Σχόλια 17/08/16

0
pavlidis apologismos
Αντί της Κορακάκη στην επόμενη Ολυμπιάδα να στείλουμε Βαρουφάκη. Με μια πιστολιά πέτυχε 100δις…επιπλέον χρέος!


Μας άρεσε
Με το σύνολο των εισηγήσεων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης μας αποστέλλεται πλέον η πρόσκληση του περιφερειακού συμβουλίου της ΑΜΘ. Στην αρχή το νομίζαμε για λάθος, αλλά μας το επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης ότι θα αποστέλλονται πλέον όλες οι εισηγήσεις αναλυτικά, προκειμένου και οι δημοσιογράφοι να είναι ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για ότι πρόκειται να συζητηθεί.
Αυτό ομολογουμένως αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα και για τους δήμους, αφού αυτοί που αναλαμβάνουν να πληροφορούν τους πολίτες μπορούν να έχουν στα χέρια τους πλήρη στοιχεία και την αντίστοιχη αιτιολόγηση μιας και άλλοτε τα θέματα δε συζητούνται καν εκτενώς, ενώ άλλες φορές γίνεται μνεία σε στοιχεία που θεωρούνται γνωστά μέσω των εισηγήσεων.
Η κίνηση αυτή αποτυπώνει την καλή οργάνωση, αλλά και την πληρότητα στην πληροφόρηση που υποστηρίζει η ΑΜΘ. Μας άρεσε.
Ε.Δ.


Τρία μεγάλα έργα
Τρία τα μεγάλα έργα-στόχοι από την Περιφέρειά μας για το νομό Ξάνθης όπως έχουν τεθεί από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη. Ο πρώτος στόχος είναι η δημιουργία-κατασκευή του εσωτερικού δικτύου Φυσικού Αερίου: Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα. Έργο τεράστιας οικονομικής αξίας και προσφοράς για το αναπτυξιακό άλμα που προσδοκά η Περιφέρειά μας.
Ο δεύτερος στόχος είναι η ανάπτυξη του Τουριστικού προϊόντος συνολικά της Περιφέρειάς μας και της Ξάνθης ειδικά. Κι αυτό διότι ο τουρισμός είναι το μέλλον, είναι η προοπτική να βγει ο νομός από την δύσκολη σημερινή κατάσταση.
Το τρίτο μεγάλο έργο είναι αποκλειστικά τοπικό, αφορά άμεσα το νομό μας και είναι αυτό της διάνοιξης του κάθετου άξονα Ξάνθης-Βουλγαρίας με την κατασκευή υψηλών προδιαγραφών από την Εγνατία Οδό Α.Ε.
Οι Ξανθιώτες τα περιμένουν τα έργα αυτά. Τα έχουν πιστέψει, τα έχουν αγκαλιάσει και έχοντας εμπιστοσύνη στον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, προσδοκούν να δουν να υλοποιούνται σταδιακά.
Γ.Δ.


Δύο χρυσά
Δεν αγνοείς δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς. Έτσι, μετά το πρώτο χρυσό της Κορακάκη από τη Δράμα (γειτόνισσά μας), στη σκοποβολή, είχαμε και το δεύτερο από το Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους.Και τα δύο χρυσά, ήταν προϊόν δύσκολης, επίπονης και κουραστικής προετοιμασίας. Διαφορετικού περιεχομένου τα δύο αθλήματα μεταξύ τους αλλά και τόσο διαφορετικά. Συγχαρητήρια επομένως για τους δυο νέους που παρά τις δυσκολίες, κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να τιμήσουν τη χώρα μας.
Γ.Δ.


Ήρθε, έφτασε
Καλώς να τον δεχτούμε τον ΕΝΦΙΑ. Από τις 18 του μηνός θα έρθει κοντά μας για να μας τα πάρει κι αυτός. Πριν λίγο το λέγαμε χαράτσι, μετά άλλαξε όνομα και έγινε πιο κυριλέ. Μόνο που στην ουσία είναι το ίδιο και ο στόχος να βάλει το «χέρι» του βαθιά στις τσέπες 7 εκατομμυρίων πολιτών. Είναι ο γνωστός φόρος ακινήτων που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε όπως υποσχόταν ως γνωστόν. Μόνο που η υπόσχεση δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Απεναντίας έμεινε το χαράτσι και για αρκετούς αυξήθηκε κιόλας.
-Καλώς τον δεχτήκαμε λοιπόν…
Γ.Δ.


