Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Την παρουσίαση νέας φανέλας, μεταγραφών και συνέντευξη τύπου Λουτσέσκου πραγματοποίησε χθες η Ξάνθη

Την παρουσίαση νέας φανέλας, μεταγραφών και συνέντευξη τύπου Λουτσέσκου πραγματοποίησε χθες η Ξάνθη

0
xanthi-faneles

Προς αναβολή η πρεμιέρα του πρωταθλήματος Super League!

Στις 10 Σεπτεμβρίου θα μετατεθεί η «σέντρα» του πρωταθλήματος με απόφαση του Υφ. Αθλητισμού Στ. Κοντονή

Αυτό που αναμενόταν μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποφάσισε χθες ο Σταύρος Κοντονής. Όπως μετέδωσε ο ΣΠΟΡ FM, την Πέμπτη ανακοινώνεται και επίσημα η αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει καταλήξει πως είναι μονόδρομος η αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Μετά την αδιαλλαξία της ΕΠΟ στο θέμα της παρέμβασής της στα πειθαρχικά όργανα και σ’ εκείνο του καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας (κι ενώ έχει ξεκαθαριστεί η πρόθεση Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να μην κατέβουν με αυτές τις συνθήκες) ο κ. Κοντονής θα σφραγίσει την αναβολή την Πέμπτη.

Τότε αναμένεται να ανακοινωθεί κι επίσημα η απόφαση, στην οποία θα επικαλείται λόγους ασφαλείας (βάσει του νέου νόμου). Οι πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι η αναβολή θα αφορά και τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει -αν έχει βρεθεί λύση ως τότε- μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες στις αρχές Σεπτέμβρη, δηλαδή στις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι επικείμενες εξελίξεις για τη διαφαινόμενη αναβολή του πρωταθλήματος δεν χάλασαν το μικρό ¨πάρτι¨ που στήθηκε χθες στο «Le Chalet» για την παρουσίαση της ομάδας και των νέων μετεγγραφικών αποκτημάτων.

Εκτός των παικτών, στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμο το τεχνικό επιτελείο, με τον νέο βοηθό προπονητή Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, αλλά και μέλη του ΔΣ (Άρης Πιαλόγλου, Πέτρος και Νίκος Δαμκαλής, Γιώργος Μπερμπέρογλου). Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης, κ. Μιχάλης Λομβαρδέας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γ. Πανίδης αλλά και ορισμένοι φίλαθλοι της ομάδας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του ΔΣ, κ. Πιαλόγλου ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «τίποτα δεν γίνεται τυχαία, και η παρουσία της ομάδας μας στην κορυφαία κατηγορία για 28 συνεχόμενα έτη είναι αποτέλεσμα της μεθοδικής δουλειάς που γίνεται στην ΠΑΕ. Ευχόμαστε πάνω απ’ όλα υγεία για να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες και να συνεχίσουμε να αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες ομάδες».

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον κ. Λομβαρδέα ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά και έκανε κάλεσμα στους φιλάθλους της Ξάνθης να στηρίξουν δυναμικά την ομάδα, ενώ στον χαιρετισμό του ο κ. Πανίδης ευχήθηκε στην ΠΑΕ Ξάνθη να πετύχει τους στόχους της, σημειώνοντας πως η ΕΠΣ βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας.

Από την πλευρά του ο τιμ μάνατζερ κ. Κασναφέρης μεταξύ άλλων τόνισε: «Φέτος η ομάδα άλλαξε όχι μόνο προφίλ, αλλά προχώρησε σε ριζικές αλλαγές με στόχο να συνεχίσει την πορεία της και να κρατήσει ψηλά το όνομα της Ξάνθης στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ακολούθησε η παρουσίαση των παικτών που αποκτήθηκαν την μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού, ενώ δηλώσεις έκανε ο εκ των αρχηγών της Ξάνθης, Άντριαν Λουσέρο. Ο Αργεντινός μέσος σημείωσε: «Προερχόμαστε από μία πάρα πολύ σκληρή προετοιμασία και είμαστε έτοιμοι και από πλευράς φυσικής κατάστασης και από πλευράς τακτικής ετοιμότητας. Υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στους παλαιότερους παίκτες με τους νεοαποκτηθέντες κάτι που θα μας βοηθήσει να παλεύουμε σε όλα τα ματς για το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να κατακτούμε τη νίκη σε κάθε ματς. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας για να μας βοηθήσει και από την πλευρά μας θέλουμε να τους χαρίσουμε πολλές νίκες».

Ο προπονητής της ομάδας Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προετοιμασία και την ανταπόκριση των παικτών. Όλοι πήραν σχεδόν ίσο χρόνο συμμετοχής στα φιλικά ώστε να ανεβάσουν ρυθμούς και να αποκτήσουν ομοιογένεια. Είμαστε έτοιμοι για το ξεκίνημα. Δεν θέλω να εισχωρήσω στα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά από τεχνικής άποψης πρέπει να τονίσω από την πλευρά μου, πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έπρεπε να βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο καθώς έχει καλές ομάδες. Δεν είναι φυσιολογικό όμως να σταματάει η δράση τον Απρίλιο και να ξεκινάμε – όπως όλα δείχνουν – τον Σεπτέμβριο. Είναι δύσκολο για τον προγραμματισμό όλων των ομάδων. Όλα αυτά που γίνονται εξωαγωνιστικά κάνουν ζημιά σε όλες τις ομάδες».

* Περισσότερα από τη συνέντευξη τύπου του Λουτσέσκου στο αυριανό φύλλο του «Ε».

Παρουσιάστηκαν οι επίσημες εμφανίσεις για τη νέα σεζόν

Παράλληλα παρουσιάστηκαν και οι επίσημες εμφανίσεις της Ξάνθης για τη σεζόν 2016-2017. Η ξανθιώτικη ομάδα θα έχει στη διάθεση της τρεις εμφανίσεις (εταιρεία Joma). Η 1η που θα φοριέται και στα εντός έδρας παιχνίδια αποτελείται από κόκκινη φανέλα με τρεις οριζόντιες ρίγες (άσπρη-μαύρη-κόκκινη) στο στήθος και κόκκινο σορτσάκι-κόκκινες κάλτσες. Η 2η είναι αντίστοιχη σε λευκούς τόνους (λευκή φανέλα-σορτσάκι-κάλτσες) και η 3η γκρι (φανέλα-σορτσάκι-κάλτσες) με πράσινη φωσφοριζέ ρίγα στους ώμους και στο πλάι.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Ο Γιώργος Δρακίδης θα διευθύνει τον σημερινό 45ο τελικό Κυπέλλου

Άλλαξε ο 1ος βοηθός Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Ξάνθης ανακοίνωσε τους διαιτητές του …