Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Προσομοίωση του περιφερειακού συμβουλίου για φοιτητές του ΔΠΘ

Προσομοίωση του περιφερειακού συμβουλίου για φοιτητές του ΔΠΘ

0
periferiako-amth

Πρωτοβουλία της ΠΑΜΘ για να προωθήσει την εξοικείωση των νέων με το Β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή εκδήλωσαν οι φοιτητές. Προετοιμάζεται η θεματολογία της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 27-29 Μαΐου

Προσομοίωση του περιφερειακού συμβουλίου για φοιτητές προετοιμάζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους νέους της περιοχής μας, αλλά και να τους εξοικειώσει με το δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι εκδηλώσεις της προσομοίωσης θα λάβουν χώρα στις 27-29 Μαΐου και ήδη έχουν οριστεί οι 40 περίπου φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που θα συμμετέχουν και θα καθίσουν στα έδρανα των περιφερειακών συμβούλων.

Όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης ήδη μέσα από την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου ήταν δυνατή η εκδήλωση ενδιαφέροντος από προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές ανεξαρτήτως αντικειμένου σπουδών και ο βαθμός ανταπόκρισης προκάλεσε έκπληξη στους διοργανωτές, καθώς ήταν ιδιαίτερα υψηλός. «Αποτυπώθηκε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των φοιτητών γι’ αυτό και προγραμματίζουμε να επαναλάβουμε την προσομοίωση, ενώ του χρόνου επιδιώκουμε να διοργανώσουμε αντίστοιχη εκδήλωση και για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Σχετικά με τους επιδιωκώμενους σκοπούς αυτής της πρωτοβουλίας ο ίδιος συμπλήρωσε: «προσπαθούμε μαζί με τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη να δώσουμε την ευκαιρία στους φοιτητές να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν με την οργάνωση και λειτουργία του δεύτερου βαθμού της αυτοδιοίκησης, που αποτελεί και έναν από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας. Θέλουμε να μάθουν τις αρμοδιότητες της αιρετής περιφέρειας και να ενδιαφερθούν για τα ζητήματα επί των οποίων λαμβάνονται οι αποφάσεις».

Όσον αφορά την προετοιμασία της διοργάνωσης του Μαΐου υπάρχει συντονισμό για να προγραμματιστούν οι επί μέρους εκδηλώσεις. Στην ειδική αυτή συνεδρίαση επιδιώκεται να υπάρξει συγκεκριμένη θεματολογία, ενώ, ανάλογα με το ενδιαφέρον και τον βαθμό ωριμότητας των συμμετεχόντων, ενδέχεται να προωθηθεί και πλήρης προσομοίωση με συζήτηση, θέσεις, προτάσεις ακόμη και ψηφοφορία από καθορισμένες συμπολιτευόμενες και αντιπολιτευόμενες δυνάμεις!

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ

Στόχος του μνημονίου είναι να ενδυναμώσει τη συνεργασία των δύο φορέων για την προώθηση το…