ύψιστο βαθμό, δυστυχώς.
Γ.Δ.


Προχειρότητα και ανευθυνότητα
Κυρίαρχα χαρακτηριστικά δυστυχώς τα δύο ανωτέρω στην λειτουργία του δήμου Ξάνθης και στην νοοτροπία των αυτοδιοικητικών, με προβλήματα γνωστά να αφήνονται προς επίλυση την τελευταία στιγμή. Με ένα δελτίο τύπου ή ένα ψήφισμα προσπαθούν να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε ευθύνη, εμφανιζόμενοι ότι προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν το αδύνατο. Τέτοια φαινόμενα έχουμε και με τις Γιορτές Παλιάς Πόλης που είναι ήδη επί θύραις. Το οικονομικό ζήτημα που προέκυψε με τους συλλόγους ήταν γνωστό από πέρυσι, κανείς όμως δεν φρόντισε να βρει μια λύση. Τώρα τρέχουν την τελευταία στιγμή να μπαλώσουν την κατάσταση. Ίδια ανευθυνότητα και με τους χώρους κάποιων συλλόγων, όπως οι Θράκες, που δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν κάπου, αφού τους γίνεται ‘’έξωση’’ από το νέο θεματικό πάρκο στο Λιμνίο. Μάταια προσπάθησαν τόσο ο Μανώλης Τσέπελης όσο και ο Ιπποκράτης Καμαρίδης να πείσουν με επιχειρήματα τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη στην προχθεσινή συνεδρίαση. Όπως ανέφερε ο τελευταίος, το θέμα αφορά τον δήμο και όπως του είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης, δεν επιτρέπεται να δοθεί μέρος του πάρκου σε σύλλογο γιατί είναι έργο ΕΣΠΑ! Μπαρούφα χαρακτήρισε ο Δ. Μπένης την δικαιολογία, με όλους να συμφωνούν ότι η παρουσία του συλλόγου εκεί θα εξασφάλιζε και την προστασία των τόσων υπαίθριων παιχνιδιών, αφού τα μέλη του βρίσκονταν εκεί σχεδόν όλη μέρα και είχαν και security για τις βραδινές ώρες. «Έχουμε 320.000 ευρώ παιχνίδια εκεί μέσα και τώρα θα μείνουν χωρίς φύλαξη με τόσο ξένο κόσμο στην πόλη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσέπελης. Με τέτοια αντιμετώπιση, βλέπω τον δήμο Ξάνθης να κάνει εκδηλώσεις μόνος του σε μερικά χρόνια.
Χ.Δ.


Η γελοιότητα της δίωξης Γεωργίου
Ένα από τα πιο τραγελαφικά κείμενα που κυκλοφόρησαν τελευταία, είναι η ποινική απόφαση του Αρείου Πάγου για την δίωξη Γεωργίου. Όπως αναφέρουν νομικοί και οικονομολόγοι, να εύχονται οι εισαγγελείς, η ηγεσία της δικαιοσύνης και η εθνοσωτήριος κυβέρνηση να μη δικασθεί η υπόθεση. Η γελοιοποίηση όλων και ο διεθνής διασυρμός είναι περισσότερο από βέβαιοι. Ένα από τα στοιχεία που σχολιάστηκε ιδιαίτερα είναι η «ζημία που προκάλεσε» ο Ανδρέας Γεωργίου από την θέση του στην ΕΛΣΤΑΤ. Ολόκληρος ο Άρειος Πάγος βασίζεται σε μια ‘’μελέτη’’ της κας Γεωργαντά, η οποία δεν επισυνάπτεται στην απόφαση. Τα στοιχεία της δημοσιεύθηκαν την περασμένη Κυριακή. Όπως αποφαίνεται η μελέτη, ο κ. Γεωργίου μας κόστισε 210 δισ. ευρώ και ολόκληρος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και η Ολομέλεια το δέχθηκε. Στις ζημίες που αναγράφονται αναφέρονται: Χρεολύσια μακροχρόνιου υπερδανεισμού, τόκοι μακροχρόνιου υπερδανεισμού, χρεολύσια βραχυχρόνιου υπερδανεισμού, τόκοι βραχυχρόνιου υπερδανεισμού, κούρεμα αποθεματικών ασφαλιστικών ταμείων, κούρεμα αποθεματικών πανεπιστημίων και διαφυγόντα έσοδα, όλα με το ποσό που εκτιμά η μελέτη δίπλα. Όπως αναφέρουν οικονομολόγοι, πολλά στοιχεία δείχνουν παντελή έλλειψη στοιχειωδών χρηματοοικονομικών γνώσεων, τόσο από τον συντάκτη της μελέτης όσο και από τους δικαστές που την έχαψαν. Το εντυπωσιακό είναι πως όλες οι πράξεις των κυβερνήσεων χρεώνονται ως κόστος στον Γεωργίου. Ακόμη και η υποχρεωτική αγορά ομολόγων από το Κοινό Ταμείο της ΤτΕ την παραμονή του PSI για να κουρευτούν την επομένη. Η ελληνική (και η ευρωπαϊκή) δικαιοσύνη, του Αρείου Πάγου συμπεριλαμβανομένου, έχουν αποφανθεί για τη νομιμότητα και σκοπιμότητα της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης, όχι του Γεωργίου. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η δίωξη είναι προσχηματική και για εγχώρια κατανάλωση.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …