Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Ξάνθη στο Δίκτυο των Υγιών Πόλεων

Η Ξάνθη στο Δίκτυο των Υγιών Πόλεων

0
ygeia

15 πόλεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα που υλοποιεί δράσεις στο τομέα της υγείας

Συντονιστής του προγράμματος ορίστηκε από το Δημοτικό Σύμβουλιο ο Ι. Καμαρίδης

Στις …Υγιείς πόλεις συμπεριλαμβάνεται η Ξάνθη καθώς με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμος Ξάνθης εντάσσεται στο «Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας», υλοποιώντας το πρόγραμμα που περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις με στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας όπως επίσης και στο τομέα της ενημέρωσης και της πρόληψης. Συντονιστής του προγράμματος ορίστηκε ο κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Λομβαρδέας.

15 πόλεις συμμετέχουν στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Όπως μας εξηγεί ο κ. Καμαρίδης, γιατρός στο επάγγελμα πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που πρωτοξεκίνησε να εφαρμόζει στον δήμο του στο Μαρούσι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης. Το πρόγραμμα σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς λειτουργούσε και Κοινωνικά Δημοτικά Ιατρεία και ανέπτυξε και αξιοσημείωτη δράση και έτσι αυτό επεκτάθηκε και σε άλλες πόλεις δημιουργώντας ένα Δίκτυο 15 Πόλεων. Στο πλαίσιο της δράσης υπάρχει συνεργασία με μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία η οποία εφαρμόζει πρόγραμμα προγνωστικών εξετάσεων, ενώ παράλληλα διοργανώνει και διαλέξεις ενημερώνοντας το κοινό για διάφορά ιατρικά θέματα. Όπως διευκρίνισε ο κ. Καμαρίδης στην Ξάνθη δεν θα ιδρυθεί Κοινωνικό Ιατρείο αλλά πρόκειται να υλοποιηθούν όλες οι υπόλοιπες δράσεις. Ο ίδιος θα συντονίζει τις δράσεις αυτές που θα αποφασίζονται κεντρικά.

Ι. Καμαρίδης: «Υπάρχει μεγάλη ανάγκη, ο κόσμος υποφέρει…»

Δεν είναι απλά μια φράση για εντυπωσιασμό είναι η πραγματικότητα όπως την βιώνει ο γιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης που επί σειρά ετών διευθύνει το Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Δροσερού του Δήμου Ξάνθης, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ιδρύσει το Κέντρο Μέριμνας παρέχοντας υπηρεσίες υγείας όπως εξετάσεις και κατευθύνοντας στην συνέχεια τους ασθενείς στους γιατρούς ειδικότητας. Αφού έχει εξασφαλίσει συνεργασία με 27 γιατρούς της πόλης όλων των ειδικοτήτων από 3 δωρεάν επισκέψεις για ανθρώπους άπορους: «Υπάρχει μεγάλη ανάγκη , ο κόσμος υποφέρει… πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε και παρότι προσφέρουμε κοινωνικό έργο ο δήμος δεν μας έχει εντάξει στις κοινωνικές του δομές. Μπορούν πολλά να γίνουν από τον δήμο αν υπάρχει πολιτική βούληση», επισημαίνει ο κ. Καμαρίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ψηφιακή πλατφόρμα καλούνται να καταχωρίσουν οι δήμοι τα έργα πυροπροστασίας

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυρ…