Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Με νοικοκύρεμα και οικονομία προχωρά ο προϋπολογισμός του δήμου Ξάνθης

Με νοικοκύρεμα και οικονομία προχωρά ο προϋπολογισμός του δήμου Ξάνθης

0
oikonomiki jul16

Με 1.5 εκ. ευρώ μείωση εξόδων στο 9 εκ. ευρώ χρηματικό υπόλοιπο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική επιτροπή

Υπέρβαση της στοχοθεσίας στο α’ εξάμηνο – Ο Φανουράκης ζήτησε ενεργοποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας των Αθλητικών Κέντρων που ψηφίστηκε από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης ξεκίνησε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη και 2 εκτός. Τα περισσότερα θέματα πέρασαν ομόφωνα καθώς αφορούσαν προμήθειες είτε τροφίμων για Νομικά Πρόσωπα (Παιδικούς) του δήμου προκειμένου να καλυφτεί το διάστημα που «τρέχει» ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός είτε κατάρτιση όρων για άλλους διαγωνισμούς όπως για προμήθεια υλικών για σιδηροκατασκευές, ξυλείας, ειδών υγιεινής κ.λπ. Στα εκτός ημερησίας απορρίφθηκε ομόφωνα η ένσταση μειοδότη κατά της διακήρυξης νέου διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη όπως εισηγήθηκε η αρμόδια υπηρεσία που την έκρινε απορριπτέα. Επίσης επιδόθηκε έγγραφη απάντηση στο κ. Φανουράκη στο ερώτημα που είχε διατυπώσει στο Δ.Σ. για το δημοτικό πάρκινγκ.

Υπερβαίνει τη στοχοθεσία ο προϋπολογισμός του α’ εξαμήνου

Θετικό πρόσημο έχει ο προϋπολογισμός του α’ εξαμήνου όπως δείχνουν οι αριθμοί και ο δήμαρχος παρουσιάζοντας τα στοιχεία εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και την υπέρβαση των στόχων και συνεχάρη τις υπηρεσίες που συνέβαλαν σ’ αυτό. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ενδεικτικά στοιχεία ο δήμος έχει ένα χρηματικό υπόλοιπο 9 .379.000 ευρώ και ένα αποθεματικό της τάξης των 107.000 ευρώ ενώ παρουσιάζει μια μείωση των εξόδων κατά 1,5 εκ. ευρώ σύμφωνα με όσα προϋπολογίστηκαν και όπως είπε ο δήμαρχος έχει θετικό πρόσημο και έχει υπερκαλυφθεί κατά 21% η στοχοθεσία του α’ εξαμήνου. Ο κ. Φανουράκης ψήφισε λευκό και επιφυλάχθηκε να αιτιολογήσει τις ενστάσεις του για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού αλλά και τις επιλογές και τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου στο δημοτικό συμβούλιο. Επίσης Λευκό ψήφισε και στο 7ο θέμα που αφορούσε στη Καθαριότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου για την οποία έχει προβλεφθεί το ποσό των 35.000 ευρώ. Ειδικότερα ο κ. Φανουράκης ανέφερε πως από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ψηφιστεί ένας Κανονισμός για την λειτουργία των Αθλητικών Κέντρων που προβλέπει να εισπράττει ο δήμο ένα αντίτιμο από Ομάδες και Ακαδημίες που τα χρησιμοποιούν και έχουν έσοδα. Όπως είπε ο κ. Φανουράκης αυτός ο Κανονισμός δεν ενεργοποιήθηκε ίσως λόγω των εκλογών και πως τώρα και μετά από 2 χρόνια πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή. Ο δήμαρχος έδειξε ότι το αγνοεί και δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί από τις υπηρεσίες. Τέλος ο κ. Φανουράκης ρώτησε τον Δήμαρχο γιατί δεν προβλέπεται ποσό για την καθαριότητα του Κολυμβητηρίου και μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσει. Ο δήμαρχος του απάντησε ότι ο φάκελος είναι στην υπηρεσία Δόμησης για την έκδοση άδειας και σύντομα θα δημοπρατηθεί και πως δεν προβλέπεται γιατί θα μπει ανάδοχος και δεν θα πληρώνει ο δήμος την καθαριότητα πριν το παραλάβει μετά την αποπεράτωση των εργασιών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η δομή στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες στο σχεδιασμό της επιτροπής ισότητας της Π.Α.Μ.Θ.

Η ιδρυτική συνάντηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 με την παρ…