Προσοχή στις αποδείξεις
Οφειλόμενη προειδοποίηση σε πιθανούς ξεχασιάρηδες των αποδείξεων. Έχετε το νου σας λοιπόν, κόβετε τις αποδείξεις γιατί οι έλεγχοι είναι συχνοί και αυστηροί. Μάλιστα τα πρώτα λουκέτα καταστημάτων υπήρξαν στις τουριστικές περιοχές της Καβάλας, της Θάσου και της Χαλκιδικής. Προσοχή λοιπόν γιατί άλλαξαν τα πράγματα και τα πρόστιμα έγιναν τσουχτερά πλέον.
Γ.Δ.


Οι πρόσφυγες «βούλιαξαν» τον τουρισμό στην Λέσβο
Μεγάλο πλήγμα έχει υποστεί ο τουρισμός στα νησιά του Βορείου Αιγαίου όπως η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος που αποτελούν ην πύλη εισόδου των προσφύγων μεταναστών που περνούν από την Τουρκία. Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση όπως μας είπαν οι ντόπιοι στην Λέσβο – δεν έχει καμιά σχέση με πέρσι τέτοιον καιρό, καθώς οι μετανάστες είναι περίπου 3.000 στην Λέσβο και όλοι συγκεντρωμένοι στο Hot spot στην Μόρια στο βορειανατολικό μέρος τους νησιού και μόνο εκεί και στην Μυτιλήνη κυκλοφορούν, όπως επίσης ότι υπάρχουν ελάχιστες ροές πλέον από την Τουρκία ωστόσο έχει μειωθεί κατακόρυφα το τουριστικό ρεύμα. Άδειες οι θαυμάσιες παραλίες του νησιού, τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία άδεια και τα γραφικά ταβερνάκια που προσφέρουν εξαιρετικές ντόπιες νοστιμιές. Οι ντόπιοι σε μια προσπάθειά τους να προσελκύσουν τουρίστες έχουν ρίξει πολύ τις τιμές όμως οι απώλειες είναι φανερές. Για τον επισκέπτη όμως είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να κάνει φτηνές και ποιοτικές διακοπές και να ξεναγηθεί στα πολλά αξιοθέατα του νησιού.


Οι κάφροι της παραλίας του Αη Γιάννη να πληρώσουν…
Μάλλον βιαστήκαμε να πούμε καλά λόγια….. όταν γράφαμε για τις καθαρές παραλίες των Αβδήρων. Και μπορεί τότε που το γράψαμε να ήταν όντως καθαρές αφού ο δήμος είχε φροντίσει να τις «χτενίσει» κυριολεκτικά όμως τώρα αν τυχόν και περάσετε από τους αμμόλοφους της παραλίας του Αη Γιάννη ειλικρινά θα φρίξετε και κάθε άνθρωπος με μια υποτυπώδη περιβαλλοντική συνείδηση ή έστω πολιτισμική αντίληψη νιώθει οργή! Πραγματικά όλη η περιοχή μοιάζει με σκουπιδότοπο. Παντού πεταμένα όλων των ειδών των σκουπιδιών λες και κάποιοι που δεν μπορεί παρά να είναι …κάφροι αδειάζουν εκεί τους κάδους και τα καλάθια που έχουν τοποθετηθεί!
Ας επιληφθεί ο δήμος και επιτέλους ίσως θα έπρεπε η πολιτεία ή η τοπική αυτοδιοίκηση αν της δινόταν η δικαιοδοσία να λάβει πιο δραστικά μέτρα για να σταματήσει αυτή την ρύπανση. Εδώ πληρώνουμε του κόσμου τα πρόστιμα …για ψύλλου πήδημα γιατί να μην πληρώνει πρόστιμο κάποιος που θα συλληφθεί να ρυπαίνει με σκουπίδια;
Μ.Ξ.


