Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Πάει… τρένο για τη Γ’ Εθνική ο Ορφέας!

Πάει… τρένο για τη Γ’ Εθνική ο Ορφέας!

0
orfeas-niki

Aκόμη πιο κοντά στην άνοδο μετά το χθεσινό «διπλό» (1-2) στο Διδυμότειχο

Χαρακτήρα… φιέστας αποκτά το κυριακάτικο (29/05) παιχνίδι με τη Δόξα Προσκυνητών στο γήπεδο του ΑΟΞ

Μια… ανάσα από την άνοδο στη Γ’ Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία του, βρίσκεται ο Ορφέας Ξάνθης, που μετά το «διπλό» χθες στο Διδυμότειχο, θέλει μία ακόμη νίκη για να κλειδώσει την άνοδο.

Στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου των πρωταθλητριών ΕΠΣ, ο Ορφέας έφυγε με το «τρίποντο» από την εβρίτικη κωμόπολη, ενώ στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο Ηρακλής Καβάλας πήρε τη νίκη στο ΔΑΚ Κομοτηνής, κόντρα στη Δόξα Προσκυνητών κι έτσι ξαναμπήκε στο ¨κόλπο¨ της ανόδου, με τον Ορφέα να ευνοείται από αυτό το αποτέλεσμα καθώς πλέον μπορεί να φτάσει στην άνοδο ακόμη κι αν έχει απώλειες βαθμών στα δύο παιχνίδια που απομένουν.

Στη χθεσινή αναμέτρηση στο γήπεδο του Διδυμοτείχου, οι παίκτες του Ορφέα μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 15’, όταν ο Μουμίνογλου Τουγιάλ από το ύψος της αντίπαλης περιοχής αμαρκάριστος, γύρισε με πλάτη στο τέρμα και με όμορφη ενέργεια και τεχνικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Συριτούδη για το 0-1.

Η ξανθιώτικη ομάδα είχε την κατοχή στη συνέχεια, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που σκόραραν, όταν λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Γιαννόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 1-1.

Ο Ορφέας ήταν καλύτερος και με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, ενώ στο 60’ έφτασε κοντά στο 2ο γκολ, με τον Χιντ Ιμέρ να βγαίνει απέναντι στον Συριτούδη όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων σταμάτησε με τα πόδια την ενέργεια του Ξανθιώτη παίκτη.

Τελικά στο 73ο λεπτό, ο Ορφέας πήρε το προβάδισμα μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Διδυμοτείχου, όταν μετά απο κόρνερ του Μουμίνογλου ο Κίμων Παπαδιώτης έγινε κάτοχος τη μπάλας και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα των γηπεδούχων για να κάνει το 1-2, σκορ που έμεινε ως το τέλος.

Για να χάσει πλέον την άνοδο ο Ορφέας θα πρέπει να «αυτοκτονήσει», καθώς με δύο παιχνίδια να απομένουν προηγείται στη βαθμολογία με 9 βαθμούς έναντι 6 της 2ης Δόξας Προσκυνητών, ενώ Διδ/χο, Ηρακλής Καβάλας έχουν απο τέσσερις, κι ενώ προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου.

Έτσι ο επόμενος αγώνας, με τη Δόξα Προσκυνητών, την ερχόμενη Κυριακή στο γήπεδο ΑΟΞ, αποκτά χαρακτήρα «φιέστας» καθώς με νίκη ο Ορφέας σφραγίζει την άνοδο, ενώ ακόμη και με απώλειες βαθμών μπορεί να προβιβαστεί ως 1ος ή 2ος του ομίλου.

Οι συνθέσεις:

ΑΕ Διδυμοτείχου: Συριτούδης, Κοτζά, Τσιτσκαρης, Τζανετάκος, Κουρδάκης, Πετρόπουλος, Γεωργουλάς,, Γκατσιούδης, Παπουδης, Γιαννόπουλος, Ιντζές.

Ορφέας Ξάνθης: Κισά Ομέρ, Καρά Αλή, Παπαδιώτης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β, Μόσχος, Χιντ Ιμέρ, Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΠΑΡΑΖ:

1. Ορφέας Ξάνθης 9 (8-5)

2. Δόξα Προσκυνητών 6 (4-4)

3. ΑΕ Διδυμοτείχου 4 (2-4)

4. Ηρακλής Καβάλας 4 (4-5)

Οι επόμενες δύο αγωνιστικές:

5η αγ. (Κυριακή 29/05 – 17:00)

Ορφέας Ξάνθης – Δόξα Προσκυνητών

Ηρακλής Καβάλας – ΑΕ Διδυμοτείχου

6η αγ. (Κυριακή 05/06 – 17:00)

Ηρακλής Καβάλας – Ορφέας Ξάνθης

ΑΕ Διδυμοτείχου – Δόξα Προσκυνητών

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…