Μυρίζει εκλογές;
Όταν η κυβέρνηση επιστρέφει στις «θέσεις» που είχε παλιότερα ως η «αριστερά της ελπίδας», με τις σεισάχθειες και την δημιουργία ενός αντιγερμανικού τόξου στον Νότο της Ευρώπης, πρέπει να είμαστε κοντά σε εκλογές. Βέβαια, για να πει κανείς με ακρίβεια αν πάμε σε εκλογές ή όχι θα πρέπει να βρίσκεται μέσα στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης δύο αντίρροπες δυνάμεις. Η μία επιθυμεί να εξαντλήσει η κυβέρνηση την θητεία της, εκτιμώντας ότι οι συνθήκες θα γίνουν ευνοϊκότερες ή πιο απλά ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα. Υπάρχει και η άλλη άποψη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει άμεσα σε εκλογές, επειδή ακριβώς τα πράγματα θα εξελιχτούν χειρότερα, ώστε να διατηρήσουν αξιόλογες δυνάμεις που θα του επιτρέψουν να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο και στα επόμενα χρόνια.
Η οικονομία σίγουρα δεν κάνει τα χατίρια στον πρωθυπουργό, αφού δεν υπάρχει ανάκαμψη ούτε συγκριτικά με την περσινή δύσκολη περίοδο των capital controls. Αλλά αυτό που τους ενδιέφερε στην πραγματικότητα φαίνεται ότι δεν είναι μια χώρα που ευημερεί, αλλά μια δική τους εδραιωμένη εξουσία. Κατά συνέπεια χρειάζεται ανοχή του κόσμου και περισσότερος χρόνος. Κάτι που δεν είναι εύκολο αν η πορεία των φορολογικών εσόδων ενεργοποιήσει τον κόφτη. Η εξουσία ήταν το ζητούμενο για την Αριστερά επί σειρά δεκαετιών και δεν θα την παραδώσει τόσο εύκολα. Θα το κάνει μόνο αν κρίνει ότι με αυτό τον τρόπο παραμένει στο παιγνίδι και θα προκηρύξει εκλογές μόνο όταν κρίνει ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα έχουν το μέγιστο κέρδος σε σχέση με τις εξελίξεις.
Χ.Δ.


Οι αθλητικές επιτυχίες δεν πρέπει να υποτιμούνται
Εν εξελίξει οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας. Η Ελλάδα ήδη με τέσσερα μετάλλια τα δύο εκ των οποίων χρυσά. Όπως κάθε φορά σε παρόμοιες αθλητικά γεγονότα και διακρίσεις διατυπώθηκαν απόψεις για τον αθλητισμό, έγιναν κρίσεις για τα συγκεκριμένα πρόσωπα που κέρδισαν ή αγωνίστηκαν, απαξιώθηκαν επιτυχίες ή στο άλλο άκρο ‘’θεοποιήθηκαν’’, με το όψιμο ως συνήθως ενδιαφέρον και την οικειοποίηση προσωπικών επιτυχιών ακόμη και σε κομματικό επίπεδο. Οι διακρίσεις όμως, είτε σε ατομικό, είτε σε συλλογικό επίπεδο, δημιουργούν σημαντικές νησίδες αριστείας στην κοινωνία μας, οι οποίες δύνανται να χρησιμεύσουν και σε άλλους τομείς. Πολλοί άνθρωποι δουλεύουν με πείσμα και οργάνωση προκειμένου να πετύχουν ένα στόχο έναντι του παγκοσμίου ανταγωνισμού, άλλοι αφανείς και άλλοι περισσότερο προβεβλημένοι. Αυτές οι επιτυχίες δεν είναι λοιπόν κάτι τελείως προσωπικό ή ασήμαντο. Και σε μια κοινωνία που έχει υποστεί πολλά αυτά τα χρόνια, αυτές οι μικρές νίκες ίσως αποτελούν σπορά ενός πιο αισιόδοξου μέλλοντος. Όπως πολύ εύστοχα το περιέγραψε κάποιος: «Συλλογικές χαρές, ιδιωτικές γκρίνιες, ανάγκη για κάποιες νίκες σε μια εποχή χαμηλοτάβανη». Οι δε πολιτικές, εκκλησιαστικές και παντός είδους ανακοινώσεις για την εθνική υπερηφάνεια που ξεχείλισε έξαφνα, αμήχανες και απόλυτα προβλέψιμες σαν όλες τις ανακοινώσεις για τις εθνικές στιγμές. Ας γίνουν τουλάχιστον η απαρχή για μια πιο συστηματική στήριξη του αθλητισμού. Του υγιούς, ασφαλώς, που μπορεί να προσφέρει πολλαπλά στην κοινωνία.
Χ.Δ.


Μπράβο στους Βούλγαρους
Αφού λοιπόν μας δουλεύουν, μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας μπροστά και τα κονομάνε οι φίλοι μας και γείτονες Βούλγαροι, μπράβο τους. Τους βγάζουμε το καπέλο. Τόσο για τη γρήγορη ενημέρωσή τους ως προς τους ισχύοντες νόμους στη χώρα μας, όσο και ως προς τις άμεσες εφαρμογές. Προσωπικά δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς ισχύει. Το μάθαμε από τα έργα των Βουλγάρων!
Το ερώτημα είναι λοιπόν τι γίνεται μετά. Το θέμα θα έχει συνέχεια ή όλα γίνονται νόμιμα και με τη βούλα του ελληνικού κράτους;
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …